TBMM Başkanvekili Haydar Akar, Çınar Çocuk Evi’ni ziyaret etti
Gündem, 27 Ocak 2022 10:07TBMM Başkanvekili ve CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Yeşilova Çınar Çocuk Evi’ni ziyaret etti. Akar, “Sosyal belediyecilik sadece kültür merkezi yapıp düğünlere kiraya vermek değildir. İşte sosyal belediyecilik budur” ifadelerini kullandı.
TBMM Başkanvekili ve CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet ile birlikte Yeşilova Mahallesi’nde faaliyet gösteren Çınar Çocuk Evi’ni ziyaret etti. Her çocuk özeldir ilkesiyle hareket ederek öğrenmenin temel alındığı Reggio Emilia eğitim yaklaşımının ağırlıklı olarak uygulandığı Çınar Çocuk Evi’nde öğretmenler ve çocuklar ile sohbet eden Akar, böylesine iyi eğitimlerin verildiği kurumlarının hem kent hem çocukların geleceği adına çok önemli olduğunu ifade etti.
AKAR, “ÇOK MUTLU OLDUM”
Çınar Çocuk Evi’nde verilen eğitimi yerinde gören TBMM Başkanvekili Akar, “Çınar Çocuk Evi’nin açılışına gelmiştim ama şimdi çocukları gördükten sonra çok daha mutlu oldum. Çünkü çocukların gerçekten özgüvenleri oluşmuş, kendilerini ifade edebilme yetenekleri gelişmiş. Hatta biz büyüklere öğretecek noktalara kadar gelmişler. Başkanımızın söylediği gibi maddi durumu elverişli olmayan ailelerin çocukları için hayata geçirilen bir yer. Buradaki eğitimi gördükten sonra diğer çocukların da bu eğitimden mahrum olmaması gerektiğini düşünüyorum.
“BU PROJE GELECEĞE YATIRIMDIR”
İnşallah İzmit’in birçok noktasında böyle projeleri göreceğiz. İşte sosyal belediyecilik budur. Sosyal belediyecilik sadece kültür merkezi yapıp düğünlere kiraya vermek değildir. Bunları yaparsak başarılı oluruz. Türkiye’nin geleceği için, kentin geleceği için, çocuklarımızın geleceği için bu adımlar çok önemli. Bu tarz projeler yol yapmak, kaldırım yapmak gibi düşünülemez. Bu geleceğe yatırımdır. Bir mahallenin, bir şehrin, bir ülkenin geleceğini inşa etmektir. Her şeyden daha kıymetli” ifadelerini kullandı.
HÜRRİYET, “TÜYSÜZLER’DE ÇALIŞMALARA BAŞLADIK”
İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, Yeşilovalılara verdikleri sözü tuttuklarını ifade ederek verilen eğitimle ilgili bilgi aktardı. Bir sonraki kreş için Tüysüzler Mahallesi’nde çalışmalara başladıklarını aktaran Başkan Hürriyet, sosyal belediyecilik ve sosyal adalet anlayışıyla eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla çalışmalarına devam edeceklerini aktardı. Heyet son olarak, doğa ile iç içe eğitimin verildiği, içerisinde hobi bahçeleri, oyun alanı, kitap okuma evi, hobbit evleri ve kum havuzunun bulunduğu Çınar Çocuk Evi’nin bahçesini gezdi.
.gif)
Gündem, 27 Ocak 2022 10:07
Yorumlar (0)
Erdoğan yanlış bilgilendiriliyor!
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
