Yuvacık Yatılı Kur’an Kursu görkemli törenle açıldı

Gündem, 30 Eylul 2022 09:38

Başiskele İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Başiskele İlçe Müftülüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde eğitim faaliyetlerine başlanan Yuvacık Yatılı Kur’an Kursu Şehit Fatih Karaaslan Hafızlık Proje İmam-Hatip Ortaokulu’nun yeni hizmet binasının resmi açılış töreni yoğun katılımla gerçekleşti. 

Yuvacık Yatılı Kur’an Kursu görkemli törenle açıldı

Hayırseverlerin maddi ve manevi destekleriyle Başiskele’nin Fatih Mahallesi’nde 2019 yılında temelleri atılan günümüzün şartlarına uygun alt yapısı ve modern mimariyle yapılan Yuvacık Yatılı Kur’an Kursu’nun yeni binası görkemli bir törenle hizmete açıldı. 

YOĞUN KATILIM

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan açılış törenine Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç, Kocaeli Vali Yardımcısı Ali Ada, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Başiskele Kaymakamı Necip Çakmak, Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, Kocaeli İl Müftüsü Sinan Cihan, Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Şenol Tiryaki, Başiskele İlçe Müftüsü Aşur Akyol, Yuvacık Kur’an Kursu Öğrencilerini Yaşatma ve Himaye Derneği Başkanı Hikmet Karaaslan, siyasi parti temsilcileri, din görevlileri, öğretmenler, veliler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HİKMET KARAASLAN: OKUL DERSLERİ VE HAFIZLIK EĞİTİMİ TEK ÇATI ALTINDA VERİLECEK

Açılış konuşmalarını gerçekleştirmek üzere kürsüye ilk olarak Yuvacık Yatılı Kur’an Kursu’nun yapımında büyük fedakârlık gösteren Yuvacık Kur’an Kursu Öğrencilerini Yaşatma ve Himaye Derneği Başkanı Hikmet Karaaslan çıktı. Konuşmasında kuran kursuna gönülden destek veren tüm kurum ve kuruluşlara, hayırseverler hemşehrilerine teşekkür eden Hikmet Karaaslan, “Bu güzel eserin ortaya çıkarılmasında emek veren herkes gönülden çalıştı. Burayı inşa ederken tek amacımız vardı. Kocaeli’ye ve ülkemize modern, öğrencilerimizin gözü dışarıda kalmadan her faaliyetin içinde olacağı bir Kur’an kursu hedefiyle yola çıktık. Ama şükürler olsun kurs binamızın yanında ortaokulumuz da oldu. Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın imzaladığı protokolle aynı zamanda çocuklarımız bu yıldan itibaren 5.sınıf çocuklarımız hem okul derslerini hem de hafızlık eğitimlerini burada alacaklar. Burası Şehit Fatih Sultan Karaaslan İmam hatip Ortaokulu’nun bir şubesi olarak hizmet verecek. Öğretmenlerimiz buraya gelerek oluşturduğumuz sınıflarda okul derslerini öğrencilerimize yüz yüze verecekler.” dedi.

Yaklaşık 20 yıl önce bu projenin düşüncesinin hasıl olduğunu vurgulayan Hikmet Karaaslan, “Arazinin alınmasından binanın son çivisinin çakılmasına kadar herkes maddi ve manevi büyük destek verdi. Özellikle Başiskele Belediyemizin çok büyük yardımlarını gördük. Gönüllerini ortaya koyarak gönülden hizmet verdiler. Büyükşehir belediyemiz de tüm ekipleriyle birlikte canla başla gönülden çalıştılar. Tüm emeği geçenlerden Allah razı olsun.” dedi.

