Bu topraklarda her dönem Yunus Emre’ler oldu, olmaya devam edecek
Gündem, 02 Nisan 2022 12:23Büyükşehir’in “Kütüphane’de Bir Gece” etkinliğine konuk olan yazar Mustafa Tatçı, Yunus Emre’yi anlattı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi “Kütüphane’de Bir Gece” etkinliği kapsamında Yunus Emre üzerine yaklaşık 36 yıldır araştırmalarını sürdüren ve bu alanda birçok eseri bulunan Yazar Mustafa Tatçı’yı Kocaelili okurlarla buluşturdu. Yunus Emre’nin gençlere rehber olması gerektiğinin altını çizen Tatçı, Anadolu toplumu içinde her dönem Yunus Emre’lerin var olduğunun bilinmesi gerektiğini söyledi. Yazar Tatçı, “700 yıllık dönem içinde Anadolu’da 2 bine yakın Yunus Emre yetişmiş. Bu topraklarda her zaman Yunus Emre’ler vardı, olmaya devam edecek” şeklinde konuştu.
KÜTÜPHANEDE BİR GECE SÖYLEŞİSİNE YOĞUN İLGİ
Mehmet Önder moderatörlüğündeki Mustafa Tatçı söyleşisi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Halk Kütüphanesi’nde gerçekleştirildi. Akşam 20.00’den sonra başlayan söyleşiye okurlar yoğun ilgi gösterdi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Hasan Aydınlık ve yazar Leyla İpekçi de söyleşinin konukları arasında yer aldı.
YUNUS EMRE, TÜRKÇE’NİN EN BÜYÜK ŞAİRİDİR
Yazar Tatçı söyleşide Yunus Emre’nin Türkçe’nin en büyük şairlerinden biri olduğunu söyledi. Bu özelliği ile Yunus’un İslamiyet anlayışını Türkçe olarak ifade ettiğini kaydeden Yazar Tatçı, “Yunus Emre hem yaşadığı dönemde hem de vefat ettikten sonra pek çok yazar ve şaire ilham olmuş, yol göstermiştir. Tasavvuf edebiyatının önde gelen isimlerinden olan Yunus Emre, İslam anlayışını Türkçe olarak kaleme almıştır. Bu yönüyle İslami pek çok terimi Türkçe’ye kazandırmıştır” dedi.
HER OKUYUŞUMDA BAŞKA DERİNLİKLER KAZANIYORUM
Moderatör Mehmet Önder’in sorularıyla ilerleyen söyleşide yazar Tatçı,
Yunus Emre'yi her okuyuşunda yeni şeyler öğrendiğini ve yeni derinlikler kazandığını dile getirdi. Yazar, Yunus Emre'nin günlük konuşulan Türkçe’ye üst perdeden bir kimlik vererek, yeni bir mana dili ortaya koyduğunu aktardı.
YUNUS DÜŞÜNCESİ DÜNYAYA MAL EDİLMELİ
Okurların büyük bir ilgi ve dikkatle izlediği söyleşide Yazar Tatçı, Yunus düşüncesinin dünyaya mâl edilmesi gerektiği üzerinde durdu. “Yunus Emre’yi en iyi şekliyle anlatmamız gerekiyor” diyen yazar, “Belgeseller ve filmler önemli ama illa kaliteli romanlar kaliteli Dîvân baskılarına da önem vermemiz lâzım. Tabii bütün bunları yapabilmek için iyi yetişmiş elemanlara ihtiyaç var” şeklinde konuştu.
AYDINLIK’TAN TEŞEKKÜR ÇİÇEĞİ
Söyleşinin sonunda Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Hasan Aydınlık, Yunus Emre söyleşisi ile “Kütüphane’de Bir Gece” etkinliğine konuk olan yazar Mustafa Tatçı’ya, söyleşinin moderatörlüğünü yapan Mehmet Önder’e ve yazar Leyla İpekçi’ye çiçek vererek teşekkür etti. Yazar Tatçı, daha sonra okurları için kitaplarını imzaladı.
.gif)
Gündem, 02 Nisan 2022 12:23
Yorumlar (0)
Gram altında yeni tahmin!
At sevgisi küçük yaşta aşılanıyor
Yeni vergilerden asgari ücrete yasal düzenlemeler
İzmit Belediyesinin 1 TL'lik nikah ücreti gündem oldu
Bayram gezmesinin maliyeti arttı
Dilovası’nda AKP ve MHP’lilerden bayram ziyaretleri
Teröristlerin posterini açtılar
Fatih Altaylı muhalefete muhalefet etti!
Darıca’da bayram sonrası üstyapı için kollar sıvanacak
Vali Aktaş’tan Nevruz Bayramı mesajı
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
