Çocuklarımız vatansız kalmasın diye mücadele ediyoruz
Siyaset, 06 Ekim 2022 03:27Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) İstanbul Genişletilmiş İl Divan toplantısı Fatih’teki Ali Emiri Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
BTP İstanbul İl Başkanı Fuat Şengül başkanlığında geniş bir katılımla yapılan toplantıya BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş da katıldı.Burada partililere hitap eden Hüseyin Baş konuşmasına İstanbul’un düşman işgalinden kurtuluşuna işaret ederek başladı. Baş, “Bu İstanbul'da 5 yıl İngiliz hüküm sürdü ama bir adam çıktı ve hiç kimseye İstanbul'u teslim etmedi. Şimdi yine Anadolu'ya göz diktiler, yine bizi parçalamak istiyorlar, yine bizi bu topraklardan kovmak istiyorlar. Bu bin yıldır böyle bugün de hala böyle. Yine bir adam çıktı, buradaki adamları yetiştirdi ve biz yine bu ülkeyi bu İstanbul'u yine hiç kimseye vermeyeceğiz” dedi.
“Türkiye’yi ucuz iş gücü merkezi yani modern sömürgeciliğin merkezi yaptılar”
“Çok büyük tehditlerle bugünlere gelmiş bir ülkede yaşıyoruz. Açın dünya haritasını tam ortasında gözünüze ilk çarpan yer Anadolu coğrafyasıdır.” Diyen Hüseyin Baş konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Bütün milletlerin, devletlerin gözü bu coğrafyadadır. Sürekli duyduğunuz bir şey vardır. Küresel dünya, küreselleşme, emperyalizm.... Bu kavramların Türkçe karşılığı bundan yüz sene evvel dünya savaşlarına neden olan şey, yani sömürgeciliktir. Bugün hala bütün dünya ister ki, ' biz bir yerleri sömürelim, sömürdüğümüz ülkelerden kendi kasalarımıza, kendi vatandaşlarımıza zenginlik aktaralım. Bunu bugün nasıl yapıyorlar? Sömürgeciliğin bugünkü tanımı, ucuz iş gücü haline getirdiğiniz ülkelerin insanlarının emeklerini çalmaktır. Bugün Türkiye tam anlamıyla ucuz işgücü merkezi haline getirilmiş bir yerdir. Bu süreci nasıl işletirler; önce sizi baskı altına alırlar, size nefes aldırmazlar, size demokrasiyi unuttururlar, size insan haklarını unuttururlar, sizi yasaklara boğarlar ve ondan sonra size ne emrediyorlarsa yaptırırlar. Zaten bu büyük ve kadim milletin savaş kaybetmesi normal şartlarda mümkün değil. Bunu ecnebi de biliyor, yani sizi savaşarak yenemezler. Sizi nasıl yenerler? Sizi baskılarlar, sizi incitirler, sizi umutsuzluğa iterler, ümitlerinizi elinizden alırlar, hayal kurmanızın önüne geçerler ve siz artık insani vasıflarınızdan uzaklaşmış olursunuz doğal olarak ve sonra gelirler sizi yenerler. Sitem bunun üzerine kuruludur.”
.png)
“BTP’nin mücadelesi vatan mücadelesidir”
BTP’nin mücadelesinin bir vatan mücadelesi olduğunu belirten BTP lideri Hüseyin Baş, “Bizim haykırışımız, bizim ayağa kalkışımız Bağımsız Türkiye Partisi olarak dün Haydar hoca ile ayağa kalkışımız. Bugün o ayağa kalktığımız süreci devam ettirmemiz, esasında 'cebimizde 10 lira var bu 15 lira olsun' kalkışı değildir. Biz yarınlarımızın hesabını sormak için ayağa kalkıyoruz. Çünkü burada gezinen çocuklar yarın ülkesiz kalabilirler, vatansız kalabilirler. İşte bunun altyapısı hazırlanıyor” dedi.
