Bu proje Türkiye’ye örnek olacak
Gündem, 13 Mayıs 2022 22:46Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın onayladığı Büyükşehir Belediyesinin öncülük ettiği, 16-29 yaş aralığındaki engelli olan gençler için “Sanat için ben de varım” projesinin tanıtımı yapıldı
Kültür ve Turizm Bakanlığının gelecek nesillerin kültür endüstrileri destek programı kapsamında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi engelli bireylerin “Sanat için ben de varım” projesinin tanıtımını yaptı. 16-29 yaş aralığındaki 250 engelli gencin katıldığı edebiyat, sinema, geleneksel el sanatları, görsel sanatlar, müzik, dijital medya, tiyatro dallarında eğitim alacak engellilerin ortaya koydukları eserlerin kültür endüstrisi ürünü haline getirileceği projenin tanıtımı Wellborn Otel’de gerçekleştirildi. Programa katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın büyük bir sevgi ve coşkuyla salonda karşılandı. Konuklarla tek tek tokalaşıp fotoğraf çektiren Başkan Büyükakın konuşmasında, “Engelleri aşmamız konusundaki zorlukları iyileştirmek, kolaylaştırmak için buradayız” dedi.
PROJE TANITIMINA GENİŞ KATILIM
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezinde eğitim alan engelli bireylerin yapmış oldukları sanat eserlerinin sergisi göz doldurdu. Etkinlikte resim alanında Gülşah Yağmur Yazıcı, Ayşe Melek Zengin, Zeynap Karaman, Arzu Uğurlu, piyano çalan Osman Mert Çıtır, DJ Ulaşcan Öztürk yeteneklerini sergiledi. Engellilerin yaptığı sanat eserlerinin sergilendiği tanıtım programına Başkan Büyükakın’ın yanı sıra Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Aydınlık, Yeni Şafak Gazetesi İnternet Yazı İşleri Müdürü Ersin Çelik, engelli dernekleri başkanları, projede eğitim verecek kişiler, sivil toplum kuruluşları, projede yer alacak öğrenci ve aileleri, özel eğitim okullarından ve rehabilitasyon merkezlerinden öğrenci ve öğretmenler katıldı.
7 SANAT DALINDA EĞİTİM ALACAKLAR
7 sanat dalında eğitim alacak engelli gençlerin ürettiği eserler kültür endüstrisi ürünü haline getirilecek. Bu sanat dallarında eğitim alacak öğrencilerin konuşması ile başlayan tanıtım programında projenin danışmanı Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Ersin Çelik, çalışmayı detaylarıyla anlattı. Çelik, bu projede başarılı olunduğu taktirde 81 ile yayılacağını dile getirdi. Çelik, ‘’Proje 2023 yılı mayıs ayında tamamlanacak. Bir Kocaelili olarak bu projenin içinde yer almaktan mutluyum” dedi.
PROBLEMİ HAYATIMIZIN MERKEZİNE KOYMAMALIYIZ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi öncülük ettiği projenin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onayladığını dile getiren Başkan Büyükakın, “Her engelli kendi içinde bir dünyadır, kendince zorlukları vardır. Hepsinin farklı zorlukları var bilemediğimiz. Problemleri hayatınızın merkezine hep problem olarak koyarsanız onun çözümü olmaz. Değişimlerin üzerine düşünüp, değiştiremediklerimizin üzerinde daha iyisini nasıl yapabiliriz diye düşünmeye devam etmemiz gerekiyor. Biz hayatı iyileştirmek, düzeltmek, kolaylaştırmak için çaba gösteriyoruz. Basit düşünebilmek bazen zordur ama düşünmek en doğrusudur. Engelleri ortadan nasıl kaldırabiliriz, mümkünse iyileştirmek, daha az sıkıntılı hale nasıl getirebiliriz düşünüp bu durumu nasıl ortadan kaldırabiliriz diye düşünmeliyiz.” diye ifade etti.
BİZİM ÖNÜMÜZDE AŞMAMIZ GEREKEN İŞSİZLİK
Başkan Büyükakın, “Engellilerin en büyük sorunu istihdam şu anda. Bu bizim önümüzdeki aşmamız gereken en büyük problem. Buna birlikte çalışmamız lazım. Varlık sebebimiz size hizmet etmek. Hep birlikte düşünüp doğru örnekler ortaya çıkarmalıyız. Diğer belediyelere örnek olması önemli” dedi. Programın sonunda Başkan Büyükakın programa katılan engelli bireyler ve aileleriyle toplu fotoğraf çektirdi.
.gif)
Gündem, 13 Mayıs 2022 22:46
Yorumlar (0)
Terörist başına umut hakkı vermek kabul edilemez
Saadetliler Gebze’de toplandı: Sesleri gür çıkacak!
Büyükakın: Gençler bizim en kıymetlilerimiz
Vali Aktaş, AKP İzmit İlçe Başkanı Dokuzlar’ı işyerinde ziyaret etti
Kocaeli’de Sevgililer Günü’ne özel sıra gecesi
Kocaeli’de İtfaiye Depo Binası Projesi ne durumda?
Altın fiyatlarında yeni rekor için tarih verildi
AKP ve MHP’liler Dilovası’nda o açılışta bir araya geldi
Binlerce çocuk Okula Bi’ Mola’da stres attı
İzmit’te Ramazan davulcuları için başvurular başladı
İşte yoksulluğun fotoğrafı
Öcalan mezara kavuşana kadar buradayız
Çayırova’da kumar bağımlılığıyla böyle mücadele ediliyor
Körfez meclisinde hangi kararlar alındı?
Yine Sanat Kafe, yine kültürel etkinlik!
İzmitlilerden OYAK Genel Müdürü Yalçıntaş’a ziyaret
Körfez üvey evlat mı?
Bakanlık onayı olmadan zam yok!
Kartepe’de moloz tepkisi
TÜİK'in enflasyonu düşük gösterme oyunu!
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
