Erdoğan 8 Mart’ta seçim kararı mı alacak?
Siyaset, 18 Ocak 2023 13:45AKP, “Türkiye’nin 14 Mayıs’ta seçime gitmesi” için “İnce hesap” üzerinde çalışıyor. Eğer muhalefet Cumhur İttifakı’nın “seçimleri mayıs ayına çekmesi teklifine” onay vermezse, Erdoğan’ın 8 Mart’ta, anayasadaki “TBMM’yi fesih yetkisini kullanacağı” belirtiliyor.
Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre, Haziran ayında yapılması beklenen seçimlerin ‘mevsimsel’ şartlar nedeniyle öne alınmasının gündeme gelmesi ile 14 Mayıs tarihi de kulislerde konuşulmaya başlandı.
Öte yandan Erdoğan'ın seçim planının detayları da ortaya çıktı. "Mayıs" ayına MHP lideri Devlet Bahçeli'den de dünkü grup toplantısında destek geldi.
AKP’de, cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçim çalışmaları da hız kazandı. Partinin, “Türkiye’nin 14 Mayıs’ta seçime gitmesine” yönelik “ince hesap yaptığı” öğrenildi.
AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı.
“6'LI MASANIN GÖRÜNTÜSÜ DAĞINIK”
Edinilen bilgiye göre toplantıda, muhalefetin seçimler öncesindeki durumu masaya yatırıldı. Erdoğan “6’lı masanın bugüne dek 10 kez toplandığını, 11. toplantının 26 Ocak’ta yapılacağını ancak bu zirvelerden net bir sonuç alınamadığını” dile getirdi.
Erdoğan’ın, “6’lı masanın bu dağınık görüntüsü nedeniyle rüzgar AKP’ye, Cumhur İttifakı’na döndü” ifadelerini kullandığı öğrenildi.
"İCRAATLARI VATANDAŞA ANLATIN"
Toplantıda AKP Ar-Ge ve Eğitim Başkanı Mustafa Şen’in de “Yapılan değerlendirme ve anketlerde AKP’nin oy oranının yüzde 41’lere yükseldiğini” açıkladığı belirtildi.
Erdoğan’ın, “AKP’nin, emeklilikte yaşa takılanlar, sözleşmelilere kadro gibi sorunları da çözdüğünü” belirttiği ve kurmaylarına “Bu icraatları yurttaşlara anlatın” talimatını verdiği kaydedildi.
"VAATLER TAMAMLANIYOR"
Öte yandan AKP, seçim çalışmalarına da hız verdi. Partide kurmaylar, Erdoğan’ın talimatıyla partinin daha önce hazırladığı seçim beyannamelerini de kıyasladı.
“AKP’nin, daha önceki beyannamelerinde yer alan vaatlerinin yüzde 85’inin tamamladığı” ileri sürülürken, yeni seçim beyannamesinin ise “Daha anlaşılır ve net bir şekilde yazılması” kararı alındı.
FESİH YETKİSİNİ KULLANACAK
Öte yandan AKP, “Türkiye’nin 14 Mayıs’ta seçime gitmesi” için de “İnce hesap” üzerinde çalışıyor. Partide, “Seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılması artık yavaş yavaş netleşiyor” değerlendirmesi yapılırken AKP’nin üzerinde çalıştığı seçim takviminin ayrıntıları da belli olmaya başladı.
Buna göre, eğer muhalefet Cumhur İttifakı’nın “Seçimleri mayıs ayına çekmesi teklifine” onay vermezse, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 8 Mart’ta, anayasadaki “TBMM’yi fesih yetkisini kullanacağı” belirtiliyor.
Kararın da 9 Mart’ta Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından seçim süreci resmen başlamış olacak ve 60 günlük süre işleyecek. Söz konusu sürenin sonundaki ilk pazar günü de “Net olarak 14 Mayıs’ı işaret ediyor.”
"HAZİRAN HAC DÖNEMİNE DENK GELİYOR"
Öte yandan AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, katıldığı bir televizyon programında, seçim tarihiyle ilgili bir dizi değerlendirmede bulundu.
Dağ, “Genele dair; haziranda tatil zamanının başlaması, üniversite sınavların o dönemde olması; diğer taraftan bu senenin hac dönemine rast gelmesi, birçok vatandaşımızın yurtdışında olma durumu sebebiyle seçim tarihinin güncellenmesi noktasında bu konuyu biz de müzakere ediyoruz" dedi.
AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ "Bu konuyu kamuoyu da tartışıyor. Sayın Bahçeli de bu şekilde ifade ettiler. Dolayısıyla bu şartlardan dolayı seçim tarihinin bir nebze güncellenmesi konusu söz konusu olabilir” dedi.
AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ bunun bir “Erken seçim olmadığını, 2023 yılı içinde yapılacak hiçbir seçimin ‘erken seçim’ olarak nitelendirilemeyeceğini” dile getirdi.
Siyaset, 18 Ocak 2023 13:45
Yorumlar (0)
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
Maske takma zorunluluğu geri mi dönüyor?
Başkan Gökçe pazarda esnaflar ve vatandaşlarla bir araya geldi
Kocaeli’de 137 halk otobüsü şoförüne ceza
İmamın yaptığına bakın!
Euro'da yükseliş devam edecek mi?
Türkkan: Milletin parasını iktidarın borazanlarına dağıtıyorlar
KOTO Başkanı Bulut, CHP İl Başkanı Arcan’ı tebrik etti
İSU, kayıp kaçak oranını azalttı!
Başkan Sezer: Sadece 3 Aralık’ta değil her gün, bir ve beraberiz
Vali Aktaş ile Başkan Büyükakın Roman derneklerini dinledi!
Kandıra Meclisi’nde 12 madde karara bağlandı