BAŞKAN ÖZLÜ: BİNALARA RUH VEREN İÇERİSİNDE YAPILAN HİZMETLERDİR

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü ise konuşmasında, “Bugün burada iki mutluluğu birden yaşıyorum. Birincisi burası daha proje aşamasındayken Yuvacık Kur’an Kursu Derneği’nin yönetiminde Hikmet Başkanımız ile beraberdik. O gün konuşmaya başladığımız bu projenin bugün Başiskele Belediye Başkanı olarak açılışına katılmak ziyadesiyle bizleri mutlu etti. Başkanımız o günkü heyecanından hiçbir şey kaybetmedi. Bize teşekkür etti ama önce biz Rabbimize hamd ediyoruz. Böyle güzel projenin hem fikri anlamda başlangıcında hem de yönetici olarak hizmet etme fırsatını sunduğu için önce Yüce Allah’a şükrediyor, sonra da Hikmet ağabeyimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Belediye Başkanı M. Yasin Özlü sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Bizler görevlerimizi yerine getirmek için büyük gayret gösterdik, herkes emeğini ortaya koydu. Lakin Hikmet Başkanımız ve yanındaki arkadaşlarımız, büyüklerimiz gece gündüz demeden çok büyük emek gösterdiler. Ben bizzat buna şahidim. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Binalara ruh veren yapılar değil, içerisinde yapılan hizmetlerdir. İnşallah bu güzel binaya ruh verecek hizmetleri yapmak da bütün hocalarımıza ve din görevlilerimize nasip olur. Yuvacık Kur’an Kursu bir zamanlar Kocaeli’nin, bölgemizin, hatta ülkemizin sayılı Kur’an kurslarından birisiydi. Benim çocukluk dönemlerimden burada eğitim gören birçok arkadaşımızın şu anda din görevlisi olarak hizmet ettiğini biliyorum. O dönemde bizleri okutan hocalarımıza bu vesileyle teşekkür ediyorum, vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyorum.” 

YAŞAR ÇAKMAK: BİR TUĞLA BİLE KOYANLAR BU ÖNEMLİ HİZMETE ORTAK   

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak da, “Kur’an kursları Dîn-i Mübîn-i İslâm’ın yayılmasında, sevilmesinde ve korunmasında çok büyük misyona sahiptirler. Burada eğitim alacak çocuklarımız Kur’an-ı Kerim’i en güzel şekilde hıfz ederek, O’nu en güzel şekilde okuyarak dinimize hizmet edecekler. Bu binanın yapımında bir tuğla bile koyanlar, bir hayır dua bile edenler gerçekten bu önemli hizmete ortak olmuşlardır. Allah hepsinin sayılarını arttırsın. Kur’an-ı Kerim’i başta olmak üzere Dîn-i Mübîn-i İslâm’ı en güzel şekilde öğrenmeyi ve yaşamayı hepimize nasip eylesin.” diye konuştu.

ALİ ADA: TÜRK MİLLETİ İSLAM’IN ÖNDERİDİR

Kocaeli Vali Yardımcısı Ali Ada ise konuşmasında, “Peygamber Efendimiz (SAV), ‘Sizin en hayırlınız, Kur'an'ı öğrenen ve öğretenlerdir.’ diye buyurmuştur. Yüzyıllar boyunca İ'la'yi Kelimetullah’ı dünyaya yaymak üzere dünyanın dört bir yanına dağılmış yüce milletimizin fertleri olarak Hz. Allah’ın kelamı Kur’an-ı Kerim’in kıyamete kadar tek bir harfinin bile değişmeyeceğini kendisinin garanti ettiği bu güzel sözleri yaşayarak, yaşatarak dünyada önder olmuş bu milleti, yine Allah’ın bir hikmeti olarak görüyoruz. Bu binanın yapımında ve yaşatılmasında emeği geçen, destek veren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. 

KADİR DİNÇ: İLİM ÖĞRENİLEN BİNALAR EN HAYIRLI BİNALARDIR

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç ise konuşmasında şunları kaydetti: 

