İzmit Belediyesi Yaşama Destek Evi açılışa hazırlanıyor
Gündem, 02 Ocak 2022 00:10İzmit Belediyesinin özel gereksinimli bireylerin hayata bakış açılarını olumlu yönde etkileyecek, günlük yaşamlarını asgari yardımla idame ettirmelerine destek olacak Yaşama Destek Evi açılışa hazırlanıyor
Özel gereksinimli bireyler adına birçok farkındalık çalışmasına imza atan İzmit Belediyesinin Kadıköy Mahalle Konağı’nda yaptığı, kısa adı YADEV olan Yaşama Destek Evi açılış için gün sayıyor. Özel gereksinimli bireylerin yaşam kalitelerini ve özgüvenlerini arttırmak amacıyla Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından hayata geçirilecek olan YADEV, dezavantajlı vatandaşları toplumsal yaşamda aktif rol almaları konusunda destekleyecek.
KAYITLAR DEVAM EDİYOR
Kayıtların alındığı YADEV, özel bireyler ve yakınlarının atölyeler, sosyal çalışmalar ve psikolojik destekle hayata daha güvenle ve gülümseyerek bakmalarını sağlayacak. Psikomotor ve zihinsel becerilerin geliştirileceği aktiviteleri içerisinde barındıran Yaşama Destek Evi’nden faydalanmak isteyen İzmitliler, kayıt oluşturmak veya bilgi almak için 0262 318 03 33 numaralı telefon hattını arayabilir ya da internetten yadev.izmit.bel.tr adresinde girip başvuru kısmından kayıtlarını oluşturabilir.
ENGELSİZ PARK DA AÇILACAK
İzmit Belediyesi YADEV’in bulunduğu Kadıköy Mahalle Konağı’nın bahçesinde engelli bireylerin fiziksel aktivitelerini gerçekleştirerek gönüllerince oyun oynayabileceği engelsiz oyun parkı da oluşturdu. Özel bireylerin ortaklaşa kullanabileceği bowling, bocce, engelli basketbol sahaları ve bireylerin günlük yaşam becerisi kazanabileceği 23 Nisan Engelsiz Çocuk Parkı da YADEV projesiyle birlikte açılacak.
GÜNDELİK İŞLER EĞİTİMİ
Yaşama Destek Evi’nde, bulaşık yıkama-dizme, giyinme-soyunma, çamaşır katlama-yerleştirme, saç tarama, tırnak kesme, sofra kurma-toplama, oda toplama, çamaşırları asma-toplama, el-yüz yıkama, ütü yapma, yemek ısıtma-yeme gibi günlük yaşamsal faaliyetleri uygulama imkânı bulacak olan özel vatandaşlar, aynı zamanda müzik-ritim faaliyetleri, bahçe uğraşları, psikomotor ve zihinsel becerilerini geliştirecek aktiviteleri de gerçekleştirebilecek.
Gündem, 02 Ocak 2022 00:10
Yorumlar (0)
ÇAYKUR fiyatları güncelledi
Sepetçi TOKİ konutları arasındaki ulaşım sorununa çözüm!
AKP'nin 25'inci yıl kutlamasında bu mu olacak?
Erdoğan, Yavaş'ın gerisinde kalıyor
Dilovası’nda DEM Parti yöneticileri Enver Yıldırım’ın kapısını çaldı
Bakan Şimşek'e işsizlik tepkisi
Körfezli iş insanı Ceyhan hayata gözlerini yumdu
İşte en az yakan araçlar listesi!
Teğmenlerin komutanı emekli edildi
Altın alımı son 3 yılın en yüksek seviyesinde
5 yaşındaki Hazar Ali, aldığı eğitimle ilk kez anne dedi
Vali Aktaş Tepeköy Mahallesi'ne de gitti
İzmit’te Buray konseriyle unutulmaz bir akşam
Alikahya altgeçit ve yağmursuyu menfezleri yapımı TEM’de trafik kapattıracak
Belçika’dan gelen yaşlı çifti yolda bırakmadılar
Vatandaşı soyan bu düzene kim dur diyecek?
MHP ve İYİ Partili vekil arasında pislik gerginliği!
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
