Geri dönüşüm sergisi hayran bıraktı
Gündem, 13 Haziran 2022 16:09İZMEK kursiyerlerinin hazırladığı Geri Dönüşüm Sergisi hayran görenleri bıraktı
İzmit Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ve İzmit Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde İzmit halkına hizmet veren İzmit Meslek Edindirme Kursları, (İZMEK) yılsonu sergisi Dolphin Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. İZMEK kursiyerleri tarafından 1 yıl boyunca hazırlanan sergide ev tekstilinden iğne oyasına, ahşap boyamadan amigurumiye kadar pek çok ürün yer aldı. Serginin en çok dikkat çekeni ise Usta öğretici Gülsüm Hocaoğlu ve kursiyerleri tarafından hazırlanan Geri Dönüşüm Atölyesi standı oldu.
TÜKETİMİ ÜRETİME DÖNÜŞTÜRMELİYİZ
Yaşanabilir bir dünya için atık değerlendirme kültürünün çocuk yaşta kazanılması gerektiğine dikkat çeken Usta öğretici Gülsüm Hocaoğlu,"Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan “Sıfır Atık Projesi” Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Saygıdeğer Eşleri Emine Erdoğan'ın desteklediğini hepimiz biliyoruz. Bizlerde bu doğrultuda da kursiyerlerim ile birlikte kartondan şömine, pet şişeden çiçekler yaptık. Sürdürülebilir kalkınma ancak atıkların kontrolüyle mümkün olur. Aslında atıklar kılık değiştirmiş enerji kaynaklarıdır. Hep birlikte tüketimi üretime dönüştürmeliyiz. Sıfır atık kültürünü yaygınlaştıralım geleceğimizi kurtaralım" dedi.
TEŞEKKÜR ETTİ
Ziyaretçilerin hayran kaldığı stantta en çok dikkat çeken ise otomobil tekerleğinden yapılan puflar oldu. Yılsonunu 3 sergi ile tamamladıklarını ifade eden Hocaoğlu, “ Açtığımız her kursta çok güzel geri dönüşler ve yeni dönem için yüzlerce kayıt aldık” dedi. Kursiyerlerine ve kendisine bu fırsatı sunan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet ve İzmit Halk Eğitimi Merkezi Kurum Müdürü Zeki Kalaç'a teşekkür eden Hocaoğlu, "Bu sergide emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.
.gif)
Gündem, 13 Haziran 2022 16:09
Yorumlar (0)
Halkın yüzde 74'ü adalet ve yargı sistemi kötüye gidiyor dedi
Değirmendere sahilinde estetik görünüm
Kocaeli Emniyeti’ni Bakana şikayet etti!
Yollarda bayram trafiği
İlber Ortaylı'nın vefatından önce çekilen program yayınlandı
Yalnız yaşayan Necmettin dedenin yüzünü güldüren proje
Çayırova basketbol heyecanına sahne olacak
Gram altında yeni tahmin!
At sevgisi küçük yaşta aşılanıyor
Yeni vergilerden asgari ücrete yasal düzenlemeler
İzmit Belediyesinin 1 TL'lik nikah ücreti gündem oldu
Bayram gezmesinin maliyeti arttı
Dilovası’nda AKP ve MHP’lilerden bayram ziyaretleri
Teröristlerin posterini açtılar
Fatih Altaylı muhalefete muhalefet etti!
Darıca’da bayram sonrası üstyapı için kollar sıvanacak
Vali Aktaş’tan Nevruz Bayramı mesajı
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
