Sağlık çalışanına şiddete ağır cezalar geliyor
Sağlık, 13 Şubat 2022 12:00Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bir araya gelerek sağlık çalışanlarına yönelik şiddet için yeni çalışmalara başlayacaklarını ve cezaların daha caydırıcı olacağını açıkladılar.
WebTekno - Son dönemde sağlık çalışanlarının kötü çalışma koşulları ve uğradıkları şiddet ne yazık ki sık sık gündem oluyor. Büyük bir 'doktor göçü' başlatan bu konu, sosyal medyada da eleştirilerin odağı haline gelmiş durumda. Hatta öyle k, bu göç dünya basınında bile kendine yer buldu. Ayrıca tüm bu kötü gidişat sebebiyle son aylarda doktorlar iş bırakma eylemi ve grevler gerçekleştirdi.
Sağlık Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı da bir araya gelerek şiddet gündemine karşı yeni çalışmalar başlatacaklarını açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yaptıkları görüşmede bu duruma dair neler yapılabileceğini ve çözüm önerilerini değerlendirdi. Yapılan değerlendirmelerin önümüzdeki hafta eyleme dökülmesi planlanıyor. Bu eylemlerin arasında doktorlara hâkim ve savcılara benzer bir şekilde güvence getirilmesi de bulunuyor. Detaylara gelin birlikte göz atalım.
Doktora uygulanan şiddet cezası artık paraya çevrilemeyecek
Yapılan değerlendirilmeler sonucu doktorlara yapılan şiddetin cezasının caydırıcı olması hedefleniyor. Önceki ceza sistemine göre kasten yaralama suçuna 3 yıla kadar ceza verilebiliyordu ancak belirli kriterlere göre bu ceza 6 aya indirilip para cezasına çevrilebiliyordu.
Şimdi planlanan ceza hükmüne göre ise verilen cezaların süresi 3 yıldan daha uzun bir süreye çıkacak ve para cezasına çevrilemeyecek. Yani doktora saldıran kişiler kesin olarak hapishaneye gidecek ve cezasını çekecek. Doktora şiddete yönelik davalarda hüküm verilmesinin ertelenmemesi için de bir çalışma yürütülecek. Bildiğiniz gibi davalarda hüküm ertelenebiliyor ancak doktora şiddet davaları için bu unsur göz ardı edilebilecek.
Son olarak hâkim ve savcılara tanınan güvencelerin benzeri bir model doktorlara da getirilecek. Bu kısım şiddet ile pek alakalı değil ancak yine de doktorun hayatını kolaylaştıracak bir olay. Güvence kapsamında uyguladıkları tedavilere karşı doktorlara açılan tazminat davaları artık devlete açılacak ve doktor tazminat ödemek zorunda kalmayacak.
Sağlık, 13 Şubat 2022 12:00
Yorumlar (0)
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
Maske takma zorunluluğu geri mi dönüyor?
Başkan Gökçe pazarda esnaflar ve vatandaşlarla bir araya geldi
Kocaeli’de 137 halk otobüsü şoförüne ceza
İmamın yaptığına bakın!
Euro'da yükseliş devam edecek mi?
Türkkan: Milletin parasını iktidarın borazanlarına dağıtıyorlar
KOTO Başkanı Bulut, CHP İl Başkanı Arcan’ı tebrik etti
İSU, kayıp kaçak oranını azalttı!
Başkan Sezer: Sadece 3 Aralık’ta değil her gün, bir ve beraberiz
Vali Aktaş ile Başkan Büyükakın Roman derneklerini dinledi!
Kandıra Meclisi’nde 12 madde karara bağlandı
Sarıdoğan: Engelliler için farkındalık ve çözüm günü olmalı
Başkan Gökçe’den yeni EYDEM müjdesi!
Rallide 2025’in 7’inci ve son yarışı Kocaeli’de
Hürriyet: Sizin gibi insanların ölümüne sebep olmadık!
Zeytinoğlu enflasyon verilerini değerlendirdi: Üretim maliyetleri açısından olumlu bir gelişme
AKP’de milliyetçi tabanı kaybetme kaygısı
Büyükakın, Dilovası faciasında ihmali olan yöneticilerle ilgili açıklama yapmalı
İktidar Suriye’deki Alevi katliamlarına sessiz kalarak suça ortak oluyor
