Başkanvekili Akar’dan muhtar derneklerine ziyaret
Gündem, 31 Mart 2022 16:28Geçtiğimiz gün Derince, Karamürsel, Başiskele ve Kartepe İlçelerinde Muhtar Dernek Başkanlarını ziyaret eden TBMM Başkanvekili Kocaeli Milletvekili Haydar Akar dünde Kandıra ve İzmit İlçelerinde Muhtar Dernek Başkanları ile bir araya geldi.
VATANDAŞA EN YAKIN SİZLERSİNİZ
İlk olarak Kandıra Muhtar Dernek Başkanı Mustafa Satılmış, Musa Yener ve muhtarları ziyaret eden TBMM Başkanvekili Haydar Akar, Demokrasi çarkının en önemli halkasını muhtarların oluşturduğunu belirterek’ Muhtarlarımız vatandaşlarımızın içinde bulunduğu durumu en iyi bilen ve onların ihtiyaçları için yetkili kurumlarla görüşen herhangi bir partinin değil bizzat kendi isimleri ile öne çıkarak seçilen temsilcilerimizdir. Bugün vatandaşımızın içinde bulunduğu ekonomik krizin etkilerini mahallelerinde, köylerinde kimin nasıl durumda olduğunu en bilen sizlersiniz. Bu yüzden yapılacak olan sosyal yardımların muhtarlar eliyle yapılması en doğrusu olur’ dedi.
MUHTARLIK YASASI GEREKLİLİKTİR
Ziyaretlerine Kocaeli Muhtar Derneği Başkanı Derya Uluç ve Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı Mustafa Ersoy ile sürdüren Akar, Muhtarları gerçekten demokrasinin temel taşı haline getirmek istiyorsak bir muhtarlık yasasına ihtiyaç var, 82 Kanunda 354 maddede Muhtar geçer ancak tek bir kanunları olması gerekiyor, Muhtar eline alacak, kanunu açacak. Yetkisi, görevi, sorumlulukları, hakları nedir bunları orada görecek. Bir mahallede kim fakir, kim zengin, kimin kaç çocuğu var, o akşam hangi evde tencere kaynamıyor en iyi muhtar bilir. Sosyal yardımlar dağıtılacaksa sosyal yardımların muhtarlar aracılığıyla dağıtılması lazım. Muhtarların kamu görevi yaptığını yasaların kabul etmesi gerek" dedi. Uluç ve Ersoy TBMM Başkanvekili Haydar Akar’a ziyaretleri nedeni ile teşekkür ederken, yaşanılan sorunları ve beklentilerini Akar’a ilettiler. Bu hafta Muhtar Dernek Başkanları ve Muhtar ziyaretlerini sürdüreceğini belirten Akar, yarın da Gölcük Muhtar Derneği Başkanı Bilge Saral’ı ziyaret edecek.
.gif)
Gündem, 31 Mart 2022 16:28
Yorumlar (0)
Halkın yüzde 74'ü adalet ve yargı sistemi kötüye gidiyor dedi
Değirmendere sahilinde estetik görünüm
Kocaeli Emniyeti’ni Bakana şikayet etti!
Yollarda bayram trafiği
İlber Ortaylı'nın vefatından önce çekilen program yayınlandı
Yalnız yaşayan Necmettin dedenin yüzünü güldüren proje
Çayırova basketbol heyecanına sahne olacak
Gram altında yeni tahmin!
At sevgisi küçük yaşta aşılanıyor
Yeni vergilerden asgari ücrete yasal düzenlemeler
İzmit Belediyesinin 1 TL'lik nikah ücreti gündem oldu
Bayram gezmesinin maliyeti arttı
Dilovası’nda AKP ve MHP’lilerden bayram ziyaretleri
Teröristlerin posterini açtılar
Fatih Altaylı muhalefete muhalefet etti!
Darıca’da bayram sonrası üstyapı için kollar sıvanacak
Vali Aktaş’tan Nevruz Bayramı mesajı
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
