Ersoy: Çalışanlara ek zam düzenlemesi kaçınılmaz oldu
Gündem, 04 Nisan 2022 17:58Hizmet-İş Sendika Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, Mart ayı enflasyonunu değerlendirdiği açıklamasında “Mart ayı enflasyonu ile çalışanların alım gücü hepten düştü. Bu enflasyon belirsizliği ile üyelerimiz şuan aldığı ücretle insanca yaşaması ailelerini geçindirmesi, aralık ayına kadar dayanması imkansız hale geldi, çalışanların ücretlerinde ek zam düzenlemesi kaçınılmaz oldu ” dedi.
Ersoy açıklamasının devamında “ Belediyelerde geçen dönem imzalanan toplu iş sözleşmesi gereği enflasyon +1 oranında zam uygulaması yapılmış ve işçi arkadaşlarımız Ocak ayında ücretlerine yüzde 37 oranında artış sağlanmıştı. Ancak bu gün TÜİK Mart ayı enflasyonu yüzde 61,14 olarak açıklanmıştır. Çalışanların çok daha ağır olarak hissettiği hayat pahalılığı bu yüksek enflasyon ile almış oldukları zam oranları üç ay içinde TÜİK verilerine göre yüzde 24 oranında erimiş ve alım gücü düşmüştür.
Bu gün artan yol ve yemek maliyeti ile işçilerimiz maaşları asgari ücret seviyesine düşmüştür. Covid 19 süreci ile başlayan, Rusya- Ukrayna savaşı ile devam eden dünyada enerji ve gıda krizine dönen ve ekonomik olarak alt gelirli sınıfı derinden etkileyen bu sürecin önümüzdeki aylarda şiddetini artırarak süreceğini öngörebiliyoruz.
Dünyada küresel mekanizmanın insanları niçin açlığa mahkum etmek için gıda, enerji ve tedarik zincirlerini üzerinde oyun oynadığını doğru okumamız lazım. Hükümetimizin dış politikada başarılı yönetimi, savunma sanayide atakları, Ülkemizin bulunduğu jeopolitik durumu, gelecek yıllarda ülkemizin kalkınması, gelişmesi, dünyada öncü ülke olması kaçınılmazdır. Ancak bu gün çalışanlar, alt gelirli yurttaşlarımız zor durumda, geçim sıkıntılarımız her geçen gün artarak devam ediyor. İşçilerimizin sahadaki huzursuzluğu geçim sıkıntılarından dolayı artıyor, Bu durumu işverenlerimizin görmesi, buna göre adım atması gerekmektedir. Geçen ay, Şubat ayı enflasyonu değerlendirmemiz de enflasyon artarak devam edecek demiştik.
Önümüzdeki ay enflasyon rakamlarının dünyada yaşanan bu krizlerle düşmeyeceğini ön görerek bir kez daha işverenlerimizin çalışanlarının ve ailelerinin hukuklarını korumak için yeni bir düzenleme yapmaları için çağrıda bulunuyoruz. Aksi takdirde çalışanların huzursuzluğu, mutsuzluğu gün ve gün artacaktır.
Gündem, 04 Nisan 2022 17:58
Yorumlar (0)
Saadetliler Gebze’de toplandı: Sesleri gür çıkacak!
Büyükakın: Gençler bizim en kıymetlilerimiz
Vali Aktaş, AKP İzmit İlçe Başkanı Dokuzlar’ı işyerinde ziyaret etti
Kocaeli’de Sevgililer Günü’ne özel sıra gecesi
Kocaeli’de İtfaiye Depo Binası Projesi ne durumda?
Altın fiyatlarında yeni rekor için tarih verildi
AKP ve MHP’liler Dilovası’nda o açılışta bir araya geldi
Binlerce çocuk Okula Bi’ Mola’da stres attı
İzmit’te Ramazan davulcuları için başvurular başladı
İşte yoksulluğun fotoğrafı
Öcalan mezara kavuşana kadar buradayız
Çayırova’da kumar bağımlılığıyla böyle mücadele ediliyor
Körfez meclisinde hangi kararlar alındı?
Yine Sanat Kafe, yine kültürel etkinlik!
İzmitlilerden OYAK Genel Müdürü Yalçıntaş’a ziyaret
Körfez üvey evlat mı?
Bakanlık onayı olmadan zam yok!
Kartepe’de moloz tepkisi
TÜİK'in enflasyonu düşük gösterme oyunu!
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
