Üç ayda 61 kilometre dere temizliği yapıldı
Gündem, 07 Nisan 2023 14:49Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, şehrin birçok noktasından geçen derelerde, insan ve çevre sağlığının etkilenmemesi için temizlik çalışmaları gerçekleştiriyor. İSU Genel Müdürlüğü ekipleri yılın ilk 3 ayında 61 kilometre uzunluğunda dere temizliği yaparak derelerin düzenli akışlarını sağladı.
DERELER DÜZENLİ TEMİZLENİYOR
Kocaeli topoğrafik yapısı itibariyle dağ ve vadilerden oluşuyor. Bununla beraber şehrin birçok farklı noktasından şehir merkezleri de dâhil olmak üzere dereler geçiyor. İSU Genel Müdürlüğü, Türkiye’de örnek gösterilen projelerle adeta şehre hayat veriyor. İSU, 2004 yılından bu yana il genelindeki onlarca derede ıslah çalışmaları ve temizlik çalışmalarıyla düzenli akışları sağlanarak çevre ve insan sağlığı için tehdit oluşturmasının önüne geçti.
DERE TEMİZLİKLERİ SÜRÜYOR
Küresel ısınma ile birlikte iklim değişikliği ani ve düzensiz yağışları da beraberinde getirdi. Ülkemiz ile birlikte bölgemizde de küresel iklim değişikliğinin etkileri hissediliyor. Ani ve etkili olan yağışlar birçok olumsuz şartları da beraberinde getirebiliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, tüm olumsuz koşullara önlem almak için Kocaeli genelinde birçok altyapı yatırımı gerçekleştiriyor. Ani yağışlarda taşkın ve baskınların önüne geçebilmek için dere temizlikleri ile beraber yeni yağmursuyu altyapı hatları, yağmursuyu terfi merkezleri, dere ıslah çalışmaları gerçekleştiriyor. İSU, il genelinde 12 ilçede sürdürdüğü dere temizlik çalışmaları kapsamında 2022 yılında 238 kilometre uzunluğunda dere temizliği gerçekleştirdi. 2023 yılının ilk 3 ayında da çalışmalarını aralıksız sürdüren İSU ekipleri 61 kilometre uzunluğunda dere temizliği gerçekleştirdi.
.gif)
İLÇELERDE SÜRÜYOR
İSU İşletmeler Bakım Onarım Dairesi Başkanlığı ile İlçe Şube Müdürlüğü ekipleri, dere temizliklerini il genelinde sürdürüyor. Program çerçevesinde birçok farklı derede temizlik çalışmalarını sürdüren İSU Genel Müdürlüğü ekipleri, derelerin yağışlar ile birlikte getirdiği alüvyon, çakıl, kum gibi malzemeler ile bitkilerden temizleniyor. Derelerden çıkan atık malzemeler kamyonlar ile depolama alanlarına götürülerek bertaraf ediliyor.
DERELER DÜZENLİ AKIYOR
Yapılan çalışmalar ile birlikte dereler yağmur ile taşınan alüvyon ve teressübat malzemelerinden temizlenerek düzenli akışları sağlanıyor. Bununla birlikte derelerin düzenli akışları sağlanarak yerleşim alanlarında insan sağlığı için tehdit oluşturmayacak hale getiriliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, yıl boyunca derelerin düzenli akışlarını sağlayarak doğayı koruyor ve Kocaeliler için yaşanabilir bir çevre için aralıksız çalışmalarına devam ediyor.
Gündem, 07 Nisan 2023 14:49
Yorumlar (0)
Dilovası’nda DEM Parti yöneticileri Enver Yıldırım’ın kapısını çaldı
Bakan Şimşek'e işsizlik tepkisi
Körfezli iş insanı Ceyhan hayata gözlerini yumdu
İşte en az yakan araçlar listesi!
Teğmenlerin komutanı emekli edildi
Altın alımı son 3 yılın en yüksek seviyesinde
5 yaşındaki Hazar Ali, aldığı eğitimle ilk kez anne dedi
Vali Aktaş Tepeköy Mahallesi'ne de gitti
İzmit’te Buray konseriyle unutulmaz bir akşam
Alikahya altgeçit ve yağmursuyu menfezleri yapımı TEM’de trafik kapattıracak
Belçika’dan gelen yaşlı çifti yolda bırakmadılar
Vatandaşı soyan bu düzene kim dur diyecek?
MHP ve İYİ Partili vekil arasında pislik gerginliği!
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
