Bakanlığın EYT’li sayısından haberi yok
Siyaset, 15 Nisan 2022 16:59CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından cevaplanması talebiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunduğu soru önergesine verilen yanıtı paylaştı ve “Bu cevap gösteriyor ki Bakanlığın EYT’li sayısından haberi yok” dedi.
EYT’lilerin sorununun çözümü için atılacak adımlar, uygulanması gereken politikalar ve alınması gereken tedbirler ile ilgili olarak bu sorundan etkilenen kesime ilişkin sayısal bilgilerin kapsamlı olarak değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizen ve amaçlarının EYT sorununun rakamsal verilerle ortaya konması olduğunu belirten Tarhan, şunları söyledi; “Sosyal güvenlik hakkı insan haklarının ayrılmaz bir parçasıdır, bu Anayasada da güvence altına alınmıştır. Ama geçmişte bir yasa çıkarıldı ve çalışanların çalışma hayatına girerken tabi oldukları kurallar, çalışırken bir gecede geriye dönük olarak değiştirildi.
İşte EYT aslında bu mağduriyetin adıdır. Biz diyoruz ki gelin bu mağduriyeti giderelim. Ancak seçim döneminde sorunun çözümünü vaat eden Ak Parti bu yıl çelişkili açıklamalar yaparak EYT’li vatandaşlarımızın umutlarıyla oynuyorlar. Hatta Cumhurbaşkanı bunun da ötesine geçerek EYT’li vatandaşlarımızı erken emeklilik talep etmek ve vatana ihanet etmekle de suçladı. Burada bir mağduriyet var, bu mağduriyetin giderilmesini talep etmek ne zamandan beri vatana ihanet oluyor?”
“EYT’liye gelince para yok yandaşa gelince para çok, itibar için harcanan paranın ise haddi hesabı yok.”
EYT’lilerin sorunlarını çözmeye gelince ekonomik savaş verdiklerini söyleyen ve kaynak bulamayan iktidar, geçilmeyen köprüye, uçulmayan havaalanlarına milyarları öderken kaynak buluyor diyen Tarhan, “Soru önergemizle rakamlarla sorunu ortaya koyalım istedik, kaç vatandaşımız EYT kapsamında, mağduriyetleri giderildiğinde bütçeye etkisi ne olacak şeffaf bir şekilde değerlendirmeyi amaçladık. Ama Bakanlık bize öyle bir cevap verdi ki akla ziyan. Bizim sorduğumuz soruları cevaplamayı bırakın soru önergemizde yer alan mevzuat açıklamasını bize aynen cevap olarak göndermişler. Daha EYT sorunu nedir bunun için sayısal verilere bile sahip olmayan bir Bakanlık bu sorunun çözümü için de adres olamaz.” dedi.
Siyaset, 15 Nisan 2022 16:59
Yorumlar (0)
Ford Otosan ve Vehbi Koç Vakfı’ndan Gölcük’e kalıcı eğitim yatırımı
Belediyenin yetiştirdiği aronyalar vatandaşa ücretsiz dağıtıldı
Sigara yasakla değil irade gücüyle bırakılır!
İzmit Belediye Tiyatrosu kursiyer seçmeleri için başvuru süresi uzatıldı
Hüseyin Baş: Kötü günler geride kaldı, daha kötü günler geliyor
Merkez Bankası'nın eski başkan yardımcısı hapse atıldı
Kocaeli’nde afet risklerine karşı ortak mücadele
MHP Dilovası KAÇEP Başkanlığı yeni dönemi planlıyor
Başkan Ömeroğlu muhtarları dinledi
Çayırova’da okul kantinlerine denetim
Kocaeli vekili Gergerlioğlu açıkladı: 15 Temmuz’la ilgili çarpıcı veri
Kandıra’nın büyükleri Saygınlar Kahvaltısı’nda bir araya geliyor
Kaçak hafriyata 9,3 milyon liralık ceza
Emekliye ayrılan Gebzeli eğitimci Tonyalı böyle uğurlandı
Benzine de okkalı zam yolda!
Başiskele’deki o cadde 4 gün trafiğe kapalı
Kocaeli, Türkiye’ye gelen gemi sayısının yüzde 18’ini karşılamaktadır
Derince’de AKP’li eski başkan yardımcısı Özer vefat etti
AKP'li belediyelerde Suriye'ye yardım yarışı
Vatandaşın borcu katlandı
Asrın soygunu fon vurgunu siyaset ayağı olmadan yürütülemez!
UlaşımPark’tan sınırları aşan başarı!
Öğrencilere poğaça ve ayran ikram edildi
O partide başkanları üyeler seçecek
Büyükakın’dan başarılı sporculara: Sizlerle gurur duyuyoruz
Ragbi Erkek Milli Takımı, İzmit Cephanelik Spor Tesisleri’nde ağırlandı
Karamürsel’de polis memuru evinde intihara teşebbüs etti
Kocaeli’nde deprem sırasında iletişim K-Ulak ile sağlanacak!
PALMET ve Kocaeli Üniversitesi’nden stratejik iş birliği
Sağlık Müdürü Pehlevan, Milletvekili Hülagü ile hastaneleri ziyaret etti
Kandıra Sapağı’nda yayaları tehlikeye atan düzenleme
Deprem 5 ili salladı
Vali Aktaş, kızını evlendiren Başkan İbrahimoğlu’nun mutluluğuna ortak oldu!
İşte yıkılıp yeniden yapılan Kuruçeşme Merkez Camii’nde son durum!
Çayırova’daki Doğa Madencilik Meslek Lisesi’nde kaba inşaat tamam
Hangi dağda kurt öldü! AKP ve MHP'li başkanlara gözaltı
Körfez Belediyesi yetkilileri okullardan ellerini çekmiyor!
Gölcük’te bu sefer Balkanlar ve dijital medya konuşuldu
İzmit'te oynanacak dev maç öncesi ulaşım planı tamam
