Başkan Büyükakın: Bosna’da insanlar katledilirken başınızı öbür tarafa çeviremezsiniz
Gündem, 17 Mayıs 2022 04:45Başkan Büyükakın, “Dünyada merhamet gibi değerlerin ve duyguların yüksek sesle ifade edilmesine ihtiyaç var” dedi.
Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Macaristan Milli Savunma Bakanlığı 1. Dünya Savaşı Derneği ile beraber UID Macaristan Başkanı Mehmet İnceoğlu ve beraberindeki heyeti makamında konuk etti. Macaristanlı konuklarıyla yakından ilgilenen tarihsel ve bunun yanında uluslararası konularla birlikte Türkiye-Macaristan arasındaki ilişkilerin geldiği boyutları da konuşan Başkan Büyükakın, iki milletin ortak noktalarının olduğunu belirterek, “1. Dünya Savaşı’nda yıkılan iki imparatorluk bizim milletlerimize ait. Ortak kullandığımız kelimeler var. Bir başka ortak yanımızda yardıma muhtaç olan insanlara yardım eli uzatma konusundaki ortak kararlılığımız. AtalarıMızdan bir kültürü miras alırız ve ona göre davranırız. Birçok konuda benzer davranışları ve duruşları iki millet olarak gösteriyoruz” dedi.
“MADENLERDEN VE DİĞER ZENGİNLİKLERDEN İBARET GÖRÜYOR”
Suriye konusunda bütün Avrupa sessiz kalırken Türkiye’nin yardım ettiğinin altı çizilen görüşmede, “İnsanlığın barış, kardeşlik, adalet gibi değerleri uygulaması lazım” diyen Başkan Büyükakın, “Dünyada merhamet gibi biraz önce ifade ettiğim değerlerin ve duyguların yüksek sesle ifade edilmesine ihtiyaç var. Hepimiz biliyoruz ki birileri dünyayı sadece enerji kaynaklarından ibadet görüyor. Madenlerden ve diğer zenginliklerden ibaret görüyor. Ama insandan daha kıymetli hiçbir şey yok” şeklinde konuştu.
“ÇİFTE STANDARTI DÜNYANIN GÖZÜ ÖNÜNDE YAPTILAR”
“Ukrayna'dan kaçanlara 'sarı saçlı, mavi gözlü' diye kucak açanlar, diğer mültecilere sırt çeviriyor, hatta zulmediyor” diyerek misafirleriyle sohbet eden ve uluslararası meseleler hakkında görüşlerini ifade eden Başkan Büyükakın, birliktelikte şunları da kaydetti: “Afrika ve doğu ülkelerinden gelen sığınmacılara kapıları kapatan Avrupa ülkeleri, milyonlarca Ukraynalıya kucak açtı. Tabi bunu sarı saçlı mavi gözlü ve tabiki aynı dindeniz diyerek çifte standartla yaptılar. Hem de dünyanın gözü önünde yaptılar” dedi. ‘’Türkiye-Macaristan arasındaki dostluğu yakından biliyorum’’ diyen Başkan Büyükakın, “Tarihteki ortak noktalarımızdan bir tanesi de kavimler göçüyledir. Orta Asya’dan beraber yola çıktık. Türkiye’de büyük Türk kurultayı yapıyoruz sizler oradasınız ve kullandığımız kelimeler arasında ortak olanlar var.” şeklinde konuştu.
“İNSANLAR KATLEDİLİRKEN BAŞINIZI ÖBÜR TARAFA ÇEVİRİP BAKMAZSINIZ”
“AB’nin çok güçlü bir Türkiye’ye ihtiyacı var” diyen Macar konuklar, uzun bir zaman önce Türkiye’ye geldiklerini ancak Türkiye’de yaşanan alt ve üst yapıdaki gelişmeler karşısında da çok etkilendiklerini ifade etti. Macar heyetini Kocaeli’nde ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Büyükakın ise “Sizlerin en zor anlarda her daim yanımızda olduğunuzu biliyoruz. Biz 1999 yılında deprem yaşadığımızda Macaristan bir arama kurtarma ekibi ve bir de arama köpeği yollamıştı. Bu köpek depremde 3 yaşında bir kız çocuğunu kurtarmıştı. Önemli olan zor durumda olana yardıma koşmak. Bazen insani yardım gönderirsiniz bazen de arama köpeği gönderirsiniz. Bazen barış gücü gönderirsiniz. Ama şunu yapmazsınız. İnsanlığın gözleri önünde Bosna’da insanlar katledilirken başınızı öbür tarafa çevirip bakmazsınız. Dünya maalesef Bosna’da bunu yaptı.” diye konuştu.
.gif)
Gündem, 17 Mayıs 2022 04:45
Yorumlar (0)
Zeray GYO, halka arz ile büyüme hedefini yeni bir safhaya taşıyor
İzmit’te Kumla Deresi’nden çıkan toprak yol kenarında bırakıldı
İmralı sürecinde masayı ABD kurdurdu
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
