Karamürsel Saadet, mahalle buluşmalarına devam ediyor
Siyaset, 16 Ekim 2022 15:02Saadet Partisi Karamürsel İlçe Başkanı Mustafa Sağlam ve Yönetimi çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
Başkan ve yönetimi bu hafta Kızderbent Mahallesi’ni ziyaret ederek mahallelinin sıkıntılarını dinleyerek çözüm önerilerini aktardılar.
Başkan Sağlam’da şöyle konuştu: “Göreve geldiğimiz günden bu yana birçok çalışma gerçekleştirdik ancak inanıyorum ki Mahalle ziyaretleri bu çalışmaların en önemlisi,bizler halkımızla iç içe olursak ancak o zaman çözüme yönelik proje üretebiliriz bu nedenle mahalle buluşmalarına önem veriyoruz.
Tarım ve Hayvancılıkla hayatlarını idame ettiren Kızderbent Mahallesi’ni de büyük ölçüde etkileyen hükümetin yanlış politikalara değinen Sağlam, toprak ve tarım yüzyıllardır insanı ve tarihi biçimlendirmektedir. Tarımsal üretim sayesinde büyük medeniyetler kurulmuş, yine tarımsal üretimin azalmasıyla büyük medeniyetler felakete uğramıştır.
Bugün de tarihtekine benzer bir şekilde toprağı ekenlerin tüm insanlığı biçimlendirmekte olduğunu görüyoruz. İşte bu nedenle toprağa verilen emek insan yaşamında ve ülke kalkınmasında büyük önem arz ediyor. Ancak maalesef toprağa ve toprağı işleyen çiftçilere hak ettiği değerin verilmediğini üzülerek ifade etmek zorundayız.
Anadolu’nun doğusundan batısına kadar her karışında eşsiz bir tarım potansiyeli mevcut. Ancak bu potansiyele rağmen Sosyal Güvenlik Kurumu verilerine göre, Türkiye'de 2009 yılında 1 milyon 16 bin 692 çiftçi varken, bu sayı 2021'in Haziran ayı itibarıyla 541 bin 346'ya düştü. Orman Bakanlığı verilerine göre ise tarım arazilerinde de ciddi ölçüde azalma gözlenmektedir.
.gif)
500 küsur bin kişinin 85 milyonu besleyebilecek bir üretim kapasitesini karşılaması mümkün değildir. Ülke içerisinde tarımsal üretim kapasitemizin giderek azalması gıdada dışa bağımlılığımızın artmasına neden olacak su götürmez bir gerçektir. Şu anda gıda fiyatları noktasında bu bağımlılığın olumsuz etkilerini görüyoruz, yaşıyoruz ne yazık ki. Bu açıdan bakıldığında tarım, acilen önlem alınması gereken çok ciddi bir güvenlik meselesi haline gelmiştir şeklinde konuştu.
ÇARE SAADET KADROLARININ İKTİDARIN
Problemlere çözüm önerilerini sunan Başkan Sağlam, bizler inanıyoruz ki geçmişte nasıl tarımsal kalkınmayı sağladıysak bugünde o güce ve inanca sahibiz diyerek çarenin ise Saadet Partisinin yetişmiş kadrolarında olduğunu vurguladı. Mahalleliyle yapılan söyleşiden sonra ziyaret sona erdi.
Siyaset, 16 Ekim 2022 15:02
Yorumlar (0)
Darıca’da bayram sonrası üstyapı için kollar sıvanacak
Vali Aktaş’tan Nevruz Bayramı mesajı
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
Boş baklava Cumhuriyet vizyonuna ihanetin bedelidir
Kocaeli’de bayramda kar sürprizi!
AKP Gebze İlçe Başkanı Kaya: Gönüllere dokunmaya devam edeceğiz
Büyükakın’dan şehit ailesine bayram ziyareti
