Dövizini bozdurana kıyak
Ekonomi, 13 Nisan 2022 21:56AKP tarafından TBMM'ye sunulan ekonomiye ilişkin torba yasa teklifine göre, dövizi TL'ye çeviren ve 3 ay mevduat yapan kurumların değerleme, faiz ve diğer kazançlarına KDV istisnası getirilmesi öngörülüyor.
AKP tarafından TBMM’ye dün sunulan ekonomiye ilişkin torba kanun tasarısına göre, 1 Mart itibarıyla bilançosunda yer alan dövizi TL’ye çeviren ve en az 3 ay vadeli mevduat yapan kurumlara değerleme, faiz ve diğer kazançlardan kaynaklanan tutarları kurumlar vergisinden istisna etme hakkı getiriliyor.
Bankacılık Kanunu ile bazı kanunlarda ve 655 sayılı kanun hükmünde kararnamede değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi toplam 20 maddeden oluşuyor.
VERGİ İSTİSNASI GELİYOR
Teklif ile kurumların 31 Mart 2022 tarihli bilançolarında yer alan yabancı paralarını 2022 yılı sonuna kadar mevcut destekler kapsamında TL’ye çevirmeleri ve TL’yi en az üç ay vadeli mevduat ve katılma hesaplarında değerlendirmeleri durumunda hesapların dönem sonu değerlemesinden kaynaklanan gelirler, vade sonunda elde edilen faiz ve kar payları ve diğer kazançlar kurumlar vergisinden istisna tutulacak.
Tasarı ile ayrıca Cumhurbaşkanı’na 31 Mart tarihini 30 Haziran veya 30 Eylül’e uzatmaya yetkili de olacak.
TMSF İÇİN YENİ DÜZENLEMELER
TMSF Fon Kurulu başkan yardımcılarının sayısı 2’den 3’e çıkarılmasını da öngören tasarı, Türkiye Varlık Fonu’nun bedelini ödeyerek satın aldığı şirketlerin, kamu sermayeli şirketlere uygulanan mevzuat ve kısıtlamalara tabi olmayacağı öngörüyor.
Tasarı ile tasfiyesi TMSF eliyle yürütülen bankalarda tüm kanuni yükümlülüklerin ifasından sonra tasfiye bakiyesi kalması halinde bu tutarın hissedarlara dağıtımında da değişiklikler getiriliyor.
Teklifle ayrıca TMSF’nin kayyım olarak atandığı şirketlere ve devletin güvenliğine karşı ve terörizmin finansmanı suçu halinde uygulanacak esaslarda da değişikliklere gidiliyor. (REUTERS)
Ekonomi, 13 Nisan 2022 21:56
Yorumlar (0)
Sepetçi TOKİ konutları arasındaki ulaşım sorununa çözüm!
AKP'nin 25'inci yıl kutlamasında bu mu olacak?
Erdoğan, Yavaş'ın gerisinde kalıyor
Dilovası’nda DEM Parti yöneticileri Enver Yıldırım’ın kapısını çaldı
Bakan Şimşek'e işsizlik tepkisi
Körfezli iş insanı Ceyhan hayata gözlerini yumdu
İşte en az yakan araçlar listesi!
Teğmenlerin komutanı emekli edildi
Altın alımı son 3 yılın en yüksek seviyesinde
5 yaşındaki Hazar Ali, aldığı eğitimle ilk kez anne dedi
Vali Aktaş Tepeköy Mahallesi'ne de gitti
İzmit’te Buray konseriyle unutulmaz bir akşam
Alikahya altgeçit ve yağmursuyu menfezleri yapımı TEM’de trafik kapattıracak
Belçika’dan gelen yaşlı çifti yolda bırakmadılar
Vatandaşı soyan bu düzene kim dur diyecek?
MHP ve İYİ Partili vekil arasında pislik gerginliği!
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