“Bu dediğimi unutmayın bir yere yazın…”
Konuşmasında, “Bu dediğimi unutmayın bir yere yazın, Bağımsız Türkiye Partisi, er ya da geç iktidar olacaktır. Bugün yürüdüğümüz yol iktidarın yoludur” diyen Hüseyin Baş şöyle devam etti; “Siyasetteki sermaye nedir? Siyasetteki sermaye fikirdir, çözümdür; bu biz de var mı, var. Siyasetteki sermaye nedir, teşkilattır. Biz de var mı, var! E o zaman buradan başarı çıkmayacak da ne çıkacak. Biz yarının teminatıyız, biz bu ülkenin en sıkıntılı günlerinin en önde koşacak askerleriyiz. Biz bu millete, bu vatana inanıyoruz. Biz bu toprakların maneviyatına inanıyoruz, bırakın inanmayı biz bunu yaşıyoruz. Türkiye'de bunu yaşayabilen algılayabilen başka bir yapı var mı diye sorun, ben birçok insanla tanıştım yok. Bütün teşkilat mensuplarımız en az benim kadar hatta benden daha fazla bu davayı, bu fikri, bu zikri iktidar etmek istiyor çünkü biz bu millete hizmet etmek istiyoruz, bu millete hizmet etmeyi de geçmişe olan borcumuzdan, yarına olan sorumluluğumuzdan dolayı istiyoruz” dedi.
Siyaset, 06 Ekim 2022 03:27
Yorumlar (0)
Darıca'da 3 kardeşin cesedi denizden çıktı
Semra Demir, İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şube Başkanlığı’na adayım dedi
Markette fiyatlar 5 yılda 12 kat arttı!
Bahçeli’nin istediği oldu, Öcalan’a statü bulundu
Kocaeli’de vergi gelirleri yüzde 11 oranında arttı
İsrail'in saldırısında Türk askerleri orada mıydı?
BTP lideri Baş’tan tarım reformu önerisi
İş insanı Selvi, Kocaeli’yi uluslararası alanda temsil etti
Son anketten Erdoğan'ı üzecek sonuç çıktı!
Vali Aktaş kendisine mail atan vatandaşları makamına çağırdı
Çelik, 29 Ağustos’ta Derince’ye konser için gelecek
KSO’nun atları Kartepe Hipodromu’nda koştu!
Körfez’in gururu genç karatecilere milli davet
Beklenen depremle ilgili şaşırtan sözler!
Kocaeli’de hedef, yüzde 100 ileri biyolojik arıtma
Ekonomi yönetimi kendi hedeflerine inanmıyor mu?
İktidardan yeni bir harcama rekoru daha
Cebeci sahilinde eğlence
Siyasette yeni ittifak: 5'li masa kuruluyor
Adalar'daki sarsıntı büyük depremi tetikler mi?
Türk Donanması’ndan Kocaeli’de gövde gösterisi
Kaza geçiren anne ve üç çocuğuna ilk müdahaleyi Büyükşehir ekipleri yaptı
İktidar kendisine destek vermeyen cemaat ve tarikatları hedef alıyor
YENİ Parti'de kongreler bu tarihte yapılacak
Yumurta fiyatlarında sert yükseliş
Çayırova’daki spor sahaları yenilendi
Dilovası’nda iş insanı Enver Yıldırım’ın piknik keyfi!
KOTO üyeleri için bir çok alanda indirim protokolü imzalandı
Derince Plaj Voleybolu Turnuvası’nda kayıt süreci başladı
TEKNOFEST alanına ulaşımda Büyükşehir’den kolaylık
Koruma Klor Alkali’nin o projesi tam puan aldı
Sanayide ürkütücü kan kaybı
Seçim gündemi yok, ittifak baskısı var
Bahçeli terörsüz Türkiye işin sosu, asıl amaç anayasa değişikliği demedi!
Kocaeli Vergi Dairesi binasını 1000 günde bitireceğiz dediler, yarısını bile tamamlayamadılar!
Gebze’de 25 milyon TL’lik altyapı ve üstyapı çalışması
KOTO Başkanı Bulut, Belediye Başkanvekili Lütfü Obuz’u ağırladı
Tarladaki fiyat ile market arasındaki fark büyüdü
Dün Erdoğan'ın danışmanı aba altından sopa gösterdi, bugün gözaltına alındı
