Liyakat nerede?
Siyaset, 05 Ağustos 2022 03:49İlimizde yaşayan ve Ankara’da Kocaeli’mizi temsil eden Demokrat parti MKK üyesi Yusuf Arıkan gündeme dair açıklamalarda bulundu.
Arıkan; " Uzun zamandır ısrarla anlattığımız, izah etmeye çalıştığımız devlet kadrolarındaki liyakatsizliğin sonuçlarını iptal edilen kamu personeli seçme sınavı ile bir kez daha gördük."
SINAVIN İPTALİ ÇÖZÜM DEĞİL ÖNLEMDİR.
KPSS sınavının soruların çalınması veya bir yayın evinin hazırlık kitabındaki sorularla aynı olması sonucunda iptal edilmesi, ülkemizin en önemli kurumlarından olan ÖSYM nin yapısının liyakatsiz kadrolarının yetersizliğini bir kez daha gözler önüne sermiştir. Fakat sınav iptali çözüm değil önlemdir. Önlem; bir iş olay olmadan alınması gereken tedbirdir. Ancak ülkemizin getirildiği siyasi iklimin sonucunda önlem olaylar meydana geldikten sonra alınır oldu. Burada sınavı iptali herhangi bir çözüm değildir sadece geçici bir pansumandır. Yıllardır çocuklarımızın bu ve buna benzer olaylar nedeniyle emekleri çalınmıştır. Önemli olan iktidar bu olaylardan ders almış mıdır? Tabiki almamıştır. Almış olsa her yıl bu ve benzeri olayları yaşıyor ve olmazdık.
BİR MUSİBET BİN NASİHATTAN İYİDİR.
Bu atasözünün iktidar için, yaşananlardan ötürü anlam ifade etmeyen bir atasözü olduğu gayet açıktır. Nedenine gelirsek fetö döneminde ülkemiz, gençlerimiz ve kurumlarımız soru çalınması, cevapların verilmesi, fetöcülerin kadrolara yerleştirilmesi gibi birçok olumsuz örnek ile karşı karşıya kalmıştır ancak bir daha anlıyoruz ki iktidar mensupları gerekli dersleri çıkartamamış. Görev bilinci yüksek, liyakatli ülkesini seven adaletli işin ehli kişileri görev alamamış ve görevlendirilmemiştir. Aksine kurumların içleri boşaltılıp ahbap çavuş ilişkileri ile kurumlar doldurulmuştur.
SINAV İPTALİNİN GÖRÜNMEYEN SONUÇLARI VARDIR.
Ülkemizin maruz bırakıldığı bitik ekonomiden dolayı iptal edilen sınava girmek için vatandaşlarımız yıl boyu sınava hazırlanmaları dışında ekonomik olarak da sınav iptalinin sonuçları ile karşı karşıyadır. Sınava iyi hazırlanıp hiç bir hileye başvurmamış, iyi puan alıp sınavı iptal edilen vatandaşlarımızın durumu ne olacak? Sınava hazırlanmak için gidilen kurslar, harcanan zaman dışında, yaz döneminde memleketlerine ya da tatile gidip sınava girmek için sınavın yapıldığı sınav merkezlerine gelip dönmek için harcadıkları zaman ve parada ayrıca dikkat çekilmelidir.
İŞİ EHLİNE VERİN!
Genç, dinamik, dürüst, siyaset gündemine olumlu adımlarıyla damga vuran ve önümüzdeki uzun yıllar da damgasını vuracak olan Genel Başkanımız Gültekin UYSAL liderliğinde biz Demokratlar olarak, işin ehilleri olarak, yönetemediğiniz ülkemizi, mavi gözlü dev adamdan bize miras kalan bu kutsal emaneti geçmişte olduğu gibi tekrar gururla daha yukarılara taşımak için devralmaya geliyoruz! Özlenen ve beklenen günler uzak değil. Türkiye’mizin, ülkemizin sağduyu hareketi, kendilerini alanlarında en iyi seviyede yetiştirmiş, ülkesine hizmet aşkıyla hayatını sürdüren, fikri, vicdanı, irfanı hür kadrolarıyla Demokratlar geliyor.
Siyaset, 05 Ağustos 2022 03:49
Yorumlar (0)
Herkes memleketinde yaşasa Kocaeli nüfusu ne kadar olurdu?
3. Kapanca Festivali böyle başladı
Dilovası Belediyesi’nin yeni hizmet binasında sona yaklaşılıyor
Geleceğin kadın girişimcileri Gebze’de ödüllendirildi
Kocaeli Bilnet Okulları’nda mezuniyet coşkusu
Kocaeli’ndeki toplu taşımada yeni hatlar yolda
Tarihçi Volkan Şenel Körfez Meclisi’nde konuştu
Çayırova’daki bu konserde 80’ler rüzgarı esti!
Körfez Hodri Meydan 1989 taraftarlarının artık bir derneği var!
Kocaeli’de mavi bayraklı plajlar tüm kriterlere uygun
Sahillerde yoğun kontrol
2 milyonluk KOSGEB desteği balon çıktı!
İzmit’te 28 Haziran Futbol Şenliği heyecanı başladı
Kenan Sofuoğlu’ndan Başiskele’deki o merkeze tam not
Ormanya’da açık havada sinema
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Sektörü 2’inci kez KOTO’da toplandı
SEDAŞ’tan dolandırılmayın uyarısı
Kafe ve restoranlarda yeni dönem başlıyor
Derince’nin mahallelerinde şenlik var!
Gebze’deki çöken binanın bilirkişi raporuna ne oldu?
Dilovası'nda başkan yardımcısı gözaltına alındı
Emekli polislere yeni sosyal yaşam alanı için ilk adım atıldı
Kocaeli'de trafik cezaları ve radar uygulamaları vatandaşı mağdur ediyor
İzmit’te esnaf ve vatandaşı buluşturan Alışveriş Festivali başladı
Emekli ve asgari ücretliler için ara zam çağrısı
Ümit Özdağ'a Şeyh Said cezası!
TEM Otoyolu Muallimköy Kavşağı 35 gün kapalı kalacak
Muhalefetin çamur güreşine bizi çekmesine izin vermiyoruz!
Bu mu adalet?
Dilovası’nda o park ve mesire alanı yenileniyor
Çayırova Fatih Sultan Mehmet Parkı’nda çalışmalara devam
Büyükakın: Sosyal yaşamın kalbi bu merkezde atacak
Güngör çiftine Güle güle oturun dediler!
Derince Harikalar Sahili’nde harika konser!
Körfez zabıtasından güvenli ulaşım denetimi
İzmit’ten Büyükada’ya vapur gezisi
5 bin haneye yetecek elektriği kaçak olarak kullandılar!
Hindistan-AB Serbest Ticaret Anlaşması rekabet gücümüzü zorlayabilir
Başiskele’deki dünya rekoru kırılan projede 9 köprünün montaj işi tamam
