Kick Boks şampiyonası başladı
Spor, 22 Haziran 2022 23:12Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Kick Boks Federasyonu işbirliğiyle gerçekleştirilen Türkiye Kick Boks Şampiyonası başladı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Kick Boks Federasyonu işbirliğiyle gerçekleştirilen Türkiye Kick Boks Şampiyonası, Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu'nda başladı. Kocaeli’de düzenlenen Kick Boks Büyükler, Gençler, Yıldızlar ve Minikler Şampiyonası açılış seremonisi Büyükşehir Belediye bandosunun gösterisi ile başladı. Açılış törenine Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Şemsettin Yıldırım, Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (KASKF) Başkanı Murat Aydın, Kocaeli İl Gençlik ve Spor Müdür Yardımcısı Ziyaülhak Sarıgül ile çok sayıda sporsever katıldı.
MİLLİ TAKIM KADROSU
Bando eşliğinde sporcuların yerini almasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunduğu açılış töreninde, ilk olarak Özcan Altar mermer gösterisini gerçekleştirdi. Ardından tekvando, kick boks ve judoya yıllarını veren, çok sayıda sporcu yetiştiren Aşkın Kahveci’nin muhteşem gösterisi izleyenleri kendisine hayran bıraktı. 78 ilden 4.850 sporcunun katıldığı, 490 antrenör ve 80 hakemin görev aldığı müsabakalarda derece alan sporcular milli takım kadrosunu oluşturacak.
.gif)
ÖNEMLİ BİR ŞAMPİYONA
Gösterilerin ardından kürsüye çıkan federasyon başkanı Kayıcı, ‘’Eski bir Kick Bokscu olan Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın’a spora ve sporcuya verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederim. Bu şampiyona bizim için çok önemli, çünkü bu şampiyonadan sonra Dünya Gençler Kick Boks Şampiyonası’na gidecek olan milli takım ile Büyükler Avrupa Şampiyonası’na gidecek milli takımı belirlemede son kriter müsabakasıdır’’ şeklinde konuştu. Kocaeli’yi çok sevdiğini dile getiren Kayıcı, Başkan Büyükakın’ın destekleriyle Türk Dünyası Kick Boks Gala gecesinin de 30 Temmuz’da Kocaeli’de gerçekleşeceğinin müjdesini verdi.
SPORDA TÜRKİYE’NİN PARLAYAN YILDIZI KOCAELİ
Başkan Büyükakın’ın selamlarını ileterek konuşmasına başlayan Başkan Vekili Çakmak, ‘’Sporun başkenti Kocaeli’mizde haftalardır ulusal ve uluslararası turnuvalar düzenliyoruz. Türkiye’de en çok sporcuyu barındıran branşlardan biri olan Kick Boks için Kocaeli’de toplanmaktan gurur duyuyoruz. Bugün yaklaşık beş bin sporcunun katılımıyla gerçekleştirdiğimiz bu müsabaka gibi bir ay sonra da Türk Devletleri müsabakalarını Kocaeli’mizde gerçekleştireceğiz’’ dedi. ‘’Sporda Türkiye’nin parlayan yıldızı Kocaeli’mizde Büyükşehir olarak gençlerimiz ve sporcularımız için önümüzdeki günlerde spor müsabakaları anlamında yapacağımız çalışmalar artarak devam edecek” sözleriyle konuşmasına devam eden Çakmak, spor kültürünün oluşması ve her bir vatandaşımızın sporla buluşması için Büyükşehir Belediyesi’nin var gücüyle çalıştığını ifade etti. Her şeyden önemlisi gençleri ve sporu çok seven bir belediye başkanımızın olduğunu dile getiren Çakmak, ‘’Hepinizi selamlıyor ve başarılar diliyorum’’ sözleriyle konuşmasını noktaladı.
KOCAELİ LİDER VE İLKLER ŞEHRİDİR
Konuşmalarını yapmak üzere son olarak kürsüye çıkan Vali Yavuz, sanayi, teknoloji, inovasyon ve bilim başkenti Kocaeli’nin ülkemizin her bir ilinde yapılan hizmet ve yatırımları finanse eden Türkiye’nin 4. şehri olduğunu ifade etti. Vali Yavuz, ‘’Türkiye’yi dünya ile yarıştıran, bilim ve teknolojide şu anda ulaştığımız seviyenin yeri burası. Bugün ne kadar övündüğümüz teknoloji varsa Kocaeli’den geçmeden yapılması mümkün değil. Bu yüzden Kocaeli lider ve ilkler şehridir’’ dedi. Kocaeli’nin aynı zamanda aktif sporcu sayısıyla, ulusal ve uluslararası dereceleri ve altyapısıyla spor kenti olduğunu vurgulayan Vali Yavuz, birlik ve beraberlik içinde daha çok güzel işler yapılacağını belirtti.
Spor, 22 Haziran 2022 23:12
Yorumlar (0)
Bayram gezmesinin maliyeti arttı
Dilovası’nda AKP ve MHP’lilerden bayram ziyaretleri
Teröristlerin posterini açtılar
Fatih Altaylı muhalefete muhalefet etti!
Darıca’da bayram sonrası üstyapı için kollar sıvanacak
Vali Aktaş’tan Nevruz Bayramı mesajı
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
