Başkan Hürriyet’in olağan üstü toplantı davetine yanıt
Siyaset, 21 Eylul 2022 03:15İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in 22 Eylül Perşembe günü olağan üstü toplantı davetinin yasal süreye uygun olmadığı iddia edildi. Cumhur İttifakı adına yapılan açıklamada Hürriyet’in bu hatasını düzeltmesi istendi.
TOPLANTI DAVETİ YÖNETMELİĞE UYGUN DEĞİL
Açıklamada, davetin süre bakımından yönetmeliğe uygun olmadığı özellikle belirtildi. AK Parti İzmit İlçe Başkanı Av.Ali Güney ile Milliyetçi Hareket Partisi İzmit İlçe Başkanı Kemal Okur imzalı ortak açıklamada, Hürriyet’in bu yönetmeliği bilmemesinin mümkün olmadığına, yeni bir oyun peşinde olabileceğine dikkat çekildi.
CUMHUR İTTİFAKI’NIN AÇIKLAMASI
“Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği’nin 8.Maddesi 1.Fıkrası’na göre, belediye meclisleri gündemi belediye başkanı tarafından belirlenmek suretiyle 3 gün önceden olağanüstü toplantıya çağrılabileceği belirtilmiştir. İzmit Belediyesi’nde bu davet bu dönemde 2.kez yapılmıştır. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet tarafından pazartesi günü yapılan bu çağrıda meclis, 22 Eylül Perşembe günü olağanüstü toplantıya davet edilmiştir. Ancak yaptığımız incelemede toplantıya çağrı ve toplantı zamanı, 3 günlük sürenin içine katıldığı görülmüştür. Dolayısıyla toplantı daveti süre bakımından usule uygun olmadığı gibi, belirtildiği gibi 22 Eylül Perşembe günü gerçekleşmesi halinde geçersiz sayılacaktır.”
YİNE KURNAZLIK PEŞİNDE
“Ortaya çıkan bu durumdan Fatma Hanım’ın ya hukuku bilmediği ya da yine kurnazca bir plan içerisinde olduğu sonucu çıkmaktadır. Üç yıllık belediye başkanı ve bir hukukçu olarak yönetmeliği bilmemesinin mümkün olamayacağını varsayarsak, Fatma Hanımın bir kez daha ‘-Cumhur İttifakı beni çalıştırmıyor’ oyunu oynamaya çalıştığı ve halkımızı bir kez daha yanıltarak, sahte mağduriyet çıkarmaya çalıştığı düşüncesindeyiz.
Cumhur İttifakı olarak iddia edilenin tam tersine bugüne kadar meclise gelen önergelerin %97’sine evet dedik. İzmit Belediye Başkanına bırakın engel olmayı, önergelerle, tespit ve uyarılarla çalışmaya zorladık. Şimdi de bu oyuna müsaade etmeyeceğiz. İzmit Belediye Başkanını, İzmit halkını içi boş polemiklerle oyalamayı bir kenara bırakarak, toplantının geçerli sayılabilmesi için yasal süresinde gerçekleşmesi için gerekli düzenlemeleri yapmaya davet ediyoruz. Cumhur İttifakı olarak halkımızın menfaatine olan çalışmalarımıza devam edeceğimizi saygılarımızla kamuoyunun bilgisine arz ederiz”.
Siyaset, 21 Eylul 2022 03:15
Yorumlar (0)
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
Bahçeli, PKK liderine saygı duyuyor!
Kartepe Belediyesi ne işe yarar?
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti ne olacak?
Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı
Kocaeli’de Taksiciler Esnaf Odası’nı kurmak için Bakanlıktan yetki alındı
Başkan Ölmez’den Berat Kandili mesajı: Dua etmenin tam zamanı
Çayırova’daki çocuk kulüplerinde ikinci yarıyıl böyle başladı
Altın yatırımcılarına uyarı: Peşinden koşmayın!
Fındık fiyatı üç beş alıcının insafına bırakılamaz
Kartepeli esnaf evinde ölü bulundu
Kocaeli’de Ramazan denetimi
Sigaraya büyük zam yolda
Otogaza da zam geliyor
Eleştiriden dolayı dava açması şık durmadı
Başkan Söğüt’ten Berat Kandili mesajı
Depremzedelere kışın ortasında çıkın dediler
Büyükakın: Halay da bizim horon da bizim
İzmit’te ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda kolisi ve sıcak yemek desteği başvuruları sürüyor
KOTO Başkanı Bulut, Mısır’da iş birliği protokolüne imza attı
