Vali Yavuız’dan Türk Dil Bayramı kutlama mesajı
Gündem, 24 Eylul 2022 05:52Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Türk Dil Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.
İşte o açıklamanın içeriği:
Kültür ve medeniyetin köşe taşı olan dil, hiç kuşkusuz bir milletin kimliğinin ve karekterinin en belirleyici unsurudur. Dilimiz, millet olarak ezelden ebede yürüyüşümüzün en kıymetli değerlerindendir.
Dilinin zenginliği ölçüsünde düşünür insan, diliyle konuşur, diliyle anlatır geçmişini geleceğini, hayallerini ve vatan hasretini.
Her harfi, her kelimesi ile Aziz Milletimizin binlerce yıllık mazisine şahitlik eden Türkçe’miz, dün olduğu gibi bugün de bizi bir arada tutan, bizi millet kılan en büyük hazinedir. Türkçe, medeniyet değerlerimizi yarınlara taşıma noktasındaki en önemli gücümüz ve en büyük umudumuzdur.
Türkçe’nin geliştirilmesine büyük önem veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk de “Dilin milli ve zengin olması, milli hissin gelişmesinde başlıca müessirdir. Türk dili, dillerin en zenginlerindendir, yeter ki bu dil, şuurla işlensin.” diyerek toplumsal bir seferberlik başlatmış, dünyanın en zengin dillerinden olan Türk dilinin hak ettiği yere gelmesine öncülük etmiştir.
Türkçe, bugün hem konuşan kişi bakımından hem de yayıldığı geniş saha itibariyle dünya dilleri arasında bilinirliği en fazla olan dillerdendir.
Türkçe’mizi yaşatmak ve tüm varlıklarıyla gelecek nesillere aktarmak, dilimize sahip çıkmak, hepimizin sorumluluğudur. İnsanları bir araya getiren, kaynaştıran, tarihsel, kültürel kodlarımızı yüzyıllar ötesine taşıyan dilimizi daha büyük bir dikkatle ve özenle kullanmamız gerektiğinin bilincindeyiz.
Bu duygu ve düşüncelerle, Türk Dil Bayramını kutluyor, ses bayrağımız olan güzel Türkçe’mizin bilim, kültür ve sanat dili olarak yaşaması, daha da gelişmesi için çaba sarf eden Türkçe’mize emek verenlerden ahirete intikal edenleri rahmetle yâd ediyor, sağ olanlara nice hayırlı hizmetlerde bulunabilmelerini diliyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.
Gündem, 24 Eylul 2022 05:52
Yorumlar (0)
Şehri geliştiren fikirler ödüllendirildi
Terörist başına umut hakkı vermek kabul edilemez
Saadetliler Gebze’de toplandı: Sesleri gür çıkacak!
Büyükakın: Gençler bizim en kıymetlilerimiz
Vali Aktaş, AKP İzmit İlçe Başkanı Dokuzlar’ı işyerinde ziyaret etti
Kocaeli’de Sevgililer Günü’ne özel sıra gecesi
Kocaeli’de İtfaiye Depo Binası Projesi ne durumda?
Altın fiyatlarında yeni rekor için tarih verildi
AKP ve MHP’liler Dilovası’nda o açılışta bir araya geldi
Binlerce çocuk Okula Bi’ Mola’da stres attı
İzmit’te Ramazan davulcuları için başvurular başladı
İşte yoksulluğun fotoğrafı
Öcalan mezara kavuşana kadar buradayız
Çayırova’da kumar bağımlılığıyla böyle mücadele ediliyor
Körfez meclisinde hangi kararlar alındı?
Yine Sanat Kafe, yine kültürel etkinlik!
İzmitlilerden OYAK Genel Müdürü Yalçıntaş’a ziyaret
Körfez üvey evlat mı?
Bakanlık onayı olmadan zam yok!
Kartepe’de moloz tepkisi
TÜİK'in enflasyonu düşük gösterme oyunu!
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
