Başkan Büyükakın: Başarının tek yolu çalışmak
Eğitim, 04 Ekim 2022 13:40Büyükşehir’in Gebze’deki Fatih Sultan Mehmet Akademi Lisesi’nde ilk ders, Başkan Tahir Büyükakın’ın katılımıyla yapıldı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 11. Akademi Lise olarak hizmete alınan Fatih Sultan Mehmet Akademi Lise’de, ilk dersi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın verdi. Gençler için tasarlanmış tüm alanları ziyaret eden Başkan Büyükakın, tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.
“DÜZENLİ ÇALIŞMA HAYATIN MERKEZİNDE OLMALI”
Kariyer planlaması ve hedef belirlemede dikkat edilmesi gereken konular üzerine konuşan Başkan Büyükakın, başarının tek ölçüsünün çalışmak olduğuna vurgu yaptı. Başkan Büyükakın, “Disiplinli bir yaşam biçimiyle çalışma düzenini hayatın merkezine koymak gerekiyor. Hayatın akışında gençleri her türlü kafa karışıklığından kurtaracak olan şey vicdan denen terazidir. Sizlere vicdanlarınızı rehber edinmeyi tavsiye ediyorum” dedi.
.gif)
“NE EKERSENİZ ONU BİÇERSİNİZ”
Başarılı olmakla iyi insan olmanın birbirine bağlı olduğunu söyleyen Başkan Büyükakın, “Dünya hayatı ahiretin tarlası gibidir. Burada ne ekersiniz orada onu biçersiniz. Hayatınızın nihai varış noktası iyi insan olmak olsun. Vicdanınız da rehberiniz olsun. Bir başkasının size işaret etmesine gerek kalmaksızın o size adil olanı söyler. Vicdanın izinden gittiğiniz zaman sorun çıkmaz” diyerek gençlere öğüt verdi.
BU LİSEDE YOK YOK
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak lise öğrencilerine eğitim veren ve onları geleceğe hazırlayan Akademi Lise’nin Gebze’deki ikinci yuvası Fatih Sultan Mehmet Akademi Lise oldu. Toplam 4 bin 150 m2 kapalı alanıyla Büyükşehir’in en büyük eğitim yuvası olma özelliğini taşıyan yapıda, -1. katta Konferans Salonu, Fuaye, Reji Odası, Teknik Oda ve Arşiv, Zemin Katta Fatih Sultan Mehmet Köşesi, Danışma, Büro ve Sekretarya Odası, Okuma ve Dinlenme Salonu, Bekleme Salonu, TV Salonu ve Mutfak, 1. katta Kütüphane, Sessiz Okuma Alanları ve Sistem Odası, 2. katta İdare Odası, Toplantı Salonu, PDR Odaları, Etüt Odası, Kodlama Sınıfı, İkram Köşesi Kafeterya ve Yeşil Teras, 3. katta Bilişim Salonu, Divan-ı Muhabbet Salonu, Playstation Salonu, Sanat Atölyesi, 4. katta 3 Ayrı Sınıf/Derslik, Söyleşi Salonu, Kadın Mescit ve Kadın Öğretmenler Odası, 5. katta 4 Ayrı Sınıf/Derslik, Erkek Mescit ve Erkek Öğretmenler Odası, 6. katta 4 Ayrı Sınıf/Derslik, Dinlenme Odası, Misafir Odası, İkram Köşesi ve Kafeterya, 7. katta ise Fitness Salonu, Çok Amaçlı Spor Salonu, Masa Tenisi Salonu, Kadın Öğrenci Değişim Odası, Erkek Öğrenci Değişim Odası ve Seyir Terası yer alıyor.
Eğitim, 04 Ekim 2022 13:40
Yorumlar (0)
Bayramda o şekerlere dikkat!
Başkan Çiftçi belediye çalışanları ile bayramlaştı
İzmit Belediyesi Çanakkale Şehitleri anısına helva dağıttı
Altın ve dolar atağa kalkacak!
MHP Dilovası yönetiminden istişare toplantısı
Stadyum yolundaki görünmez tehlike!
Kocaeli Büyükşehir’den 60 saniyede kazandıran yarışma!
Vergi ve cezalarla vatandaşı kaz gibi yoldular!
Sadece iktidar yanlıları hayatından memnun
Kocaeli Valiliği’nden fırtına uyarısı!
Büyükakın: Bu sergide sadece objeler yok, Çanakkale’nin ruhu var
Hürriyet: Çanakkale ruhu yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor
İzmit’te çocuklar bayramda Oyuncak Müzesi’nde buluşacak
Sarıdoğan: Çanakkale ruhu bugün de yol gösterici olmalı
Bu yasağa uymayan sürücüye 26 bin TL ceza kesilecek
Özgür Özel'den yeni Akın Gürlek açıklaması: Hızla sattıklarını gizlemeye kalkıyor
Bayramda beslenmeye dikkat!
Gölcük’te de Çanakkale şehitleri rahmet ve minnetle anıldı
Gebze Ticaret Odası’ndan Çayırova Sevgi Evleri’ne kapalı spor salonu
Fevziye Parkı estetik bir görünüme kavuştu
Erken seçim AKP için mecburiyet!
Çayırova’da eller Çanakkale Şehitleri için semaya kalktı
Miniklerden Başkan Hürriyet’e bayram sürprizi
Başkan Söğüt: Çanakkale, bir milletin diriliş destanıdır
Elektrik ve doğalgaza zam mı geliyor?
Kocaeli’de Kent Bayramlaşması’na yoğun katılım bekleniyor
OYAK Çimento madalya ile ödüllendirildi
Paketli gidalardaki tehlike!
Derince’deki o Pazar Arefe günü kurulacak
Gölcük Çiftlik Mahallesi’nde bayrama böyle mi girilecek?
Kocaeli’de bayram boyunca ulaşım ücretsiz
İzmit’te binlerce kişi bu iftarda buluştu
Bu mağazada Kocaeli’ye özgü ürünler var!
Özel, Gürlek’in mal varlığı iddialarını ID numaralarıyla doğruladı
Bakan Gürlek'ten malvarlığı iddialarıyla ilgili açıklama
Büyükakın’dan 18 Mart mesajı: Eşsiz bir destandır
Dilovası’nda İHH, çocukları sevindirdi
Kağıtspor başarıya doymuyor!
Bu değirmenin suyu nereden geliyor dedirten sözler!
