Büyükşehir, tarımsal desteklerle çiftçinin yanında
Gündem, 17 Eylul 2022 14:43Büyükşehir’in ziraat odası başkanlarının katılımıyla düzenlediği toplantıda çiftçilere verilmesi planlanan yem bitkisi tohumu ve mazot desteği ele alındı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve ilçelerin ziraat odası başkanlarının katıldığı toplantıda, “2022 Yılı Yem Bitkisi Tohumu Destekleme Projesi” kapsamında, çiftçilere verilmesi planlanan yem bitkisi tohumu ve mazot desteği konularında istişarede bulunuldu. Toplantıya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Aydınlık, Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Numan Balaban, Tarımsal Hizmetler Şube Müdürü Temel Fidan ve Kocaeli genelindeki ilçe ziraat odası başkanları katıldı.
“BÜYÜKŞEHİR, ÇİFTÇİNİN HER ZAMAN YANINDA”
Toplantıda konuşan Genel Sekreter Yardımcısı Aydınlık, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın, katma değeri yüksek ürünler yetiştirmeye teşvik ettiği çiftçilerin gelir düzeyini artırmaya, tarımsal kalkınmaya ve hayvancılığa yönelik desteklerinin bu yıl da artarak devam ettiğini belirtti. Aydınlık, Kocaeli’nin önemli kırsal kalkınma hamlelerinden biri olan Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Projesi (TABİP) başta olmak üzere, mazot, gübre, tohum, modern sera, arıcılık gibi çok sayıda tarımsal desteklerle üreticilerin her zaman yanında olduklarını ifade etti.
“MAZOT VE TOHUM DESTEĞİ BU YIL DA DAVEM EDECEK”
Genel Sekreter Yardımcısı Aydınlık, Büyükşehir olarak, “2022 Yılı Yem Bitkisi Tohumu Destekleme Projesi” kapsamında, çiftçilere yem bitkisi tohumu ve mazot desteğinin, üreticilerin talepleri doğrultusunda, Başkan Tahir Büyükakın’ın talimatıyla bu yıl da devam edeceğini belirtti. Konuyla ilgili istişare etmek, talep ve önerilerini almak için ziraat odası başkanlarıyla bir araya geldiklerini dile getiren Aydınlık, projeyle ilgili detayların belli olmasının ardından, destek için taleplerin alınmaya başlanacağını sözlerine ekledi.
.gif)
“ODA BAŞKANLARINDAN BÜYÜKAKIN’A TEŞEKKÜR”
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin özellikle pandemi döneminden bu yana çiftçilere verdiği çok sayıda tarımsal desteğinden dolayı memnuniyetlerini dile getiren ziraat odası başkanları, üreticilerin her zaman yanında olan ve yüzünü güldüren Başkan Tahir Büyükakın’a teşekkür etti. Daha sonra toplantıda, bu yıl içinde çiftçilere verilmesi planlanan yem bitkisi tohumu ve mazot desteği ile ilgili konular ele alındı, izlenecek yol haritası üzerinde istişarelerde bulunuldu.
“ZİRAAT ODALARINA DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR”
Toplantının sonunda, çiftçilerin sorunlarını, istek ve taleplerini daha hızlı ve kaliteli bir şekilde hizmete dönüştürülmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesince alınan dizüstü bilgisayarlar, Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Aydınlık tarafından, ziraat odası başkanlarına takdim edildi.
Gündem, 17 Eylul 2022 14:43
Yorumlar (0)
Vali Aktaş, Gebze’deki Sosyal Market’e gitti
Çayırova Kent Meydanı’nda otopark ve kuru havuz tamam
Depremden sonra Kocaeli’den Hatay’a uzanan dayanışma hikâyesi
Milli sporcu Kahveci, Ahmet Önal'a boks eldiveni hediye etti
İşe giden emekçilere ikram
Sokakta kalan vatandaşlara sıcak yemek
2026 işsizlik maaşı belli oldu
Başkanı Ölmez, şampiyon kulübün yöneticilerini ağırladı
İmamoğlu'nu değil Binali Yıldırım'ı yargılayın!
6 Şubat depreminde hayatını kaybedenler İzmit’te anılacak
Kocaeli’de o işletmeler sahura kadar açık olacak
İzmitli tanınmış esnaf vefat etti
İki bakandan fahiş fiyat denetimi talimatı
Şehri geliştiren fikirler ödüllendirildi
Terörist başına umut hakkı vermek kabul edilemez
Saadetliler Gebze’de toplandı: Sesleri gür çıkacak!
Büyükakın: Gençler bizim en kıymetlilerimiz
Vali Aktaş, AKP İzmit İlçe Başkanı Dokuzlar’ı işyerinde ziyaret etti
Kocaeli’de Sevgililer Günü’ne özel sıra gecesi
Kocaeli’de İtfaiye Depo Binası Projesi ne durumda?
Altın fiyatlarında yeni rekor için tarih verildi
AKP ve MHP’liler Dilovası’nda o açılışta bir araya geldi
Binlerce çocuk Okula Bi’ Mola’da stres attı
İzmit’te Ramazan davulcuları için başvurular başladı
İşte yoksulluğun fotoğrafı
Öcalan mezara kavuşana kadar buradayız
Çayırova’da kumar bağımlılığıyla böyle mücadele ediliyor
Körfez meclisinde hangi kararlar alındı?
Yine Sanat Kafe, yine kültürel etkinlik!
İzmitlilerden OYAK Genel Müdürü Yalçıntaş’a ziyaret
Körfez üvey evlat mı?
Bakanlık onayı olmadan zam yok!
Kartepe’de moloz tepkisi
TÜİK'in enflasyonu düşük gösterme oyunu!
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
