Karamürsel Saadet, mahalle buluşmalarına devam ediyor
Siyaset, 16 Ekim 2022 06:22Saadet Partisi Karamürsel İlçe Başkanı Mustafa Sağlam ve Yönetimi çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
Başkan ve yönetimi bu hafta Kızderbent Mahallesi’ni ziyaret ederek mahallelinin sıkıntılarını dinleyerek çözüm önerilerini aktardılar.
Başkan Sağlam’da şöyle konuştu: “Göreve geldiğimiz günden bu yana birçok çalışma gerçekleştirdik ancak inanıyorum ki Mahalle ziyaretleri bu çalışmaların en önemlisi,bizler halkımızla iç içe olursak ancak o zaman çözüme yönelik proje üretebiliriz bu nedenle mahalle buluşmalarına önem veriyoruz.
Tarım ve Hayvancılıkla hayatlarını idame ettiren Kızderbent Mahallesi’ni de büyük ölçüde etkileyen hükümetin yanlış politikalara değinen Sağlam, toprak ve tarım yüzyıllardır insanı ve tarihi biçimlendirmektedir. Tarımsal üretim sayesinde büyük medeniyetler kurulmuş, yine tarımsal üretimin azalmasıyla büyük medeniyetler felakete uğramıştır.
Bugün de tarihtekine benzer bir şekilde toprağı ekenlerin tüm insanlığı biçimlendirmekte olduğunu görüyoruz. İşte bu nedenle toprağa verilen emek insan yaşamında ve ülke kalkınmasında büyük önem arz ediyor. Ancak maalesef toprağa ve toprağı işleyen çiftçilere hak ettiği değerin verilmediğini üzülerek ifade etmek zorundayız.
Anadolu’nun doğusundan batısına kadar her karışında eşsiz bir tarım potansiyeli mevcut. Ancak bu potansiyele rağmen Sosyal Güvenlik Kurumu verilerine göre, Türkiye'de 2009 yılında 1 milyon 16 bin 692 çiftçi varken, bu sayı 2021'in Haziran ayı itibarıyla 541 bin 346'ya düştü. Orman Bakanlığı verilerine göre ise tarım arazilerinde de ciddi ölçüde azalma gözlenmektedir.
.gif)
500 küsur bin kişinin 85 milyonu besleyebilecek bir üretim kapasitesini karşılaması mümkün değildir. Ülke içerisinde tarımsal üretim kapasitemizin giderek azalması gıdada dışa bağımlılığımızın artmasına neden olacak su götürmez bir gerçektir. Şu anda gıda fiyatları noktasında bu bağımlılığın olumsuz etkilerini görüyoruz, yaşıyoruz ne yazık ki. Bu açıdan bakıldığında tarım, acilen önlem alınması gereken çok ciddi bir güvenlik meselesi haline gelmiştir şeklinde konuştu.
ÇARE SAADET KADROLARININ İKTİDARIN
Problemlere çözüm önerilerini sunan Başkan Sağlam, bizler inanıyoruz ki geçmişte nasıl tarımsal kalkınmayı sağladıysak bugünde o güce ve inanca sahibiz diyerek çarenin ise Saadet Partisinin yetişmiş kadrolarında olduğunu vurguladı. Mahalleliyle yapılan söyleşiden sonra ziyaret sona erdi.
Siyaset, 16 Ekim 2022 06:22
Yorumlar (0)
Kocaeli’de sahte hesaptan okullar tatil mesajı atıldı!
Santral Rampası’nda modern bir görünüm
A101 emekçileri eylemi: İnsani koşullar sağlansın
Uyarı üstüne uyarı: Fırtınaya dikkat!
Bahçeli'nin Ahmetler makama sözü ciddiye alınmadı!
Kartepe’de yenilenen Kanal Park, açık hava sergi alanı haline geldi
İzmit Belediyesi yöneticilerinden muhtarlara ziyaret
SEDAŞ’ta elektrik hatlarını zorlu kış koşullarına hazırlama mesaisi
KSO Başkanı Zeytinoğlu’ndan nefes kredisi yorumu
Olumsuz hava şartları trafikte yasak getirdi!
Binlerce kişinin borcu silinecek
Meteorolojiden bir uyarı daha!
İki ilçede daha Lokomotif Çocuk Köyleri inşa ediliyor
Konut kredisinin aylık taksitleri 60 bin TL’yi aşıyor
Çayırova’da kasım ayı etkinlikle dolu!
Yiğitlik midir, geçemediğin partiyi kayyumlamak?
Maaşlar eriyor, geçim sıkıntısı büyüyor!
Tramvayı görenler dönüp bir daha baktı!
Emekli aylıkları ile ilgili düzenlemenin detayları açıklandı
Kayyumdan usule aykırı yardım
Kocaeli Şehir Tiyatroları oyuncuları İstanbul’da ayakta alkışlandı
WhatsApp kullanıcılarına uyarı!
2027'de de zam yağacak!
UlaşımPark çalışanlarından Kızılay’a kan desteği
O partinin Genel Başkanına iftira mı atıldı?
Sıcak yemek desteği köylere de taşındı
Körfez’in küçük yüzücüleri performansları ile göz doldurdu
Emekli maaşlarının hesaplama yöntemi değişecek mi?
Başkan Bulut'tan müjde: TOBB Nefes Kredisi'nde yeni dönem başlıyor
Vefat eden İsmail Buluk’un adı bu kampta yaşatılacak
Karayolları'na yönelik şikayetlerde büyük artış
Birkaç memur medyanın önüne atılıyor, rejim ve siyaset ise korunuyor
Fon skandalı AKP'nin oyunu düşürdü mü?
Kimsesiz vatandaşları da son yolculuklarında yalnız bırakmıyorlar
Yeniden Refahlıları üzen ölüm
Başkan Hürriyet hapiste, okullara yönelik beslenme projesi aksamadan devam ediyor
Başkan Bıyık Darıca’nın şampiyon sporcularını ağırladı
Alikahya TEM Bağlantı Yolu’nda yoğun tempo
Gölcük’te öğrenciler pet şişeleri basket potası görünümlü kutulara atacak
