CHP iktidarında gençler hayata borçlu başlamayacak
Siyaset, 14 Temmuz 2022 10:59CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) borçlarının faiziyle geri alınmasının adaletsizlik olduğunu dile getirdi. Öğrencilerin sosyal medyada başlatmış olduğu kampanyaya destek veren Tarhan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Beşli çeteye gelince vergi borcu silinir. Yandaşa peşkeş çekilen projelerin kira ödemeleri ertelenir. Öğrenciye gelince, verdikleri kredinin 3 katı geri alınır. Bu yüzden UCUBE bu düzen! Ve ilk fırsatta değişecek! #kykborcu faizsiz olacak, gençler hayata borçlu başlamayacak” dedi.
Kredi ve Yurtlar Kurumundan öğrenim kredisi alan gençler kredi borçlarının faiziyle birlikte 3 katına denk geldiğini sosyal medyada başlattıkları kampanyayla duyurdu. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da kredi borcuna faiz eklenmediğini, Yİ-ÜFE’ye göre borcun güncellendiğini belirtti.
Sadece kendilerini enflasyona ezdirmiyorlar
Tahsin Tarhan, Kasapoğlu’nun açıklamasına şu sözlerle yanıt verdi: “Sayın Bakanın açıklaması yanıltıcı. Aksine kredi borcunun üzerine faiz ekleniyor. Ama bu faizin ne kadar olacağını enflasyon oranı belirliyor, yani Yİ-ÜFE. İktidar kendini enflasyona ezdirmiyor. Borç verdikleri ana paranın güncel enflasyona göre karşılığını geri istiyorlar. Ama gençlere verilecek krediye; çalışana ödenecek maaşa zam yapmaya gelince, enflasyonun çok çok altında bir oran belirliyorlar.” dedi.
CHP İktidarında gençlerimiz özgür olacak ve geleceğe umutla bakacak
Tarhan, “Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, kredi alan öğrenciler iş bulduktan sonra borçlarını ödemeye başlayacaklar. Sadece ana parayı geri ödeyecekler, faiz eklenmeyecek” diyerek Cumhuriyet Halk Partisi iktidarının ilk 6 ayında gençler için hayata geçirecekleri projeler hakkında bilgi verdi. Tarhan bu projelere dair şunları söyledi; “İlk altı ayda gerçekleşecek ilk çalışmamız KYK ödemeleri ile ilgili olacak.
Gençler iş bulduktan sonra taksitli bir şekilde borçlarının sadece ana parasını ödeyecekler. Bunun yanı sıra ilk araba alımlarında ve teknolojik alışverişlerinde ÖTV uygulanmayacak. İnternet aboneliklerinden vergi alınmayacak. Üniversiteye başlayan her gence kültür sanat etkinliklerinde kullanabilecekleri 1000 TL bakiyeli kart verilecek. Pasaport işlemi için masraf veya yurt dışı çıkış harcı alınmayacak. Aile Destekleri Sigortası'ndan yararlanan ailelerin çocuklarına, kamuya personel alımında pozitif ayrımcılık yapılacak. Mülakat kaldırılacak, zorunlu hallerde kamera kaydıyla mülakat olacak, torpile kökten son verilecek. Yerel yönetimler de dahil, kamuda ilana çıkılan her pozisyon için şeffaf kurallarla işe alım yapılacak.”
Siyaset, 14 Temmuz 2022 10:59
Yorumlar (1)
söz
56000 tl maaşınız artarken artmasın diye sesin çıkmıyor 600 nüzde aynısınız önce cüzdan ve midem diyorsunuz15 Temmuz 2022 10:59
Bahçeli yine esti gürledi!
Binlerce kişinin emekli maaşları iptal edildi
Bir haftada 33 kişi boğulmaktan kurtarıldı!
Dev temizlik şirketi de iflas etti
AKP'nin elinde topluma söyleyecek bir öyküsü kalmadı
Bir başkan daha tutuklandı
Anaokulunda çocukları sopayla dövdü!
Dağ başında gençleri keyiflendiren etkinlik
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
Durmak yok taşınmazların satışına devam
Yeni mezunlar ve iş arayanlar Kılavuz Kariyer ile yine sertifikalandırıldı
Lunaparkta çarpışan araba kapma yarışı!
Gölcük’te özensiz iş! Mazgal konulmadı
Paketli gıda almadan önce iki kere düşünün!
Dev akvaryumu ilk günde 15 bin kişi ziyaret etti
Havalimanı milyonları yutuyor!
Pazar kahvaltısı bile lüks oldu!
