Dövizini bozdurana kıyak
Ekonomi, 13 Nisan 2022 05:33AKP tarafından TBMM'ye sunulan ekonomiye ilişkin torba yasa teklifine göre, dövizi TL'ye çeviren ve 3 ay mevduat yapan kurumların değerleme, faiz ve diğer kazançlarına KDV istisnası getirilmesi öngörülüyor.
AKP tarafından TBMM’ye dün sunulan ekonomiye ilişkin torba kanun tasarısına göre, 1 Mart itibarıyla bilançosunda yer alan dövizi TL’ye çeviren ve en az 3 ay vadeli mevduat yapan kurumlara değerleme, faiz ve diğer kazançlardan kaynaklanan tutarları kurumlar vergisinden istisna etme hakkı getiriliyor.
Bankacılık Kanunu ile bazı kanunlarda ve 655 sayılı kanun hükmünde kararnamede değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi toplam 20 maddeden oluşuyor.
VERGİ İSTİSNASI GELİYOR
Teklif ile kurumların 31 Mart 2022 tarihli bilançolarında yer alan yabancı paralarını 2022 yılı sonuna kadar mevcut destekler kapsamında TL’ye çevirmeleri ve TL’yi en az üç ay vadeli mevduat ve katılma hesaplarında değerlendirmeleri durumunda hesapların dönem sonu değerlemesinden kaynaklanan gelirler, vade sonunda elde edilen faiz ve kar payları ve diğer kazançlar kurumlar vergisinden istisna tutulacak.
Tasarı ile ayrıca Cumhurbaşkanı’na 31 Mart tarihini 30 Haziran veya 30 Eylül’e uzatmaya yetkili de olacak.
TMSF İÇİN YENİ DÜZENLEMELER
TMSF Fon Kurulu başkan yardımcılarının sayısı 2’den 3’e çıkarılmasını da öngören tasarı, Türkiye Varlık Fonu’nun bedelini ödeyerek satın aldığı şirketlerin, kamu sermayeli şirketlere uygulanan mevzuat ve kısıtlamalara tabi olmayacağı öngörüyor.
Tasarı ile tasfiyesi TMSF eliyle yürütülen bankalarda tüm kanuni yükümlülüklerin ifasından sonra tasfiye bakiyesi kalması halinde bu tutarın hissedarlara dağıtımında da değişiklikler getiriliyor.
Teklifle ayrıca TMSF’nin kayyım olarak atandığı şirketlere ve devletin güvenliğine karşı ve terörizmin finansmanı suçu halinde uygulanacak esaslarda da değişikliklere gidiliyor. (REUTERS)
Ekonomi, 13 Nisan 2022 05:33
Yorumlar (0)
Şehri geliştiren fikirler ödüllendirildi
Terörist başına umut hakkı vermek kabul edilemez
Saadetliler Gebze’de toplandı: Sesleri gür çıkacak!
Büyükakın: Gençler bizim en kıymetlilerimiz
Vali Aktaş, AKP İzmit İlçe Başkanı Dokuzlar’ı işyerinde ziyaret etti
Kocaeli’de Sevgililer Günü’ne özel sıra gecesi
Kocaeli’de İtfaiye Depo Binası Projesi ne durumda?
Altın fiyatlarında yeni rekor için tarih verildi
AKP ve MHP’liler Dilovası’nda o açılışta bir araya geldi
Binlerce çocuk Okula Bi’ Mola’da stres attı
İzmit’te Ramazan davulcuları için başvurular başladı
İşte yoksulluğun fotoğrafı
Öcalan mezara kavuşana kadar buradayız
Çayırova’da kumar bağımlılığıyla böyle mücadele ediliyor
Körfez meclisinde hangi kararlar alındı?
Yine Sanat Kafe, yine kültürel etkinlik!
İzmitlilerden OYAK Genel Müdürü Yalçıntaş’a ziyaret
Körfez üvey evlat mı?
Bakanlık onayı olmadan zam yok!
Kartepe’de moloz tepkisi
TÜİK'in enflasyonu düşük gösterme oyunu!
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
