Emekli promosyonu 10 bin lira olabilir
Ekonomi, 08 Ağustos 2022 12:27Bir banka yöneticisinden alınan bilgilere göre, emekli vatandaşlar için verilen emekli maaş promosyonu 10 bin liraya kadar çıkabilir. Promosyon şu anda ise 7 bin 500 lira olarak zirve yaptı.
Özel bankaların promosyon yarışının daha yeni başladığı belirtilerek, kısa sürede 10 bin liraya kadar yükselebileceği belirtildi. İlk kez Denizbank‘ın 300 lira vererek aldığı emekli maaş promosyonu cuma günü itibariyle 7 bin 500 liraya kadar yükseldi.
Özel bir banka yöneticisi Paramedya.com’a promosyon yarışı ile ilgili yaptığı açıklalmada, şu an için 3 yıla verilen 7 bin 500 liranın enflasyon nedeniyle çok yüksek olmadığını belirterek, “7 bin 500 lira çok büyük rakam gibi geliyor. Oysa Denizbank 2015 yılında 300 lira promosyon verdi. Enflasyon ile kıyasladığımızda bugün söz konusu promosyonun en az 15 bin lira olması gerek” dedi.
Promosyon yarışının kısa sürede 10 bin liraya ulaşacağını da söyleyen yetkili, “Daha kamu bankaları ortaya çıkmadı. Bugün kamu bankaları normal kurum maaş ihalelerinde 3 yıl için 20 bin liraya kadar promosyon veriyorlar. Bugün özel bankalar 3 yıllığına 7 bin lira veriyor. Bu nedenle kamu bankaları tüm dengeleri değiştirebilir” diye konuştu.
HANGİ BANKA EN YÜKSEK PROMOSYONU VERİYOR
Halen en yüksek promosyonu Yapı Kredi Bankası, Garanti ve Akbank 7 bin 500 lira olarak veriyor. Yapı Kredi ve Akbank başvuruları internet üzerinden kabul ederken, Akbank’ta ise şubeye gitme zorunluluğu var.
NASIL BAŞVURU YAPILIR?
Emekliler başvuruyu çalışmak istedikleri banka şubesine doğrudan, ATM, internet şubesi veya mobil ile e-Devlet'teki adımları izleyerek yapabiliyor.
YENİ EMEKLİLER İÇİN SÜREÇ
SSK ve Bağ-Kur'dan yeni emekli olacaklar, e-Devlet'ten veya SGK Müdürlükleri aracılığıyla dolduracakları "Tahsis Talep ve Beyan Taahhüt Belgesi"nde banka tercihini belirtmek zorunda. Emekli Sandığı'ndan emekli olacakların ise çalışmakta oldukları kuruma iletecekleri emeklilik başvuru dilekçesinde banka tercihini belirterek başvurması gerekiyor.
İLK ÖDEME NE ZAMAN: Banka ilk başvuru yapana veya emekli maaşını taşıyana 3 yıllık taahhütname imzalatarak promosyonu ilk maaşla birlikte 3 iş günü içinde yatırıyor.
Ekonomi, 08 Ağustos 2022 12:27
Yorumlar (0)
Dilovası’nda MHP’li başkan Turhan yangın noktasına koştu
Tarikatçıları çıldırtan Ebru Teğmen'le ilgili karar!
Ekonomik daralma can yakıcı hale gelebilir
Direği oyup kabloları toprağın altından geçirerek kaçak hat çektiler!
İşte yeni Türkiye! Bayat ekmek 6 lira
Eski bakanlar kazada yaralandı
ABD ile İsrail’e atıf yapılmayan ortak bildirgeye İmamoğlu’ndan sert tepki
Gıda enflasyonunda utanç tablosu
Dilovası’nda MHP’lilerden anlamlı bayramlaşma!
İzmitli kadınlar Adana ve Antep’te eğlenceye doyacak!
Belediye personeli cenazeye giderken kaza kurbanı oldu
Halkın yüzde 74'ü adalet ve yargı sistemi kötüye gidiyor dedi
Değirmendere sahilinde estetik görünüm
Kocaeli Emniyeti’ni Bakana şikayet etti!
Yollarda bayram trafiği
İlber Ortaylı'nın vefatından önce çekilen program yayınlandı
Yalnız yaşayan Necmettin dedenin yüzünü güldüren proje
Çayırova basketbol heyecanına sahne olacak
Gram altında yeni tahmin!
At sevgisi küçük yaşta aşılanıyor
Yeni vergilerden asgari ücrete yasal düzenlemeler
İzmit Belediyesinin 1 TL'lik nikah ücreti gündem oldu
Bayram gezmesinin maliyeti arttı
Dilovası’nda AKP ve MHP’lilerden bayram ziyaretleri
Teröristlerin posterini açtılar
Fatih Altaylı muhalefete muhalefet etti!
Darıca’da bayram sonrası üstyapı için kollar sıvanacak
Vali Aktaş’tan Nevruz Bayramı mesajı
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
