Emekli promosyonu 10 bin lira olabilir
Ekonomi, 08 Ağustos 2022 09:11Bir banka yöneticisinden alınan bilgilere göre, emekli vatandaşlar için verilen emekli maaş promosyonu 10 bin liraya kadar çıkabilir. Promosyon şu anda ise 7 bin 500 lira olarak zirve yaptı.
Özel bankaların promosyon yarışının daha yeni başladığı belirtilerek, kısa sürede 10 bin liraya kadar yükselebileceği belirtildi. İlk kez Denizbank‘ın 300 lira vererek aldığı emekli maaş promosyonu cuma günü itibariyle 7 bin 500 liraya kadar yükseldi.
Özel bir banka yöneticisi Paramedya.com’a promosyon yarışı ile ilgili yaptığı açıklalmada, şu an için 3 yıla verilen 7 bin 500 liranın enflasyon nedeniyle çok yüksek olmadığını belirterek, “7 bin 500 lira çok büyük rakam gibi geliyor. Oysa Denizbank 2015 yılında 300 lira promosyon verdi. Enflasyon ile kıyasladığımızda bugün söz konusu promosyonun en az 15 bin lira olması gerek” dedi.
Promosyon yarışının kısa sürede 10 bin liraya ulaşacağını da söyleyen yetkili, “Daha kamu bankaları ortaya çıkmadı. Bugün kamu bankaları normal kurum maaş ihalelerinde 3 yıl için 20 bin liraya kadar promosyon veriyorlar. Bugün özel bankalar 3 yıllığına 7 bin lira veriyor. Bu nedenle kamu bankaları tüm dengeleri değiştirebilir” diye konuştu.
HANGİ BANKA EN YÜKSEK PROMOSYONU VERİYOR
Halen en yüksek promosyonu Yapı Kredi Bankası, Garanti ve Akbank 7 bin 500 lira olarak veriyor. Yapı Kredi ve Akbank başvuruları internet üzerinden kabul ederken, Akbank’ta ise şubeye gitme zorunluluğu var.
NASIL BAŞVURU YAPILIR?
Emekliler başvuruyu çalışmak istedikleri banka şubesine doğrudan, ATM, internet şubesi veya mobil ile e-Devlet'teki adımları izleyerek yapabiliyor.
YENİ EMEKLİLER İÇİN SÜREÇ
SSK ve Bağ-Kur'dan yeni emekli olacaklar, e-Devlet'ten veya SGK Müdürlükleri aracılığıyla dolduracakları "Tahsis Talep ve Beyan Taahhüt Belgesi"nde banka tercihini belirtmek zorunda. Emekli Sandığı'ndan emekli olacakların ise çalışmakta oldukları kuruma iletecekleri emeklilik başvuru dilekçesinde banka tercihini belirterek başvurması gerekiyor.
İLK ÖDEME NE ZAMAN: Banka ilk başvuru yapana veya emekli maaşını taşıyana 3 yıllık taahhütname imzalatarak promosyonu ilk maaşla birlikte 3 iş günü içinde yatırıyor.
Ekonomi, 08 Ağustos 2022 09:11
Yorumlar (0)
Gebze Ticaret Odası, üyelerine uluslararası iş bağlantıları sağladı
Saadet Partisi'nden Büyükşehir’e borç çıkışı: Bu bir başarı değil, geleceği satmaktır!
Büyükakın, akademisyenler ve ilim insanlarına seslendi
O çalışma nedeniyle D-130 Karayolu trafiğe kapatıldı
İzmit Belediyesi’nde en düşük maaş 70 bin TL oldu
Fatih Erbakan'dan Mansur Yavaş'a destek açıklaması
Hasat başladı, taze çilekler Gülümse Kafe’de satışta
Kocaeli’de Yeniden Refah sandık müşahitlerini eğitiyor!
Zeytinoğlu’ndan sanayi üretimi ve vergi düzenlemeleri yorumu
Kocaeli’de kurban kesim başvuruları 11 Mayıs’ta başlıyor
Yahya Kaptan’da Hıdırellez coşkusu! Vur patlasın çal oynasın
Fevziye tramvay durağındaki tehlike!
Kocaeli Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nde neler oluyor?
DER-MEK kursiyerleri ve usta öğreticiler piknikte stres attı
İşte son anket! Bir parti farkı açıyor
SEDAŞ, Körfez’de o mahallede de elektrik hatlarını yer altına alacak
İzmit’te 36 sanatçının eserleri Cumhuriyet Sanat Galerisi’nde görücüye çıkacak
Kaza olmadan önlem alınsın!
Enflasyonda daha bunlar iyi günler
Bu kaldırım üzerindeki kumları süpürün!
Çayırova'da çocukları teknoloji ile buluşturan organizasyon
Başkan Büyükakın, AKP’lilerle o köye gitti
Tehditle, baskıyla transfer yapmak mastürbasyondur!
Altyapı çalışması bitti, malzemeler sokakta bırakıldı!
İzmit’te bu merkez 500’den fazla çocuğun hayatına dokundu
Kanko’dan koruma saltanatı tepkisi
Bizimköy’de özel buluşma
Süresiz nafaka bitiyor!
Akaryakıtta bu seferde indirim yolda!
Kardeş oda oldular
Diliskelesi sahilinde ikinci etap projesi için kollar sıvandı
Hıdırellez şenliğinde Büyükakın, kardeşlik mesajları verdi
Çiftçilere 27 milyonluk dev destek
Kocaeli’de 100 şoföre 370 bin TL ceza kesildi
3 milyondan fazla bağımlı var
Kocaeli vekilinden 15 Temmuz çağrısı
Derince Belediyesi’nin araç filosu yenileniyor
Politikacılar gelecek seçimi, devlet adamları gelecek nesilleri düşünür
Kartepe Ulus Pazarı çevresindeki eziyet bitsin çağrısı