“Bizler bir İslam beldesinde elhamdülillah Müslüman olarak doğmuşuz. Ezan sesleri içerisinde dünyaya gelmişiz. Demek ki ceddimizden böyle bir miras almışız. Bu mirasa da hep birlikte sahip çıkmak gerekiyor. Peygamber geride miras olarak dirhem ve dinar bırakmamışlardır. Peygamberlerin bıraktıkları miras ilimdir. İlmin başı da Kur’an-ı Kerim’dir. O yüzden Peygamber Efendimiz (SAV), ‘Sizin en hayırlınız, Kur'an'ı öğrenen ve öğretenlerdir.’ buyurmuşlardır. Şu halde binaların en hayırlısı da içinde ilmin, irfanın öğretildiği, tedrisatın yapıldığı, Kur’an eğitiminin verildiği, pozitif ilimlerin ve dini ilimlerin verildiği yerlerdir. Bizler pozitif ilimleri ve dini ilimleri ayırmıyoruz. Çünkü tüm ilimlerin sahibi Cenab-ı Hak’tır. Tüm ilimler Kur’an-ı Kerim’den özünü bularak genişlemiştir. Velhasıl ilmi faaliyetlerin yapıldığı binalar da en hayırlı binalardır. Yapılan hayrın, kazancın harcanacağı en hayırlı mekanlarda aynı şekilde bu hadis-i şerifin ruhuna uygun olan hayırlardır. Tüketilen nefesler, bu yolda harcanan emekler, en hayırlı emek olarak karşımıza çıkmaktadır.”

“Ülkemizin dört bir köşesinde yapılan hizmetler, Kur’an Kursu faaliyetleri, ilmi çalışmalar çok yönlü bir şekilde her geçen gün ivmesini, kalitesini, niteliksel ve niceliksel olarak arttırıyor. Bu güzel eseri bizzat gezdim çok beğendim. Temelinden çatısına kadar emek veren, ter döken ve hayır yapan her kim varsa inşallah Cenâb-ı Allah katında sadaka-i cariye olarak amel defterlerinin kapanmayacağına vesile olacak bir hizmet olarak kaydedilmiş olsun. Temennimiz, dua ve niyazımız budur.”

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi Başiskele İlçe Müftüsü Aşur Akyol'un yaptığı duayla kesildi. Daha sonra protokol üyeleri Kur’an Kursu binasını gezdiler.

ÇAĞIMIZA UYGUN KUR’AN KURSU  

Yuvacık Yatılı Kur’an Kursu 64 yatak kapasitesine sahip olup, yüzme havuzu, kütüphanesi, teknolojik sınıfları, PlayStation oyun odası, öğrencilerin ödevlerini yapacakları bilgisayar odaları, oyun alanları, sosyal-bilimsel aktivite imkânlarıyla Başiskele’nin medar-ı iftiharı olacak.  

HAFIZLAR SENE KAYBI YAŞAMAYACAK 

Kurs-okul formatıyla eğitim ve öğretim hayatlarını sürdürecek öğrenciler hem hafızlık eğitimini, hem de ortaokulunu sene kaybı olmaksızın yatılı ya da gündüzlü olarak ortaokul 5, 6, 7, 8. sınıflarını 15 kişilik akademik sınıflarda yüz yüze tamamlayacaklar.

Gündem, 30 Eylul 2022 09:38

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
İzmitli eski esnaf hayatını kaybetti

İzmitli eski esnaf hayatını kaybetti

Ucuz eti unutun!

Ucuz eti unutun!

Körfez’de 19 Mayıs Voleybol Turnuvası madalya töreni 

Körfez’de 19 Mayıs Voleybol Turnuvası madalya töreni 

Adalet mülkün temeli değil zulmün aracı oldu

Adalet mülkün temeli değil zulmün aracı oldu

Başkan Gökçe’den Gençlik Şöleni’ne davet

Başkan Gökçe’den Gençlik Şöleni’ne davet

Derince’de her bölgede çalışma 

Derince’de her bölgede çalışma 

Gölcük’te Film Festivali başlıyor

Gölcük’te Film Festivali başlıyor

Darıca’da gençlere en güzel hediye

Darıca’da gençlere en güzel hediye

Babacan: Ülkem adına üzgünüm

Babacan: Ülkem adına üzgünüm

İzmit’te yıkılma tehlikesi olan ağaç için önlem alınacak

İzmit’te yıkılma tehlikesi olan ağaç için önlem alınacak

O alanda da Avrupa birincisi olduk

O alanda da Avrupa birincisi olduk

Gebze’deki o üniversite dünya liginde ilk 500’e girdi

Gebze’deki o üniversite dünya liginde ilk 500’e girdi

Başkan Bulut, KOTO delegeleri ile TOBB Genel Kurulu’na katıldı 

Başkan Bulut, KOTO delegeleri ile TOBB Genel Kurulu’na katıldı 

Dilovası’nda Engelliler Haftası etkinliği

Dilovası’nda Engelliler Haftası etkinliği

İzmit’te AKP-CHP söz düellosu!

