Mutlu azınlıkların, mutsuz çoğunlukların ülkesi!
Siyaset, 23 Eylul 2022 08:46Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) genel başkanı Hüseyin Baş siyasetin refah seviyesi için argüman olarak kullandığı propagandaları deşifre etti.
Hüseyin Baş, otelleri, AVM’leri, trafiği dolduranların bu ülkenin yüzde 10’u veya turistler olduğunu, kalan yüzde 90’ın bir çayı bile hesap ederek içebildiğini belirtti.
Otelleri, AVM’leri kim dolduruyor?
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) genel başkanı Hüseyin Baş sosyal medya hesabından yine çok ses getirecek bir video paylaştı.
Hüseyin Baş “Mutlu azınlıkların, mutsuz çoğunlukların ülkesi” notu ile paylaştığı videoda, oteller, AVM’ler ve trafikteki yoğunluk üzerinden ortaya bir refah seviyesi çıkarılmasını eleştirdi.
BTP lideri, “Türkiye'de çok yaygın bir söylem var. "Yaz turizmi. Antalya'da, Ege'de, Bodrum'da otel bulamıyorsun." Propaganda bu. "Full çekiyor otellerimiz. Trafiğe baksanıza her yerde araba. AVM'lere bak AVM'ler full çekiyor." diye bir propaganda var. Bu ülkenin nüfusu 84 milyon. Bunun yüzde 10'u para sahibi olsa, tatile gitse, trafikte gezse, AVM doldursa 8.4 milyon insan yapar. Yunanistan'ın nüfusuna neredeyse denk, Avrupa'da birçok ülkenin nüfusundan fazla. 8,5 milyon insanın refahını kalan yüzde 90'a pazarlıyorlar. Böyle saçma bir mantık olamaz.” ifadelerini kullandı.
Fakirin vergisi ile kalkınma!
Fakirin vergisi ile zenginin daha da zengin olduğunu belirten Hüseyin Baş, “Bakın bu ülkedeki bütün kalkınma fakirin vergisi ile sağlanır. Fakirin vergisi ile kalkınmak için yapacağımız yolu, barajı, köprüyü vs. inşaatını da belli müteahhit gruplarına peşkeş çekeriz, onları daha da zenginleştiririz. Kimin parasıyla? Fakirin vergisiyle.” diye konuştu.
Ülkenin yüzde 90’ı bir bardak çayı hesap ediyor
Ülkenin yüzde 10’u güzel bir hayat yaşarken, yüzde 90’ının bir bardak çayı bile hesap etmek zorunda olduğunu belirten Hüseyin Baş şu ifadeleri kullandı:
“Senin Bodrum'da, Antalya'da, Ege'de otellerini dolduranlar bu ülkenin yüzde 10'u veya turistler. Trafiği felç edenler bu ülkenin yüzde 10'u veya turistler. Senin AVM'lerini dolduranlar bu ülkenin yüzde 10'u veya turistlerdir. Bunun dışında bu ülkenin yüzde 90'ı bugün evden çıkıp bir cafeye gidip çay içmek için hesap ediyor. Bu sistem zulüm sistemi. Bu sistem adaletsizliktir. Bu sistem baskı rejimidir. Bu sistem en hafif ve terbiyeli tabirle akılsızlıktır, bu akılsızlıktır.”
Siyaset, 23 Eylul 2022 08:46
Yorumlar (0)
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
En ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu?
TEM Otoyolu’nda o nokta da trafiğe kapatılacak!
Saadet Partisi Gebze'den servis esnafına destek çağrısı
Kartepe’de 15 ilden 50 sporcu ile enduro heyecanı nefes kesecek
Erdoğan'a PKK uyarısı
SGK'da devlet katkısı kaldırıldı!
Altın fiyatları için tarih verildi!
Emekliye şok!
Bakın şu düşkün leyleklerin yavrusunun yaptığına!
Belediyeciliği Cumhurbaşkanımızdan öğrendik
Kandıra’da fındık hasadı öncesi üreticiye yol desteği
İYİ Parti'den çerçeve yasa Anayasaya aykırı çıkışı
