Büyükşehir’den örnek ağaç hassasiyeti
Gündem, 16 Ekim 2022 12:25Büyükşehir ekipleri, İzmit Millet Bahçesi kapsamında fuardaki ağaçları hassasiyetle yerinde sökerek, ardından adeta bir çocuk gibi bakımlarını yapıyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kocaeli Fuarı’nın Türkiye’nin önde gelen millet bahçelerinden birine dönüştürülmesi yolundaki projesinde çalışmalar devam ediyor. Yüklenici firmaya yer tesliminin yapılmasının ardından şantiye kurularak çalışmalara başlandı. Bir yandan alandaki eski binaların yıkımı devam ederken bir yandan da proje dahilinde kalan ağaçların yerlerinden tahliyesi işlemleri devam ediyor. Büyükşehir ekipleri proje kapsamında kalan ağaçları büyük bir hassasiyet ve dikkatle yerinden alıyor. Bu ağaçlar Büyükşehir’in fidanlığında rehabilite edildikten sonra tekrar uygun alanlara dikimi yapılacak.
BAKIMLARI YAPILIP TEKRAR DİKİLECEK
Büyükşehir’in İzmit Millet Bahçesi projesinde fuar içindeki bazı ağaçların yerlerinden sökülmesi işlemlerine başlandı. Bu iş için özel yapılmış makinelerle büyük bir dikkat ve hassasiyetle köklerine ve dallarına hasar verilmeden yerlerinden sökülen ağaçlar, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı’nın Kullar’daki fidanlığında rehabilite edilecek. Bakımları yapılacak olan ağaçlar daha sonra tekrar uygun alanlara dikilecek.
.gif)
AĞAÇ KÖKLERİNE ZARAR VERİLMİYOR
Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri, ağaç köklerine zarar verilmemesi için çalışmalar çok dikkatli şekilde yapılıyor. Kökü ile beraber kaldırılan ağaçlar zaman kaybetmeden özel bir bez yardımı ile sarılıyor. Böylece ağacın soğuktan etkilenmemesi sağlanıyor. Kaldırılan ağaçlar daha sonra üretim fidanlığına götürülüyor ve burada boyutlarına göre önceden açılan çukurlara dikiliyor.
BUDAMA ÇALIŞMASI
Köklerin hava almasını engelleyen koruma çalışmalarında bitkinin kendini toparlaması için budaması gerçekleştiriliyor. Böylece su dolaşımının bitkiyi toparlaması, daha çabuk hayata geçirmesi sağlanıyor. Kök temizliği de yapılan bitkiler özel karışımlı toprak ile saksıya veya rehabilitasyon alanlarına alınıyor. Dikime hazır hale gelen bitkiler ihtiyacı olan bölgelere dikilmek üzere beklemeye alınıyor. Ağaçlar bu şekilde yeniden yeşillendirilip, toprakla buluşması sağlanıyor.
Gündem, 16 Ekim 2022 12:25
Yorumlar (0)
6 Şubat depreminde hayatını kaybedenler İzmit’te anılacak
Kocaeli’de o işletmeler sahura kadar açık olacak
İzmitli tanınmış esnaf vefat etti
İki bakandan fahiş fiyat denetimi talimatı
Şehri geliştiren fikirler ödüllendirildi
Terörist başına umut hakkı vermek kabul edilemez
Saadetliler Gebze’de toplandı: Sesleri gür çıkacak!
Büyükakın: Gençler bizim en kıymetlilerimiz
Vali Aktaş, AKP İzmit İlçe Başkanı Dokuzlar’ı işyerinde ziyaret etti
Kocaeli’de Sevgililer Günü’ne özel sıra gecesi
Kocaeli’de İtfaiye Depo Binası Projesi ne durumda?
Altın fiyatlarında yeni rekor için tarih verildi
AKP ve MHP’liler Dilovası’nda o açılışta bir araya geldi
Binlerce çocuk Okula Bi’ Mola’da stres attı
İzmit’te Ramazan davulcuları için başvurular başladı
İşte yoksulluğun fotoğrafı
Öcalan mezara kavuşana kadar buradayız
Çayırova’da kumar bağımlılığıyla böyle mücadele ediliyor
Körfez meclisinde hangi kararlar alındı?
Yine Sanat Kafe, yine kültürel etkinlik!
İzmitlilerden OYAK Genel Müdürü Yalçıntaş’a ziyaret
Körfez üvey evlat mı?
Bakanlık onayı olmadan zam yok!
Kartepe’de moloz tepkisi
TÜİK'in enflasyonu düşük gösterme oyunu!
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