İzmit’te AKP-CHP söz düellosu!

BTP lideri Baş’tan Erdoğan’a dikkat çeken İsrail soruları

BTP lideri Baş’tan Erdoğan’a dikkat çeken İsrail soruları

Büyükakın: Birlikte düşünüp, birlikte hareket ediyoruz

Büyükakın: Birlikte düşünüp, birlikte hareket ediyoruz

Gergerlioğlu'nun başlattığı yasaklanan belgesel için imza kampanyası sona erdi!

Gergerlioğlu'nun başlattığı yasaklanan belgesel için imza kampanyası sona erdi!

Sümer İlköğretim Okulu’nda okuma bayramı heyecanı

Sümer İlköğretim Okulu’nda okuma bayramı heyecanı

İzmit’te gençlere tatil hediyesi Teneffüs Konserleri başlıyor!

İzmit’te gençlere tatil hediyesi Teneffüs Konserleri başlıyor!

19 Mayıs’ta ulaşım ücretsiz mi?

19 Mayıs’ta ulaşım ücretsiz mi?

Kocaeli’de bozuk gıda satan 9 markete ceza

Kocaeli’de bozuk gıda satan 9 markete ceza

Bunun adı normalleşme değil, anormalliği kabul ettirmektir

Bunun adı normalleşme değil, anormalliği kabul ettirmektir

Özgür Özel olmayacak duaya amin dedi!

Özgür Özel olmayacak duaya amin dedi!

KOTO’dan bir seminer daha

KOTO’dan bir seminer daha

Gebze’de bir vatandaşın üzerinden 14. yüzyıla ait el yazması Kur’an çıktı

Gebze’de bir vatandaşın üzerinden 14. yüzyıla ait el yazması Kur’an çıktı

Moldova Cumhurbaşkanlığı Sarayı’da bizlerin vergileriyle yapılmış!  

Moldova Cumhurbaşkanlığı Sarayı’da bizlerin vergileriyle yapılmış!  

Emeklilere zamla ilgili yeni bir iddia!

Emeklilere zamla ilgili yeni bir iddia!

Çayırova’da engelsiz yürekler, annelerine elleriyle kurabiye yaptı

Çayırova’da engelsiz yürekler, annelerine elleriyle kurabiye yaptı

İzmit’te Modern Hayvan Pazarı, bayrama hazırlanıyor

İzmit’te Modern Hayvan Pazarı, bayrama hazırlanıyor

Başkan Söğüt: Hereke Halısı’na değer katıyoruz

Başkan Söğüt: Hereke Halısı’na değer katıyoruz

CHP’li vekiller Kocaelispor için Çorum’a gidiyor

CHP’li vekiller Kocaelispor için Çorum’a gidiyor

Kocaeli Marmara Koleji’nde 450 deney ve proje ile Bilim Kültür Şenliği 

Kocaeli Marmara Koleji’nde 450 deney ve proje ile Bilim Kültür Şenliği 

Uluslararası Aile Haftası Kocaeli’de kutlandı

Uluslararası Aile Haftası Kocaeli’de kutlandı

Derince’de müzik ziyafeti var

Derince’de müzik ziyafeti var

Hürriyet'in tasarrufunu, Özgür Özel Türkiye'ye model olarak sundu

Hürriyet'in tasarrufunu, Özgür Özel Türkiye'ye model olarak sundu

ASKON Kocaeli’den İzmirli iş insanlarına ziyaret

ASKON Kocaeli’den İzmirli iş insanlarına ziyaret

Kocaeli Bilnet Okulları'nda öğrencilerine Bilim ve Kültür Şenliği

Kocaeli Bilnet Okulları'nda öğrencilerine Bilim ve Kültür Şenliği

Gölcük’te 19 Mayıs Gençlik Kupası’nda ödüller sahiplerini buldu

Gölcük’te 19 Mayıs Gençlik Kupası’nda ödüller sahiplerini buldu

Büyükşehir’den Tasavvuf Müziği konseri

Büyükşehir’den Tasavvuf Müziği konseri