Sağlık-Sen’den Türk Sağlık-Sen’e sert sözler
Sağlık, 24 Ağustos 2022 12:01Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Erdal Yıldırım, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, Üniversite Şube Başkanı Mustafa Resul, ve Öz Sağlık-İş Şube Başkanı Sedat Balkan, sağlık çalışanlarının Banka Promosyonları ile ilgili Ziraat Bankası Bölge Müdürünü ziyaret etti. Başkan Yıldırım, ziyaret sonrası Türk Sağlık-Sen’e yüklendi.
Görüşme ile ilgili açıklamalarda buluna Sağlık-Sen Şube Başkanı Erdal Yıldırım, yetkili memur ve işçi sendikası olarak il sağlık müdürümüz ile birlikte Ziraat Bankası bölge müdürüne ziyaret ederek enflasyon karşısında erimiş, promosyon tutarı nedeniyle çalışanlarımızın mağduriyetini dile getirdik. Yıldırım; sağlık çalışanlarımızın mağduriyetinin giderilmesi noktasında gerektiğinde protokolün feshedilip yeni bir sözleşme ile çalışanlarımızın mağduriyetinin ortadan kaldırılmasını için çalışacağız. Genel müdürlüğe talebimizi ilettiklerini dile getiren bölge müdürü, önümüzdeki hafta gelen cevaba istinaden yol haritası çizeceklerini dile getirdi.
ÇALIŞANLARI KANDIRARAK SENDİKACILIK YAPILMAZ!
Geçtiğimiz hafta basında sendikamız hakkında yalan yanlış haber yaptıran Türk Sağlık-Sen başkanına cevap veren Başkan Yıldırım, yıllardır kamu çalışanlarımıza hiçbir faydası olmayan yetkili oldukları dönemlerde dahi kazanım elde edemeyen işleri güçleri kafa bulandırma politikaları ile çalışanları kandırmak olan broşürcü sendika başkanına tavsiyem azda olsun sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız için iş yapın, dedi.
Amaçları sadece karalama olan ve bundan nemalanan sendika başkanı azıcık araştırsa idi 2019 yılında ilimizle kıyaslama yaptığı Kütahya İl Sağlık Müdürlüğünün 3 yıllık protokolde 2.725 TL ödeme yapıldığını öğrenebilirdi.
Bunların amaçlarının üzüm yemek değil bağcıya dövmek olduğun dile getiren Yıldırım, 2019 yılında imzalanan banka promosyonu ile 4 tane cumhuriyet altını alınırken, şimdi 4 tane cumhuriyet altını 28.000TL ediyor. O zaman şartlarında Türkiye’de en yüksek promosyon alan ilk 5 ilden biri olduk. Bizler kamu çalışanlarımızın yanı sıra diğer işçi sınıfındaki çalışanlarımızın da promosyonu aynı tutarı almasını sağladık. Tabi ki şimdi şartlar değişti, dünyada ve ülkemizde yaşanan ekonomik dalgalanmalardan sonra şubat ayında banka promosyon revize çalışmasının başlatılması için ilk girişimleri yapan biz olduk diyen Başkan Yıldırım, dilekçe sen başkanı neredeydi ininden yeni mi uyandı onların yaptığı gibi biz çamur at izi kalsın mantığı ile sosyal medya sendikacılığı yapmıyoruz ve yapmadık da.
YILLARDIR EMEK HIRSIZLIĞI YAPTINIZ!
Sağlık-Sen olarak bizler sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız adına yapılan olumlu hiçbir çalışmadan rahatsızlık duymadık hatta bunu seve seve destekledik diyen Başkan Yıldırım, bunların işleri güçleri kurumlarda broşür dağıtıp, olur olmaz dilekçe toplamaktır. Kişisel olarak imzalanmayan protokol için çalışandan dilekçe toplayarak prim yapacağını zanneden dilekçe sen başkanı, artık sağlık çalışanlarımız bunlara kanmıyor. Ne bizim nede çalışanlarımızın boş beleş işlerle uğraşacak vakti yoktur. Bizler çözüm odaklı sendikacılık anlayışımız ile gece gündüz sahada sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız için mücadelemizi sürdürüyoruz. Onların yaptığı gibi broşür sendikacılığı yapmıyoruz. Çalışanları yalan yanlış bilgilendirip zor durumda kaldıklarında ortada bırakmıyoruz.
Bu arkadaşlarımız sendikacılık yapmak istiyorlarsa artık devrin değiştiğini görsünler diyen Yıldırım, sağlık ve sosyal hizmet çalışanları için varsa bir kazanımları onları anlatarak teveccüh görsünler. Sağlık çalışanları için varsa bir kazanımları (ki böyle bir kazanımları yok) bunları anlatarak üye yapsınlar. Biz tüm çalışanlarımıza hangi sendikanın kendileri için hangi kazanımı elde ettiğini araştırmalarını öneriyoruz. Bugüne kadar Sağlık-Sen mücadele etti, pek çok kazanımın altına imza attı... ama daha yapacak çok işimiz var diyen Yıldırım, dün olduğu gibi bugün ve yarın da Sağlık ve Sosyal Hizmet çalışanlarımızın hep yanındayız.
Sağlık, 24 Ağustos 2022 12:01
Yorumlar (1)
SAĞLIKÇI
TSS nin ve meşhur başkanının her zamanki taktiği biz alıştık sizde alışın erdal bey24 Ağustos 2022 12:01
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
Maske takma zorunluluğu geri mi dönüyor?
Başkan Gökçe pazarda esnaflar ve vatandaşlarla bir araya geldi
Kocaeli’de 137 halk otobüsü şoförüne ceza
İmamın yaptığına bakın!
Euro'da yükseliş devam edecek mi?
Türkkan: Milletin parasını iktidarın borazanlarına dağıtıyorlar
KOTO Başkanı Bulut, CHP İl Başkanı Arcan’ı tebrik etti
İSU, kayıp kaçak oranını azalttı!
Başkan Sezer: Sadece 3 Aralık’ta değil her gün, bir ve beraberiz
Vali Aktaş ile Başkan Büyükakın Roman derneklerini dinledi!
Kandıra Meclisi’nde 12 madde karara bağlandı
Sarıdoğan: Engelliler için farkındalık ve çözüm günü olmalı
Başkan Gökçe’den yeni EYDEM müjdesi!
Rallide 2025’in 7’inci ve son yarışı Kocaeli’de
Hürriyet: Sizin gibi insanların ölümüne sebep olmadık!
Zeytinoğlu enflasyon verilerini değerlendirdi: Üretim maliyetleri açısından olumlu bir gelişme
AKP’de milliyetçi tabanı kaybetme kaygısı
Büyükakın, Dilovası faciasında ihmali olan yöneticilerle ilgili açıklama yapmalı
İktidar Suriye’deki Alevi katliamlarına sessiz kalarak suça ortak oluyor
