Emeklinin beklediği haber geldi
Ekonomi, 16 Temmuz 2022 13:47Milyonlarca emekli vatandaş, zamlı maaşlarının yatmasını bekliyor. Tüm kamu personeli 8 Temmuz’da zamlı maaşlarını aldı ancak emekli henüz zamlı maaşlarına ulaşamadı. Emekli maaş ödemeleri ise yarından itibaren başlıyor. İşte o tarihler…
Emekli ve memurun maaş artışı 4 Temmuz’da açıklanan ilk 6 aylık enflasyona göre netleşmişti. Buna göre; memur ve memur emeklisinin maaşına yüzde 41.69 oranında zam yapılmıştı.
Bu artış hesap edilirken toplu sözleşme zammı ve ilk 6 ayda oluşan enflasyon farkı temel alınmıştı. Öte yandan SSK ve Bağkur emeklilerinin toplu sözleşme görüşmesi bulunmuyor. Bu yüzden ilk 6 ayda oluşan yüzde 42.35’lik zam uygulanacak.
EN DÜŞÜĞÜ 3500 LİRA OLMUŞTU
Buna göre; 2000’den önce emekli olan SSK emeklisinin taban maaşı 3 bin 295 liradan 4 bin 687 liraya çıktı. Taban maaşlar yani en düşük emekli maaşı daha önce 2 bin 500 lira olarak uygulanıyordu.
Son yapılan düzenlemeyle bu tutar da 1.000 lira yani yüzde 40 artışla 3 bin 500 liraya çıkarıldı. Emeklinin dul ve yetimi de bu yeni taban maaşa göre hesaplanan hisse oranında maaşını almaya başlayacak. Bu imkandan 1.7 milyon emekli yararlanacak. En yüksek emekli maaşı da 12 bin liradan 17 bin 82 liraya yükseldi.
En düşük maaşı daha önce 2 bin 500 liraydı, yeni düzenlemeyle en düşük emekli maaşı olan 3 bin 500 liraya çıktı. Emeklinin dul ve yetimi de bu tutara göre maaş alacak. Örneğin, yetim kız çocuk yüzde 25 hisse ile maaş alıyorsa ona 875 lira yatacak.
17 TEMMUZDAN İTİBAREN YATACAK
Tüm kamu personeli 8 Temmuz’da zamlı maaşlarını aldı. Ancak 1 ila 14 Temmuz arasını kapsayan dönem için zamlı maaş farkları bayram sonrasına bırakıldı. Ayrıca, temmuz ayı maaşlarını ayın ilk haftasında alan memur emeklilerin maaş farkları da henüz hesaplara yatmadı.
Ay sonuna kadar belirlenecek tarihlerde farklar yatacak. SSK ve Bağkur emeklilerinin temmuz ayı maaşları da henüz ödenmedi. İlk olarak, SSK emekli maaş ödemelerinin 17 Temmuz’dan (yarın) itibaren hesaplara yatırılması bekleniyor.
İŞTE ÖDEME TAKVİMİ;
SSK’LILAR İÇİN
Emekli kart numarasının son rakamı 9 olanlar ayın 17’sinde, 7 olanlar ayın 18’inde, 5 olanlar ayın 19’unda, 3 olanlar ayın 20’sinde, 1 olanlar ayın 21’inde, 8 olanlar ayın 22’sinde, 6 olanlar ayın 23’ünde, 4 olanlar ayın 24’ünde, 2 olanlar ayın 25’inde, 0 olanlar ayın 26’sında maaş alıyor.
BAĞKUR’LU İÇİN
Emekli kart numarasının son rakamı 9,7 ve 5 olanlar ayın 25’inde, 3, 1 olanlar ayın 26’sında, 8, 6 ve 4 olanlar ayın 27’sinde, 2 ve 0 olanlar her ayın 28’inde emekli maaşlarını alıyor.
Ekonomi, 16 Temmuz 2022 13:47
Yorumlar (0)
Dilovası Meclisi’nde kararlar oy birliği ile alındı
Sürekli lafı çarpıtarak önüne gelene dil uzatanların son marifeti!
Satılmadık kurum kalmadı, hesap verilmiyor!
Büyükşehir’in o tesisi örnek gösterildi
Dervişoğlu, Bahçeli'yi topa tuttu
Bilnet Okulları öğrencileri Vali Aktaş’la röportaj yaptı
Derince’de yine iş arayanlar ve işverenler bir araya gelecek
Araçlar bu yollar yüzünden mahvoluyor
Gıda, Tarım ve Hayvancılık sektöründe sorunlar KOTO’da masaya yatırıldı
İşsiz kalanların sayısı çığ gibi artıyor
Çayırova’da bilim şenlikleri başlıyor
Akaryakıta yine zam geliyor
Körfez Meclisi’nde neler konuşuldu?
Erdoğan yanlış bilgilendiriliyor!
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
