Başkan Özlü’den Başiskeleli kadınlara müjde
Gündem, 26 Kasım 2021 06:11Başiskele’de “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi.
Başiskele Belediyesi tarafından toplumun her alanında kadına yönelik şiddete karşı farkındalık buluşması Başiskele Belediyesi Ana Hizmet Binası önünde gerçekleştirildi. Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün de katılım gösterdiği etkinliğe belediye personelleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çeşitli pankart ve dövizler taşıyan katılımcılar turuncu maske takarak kadına şiddete karşı farkındalık oluşturdular.
BAŞKAN ÖZLÜ’DEN KADINLARA DESTEK
Başiskele’de kadının her alanda güçlenmesi konusunda kadınlara yönelik hizmetler üreten Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, etkinlikte bir konuşma yaptı. Başkan Özlü, kadına şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını vurgulayarak şunları söyledi:
“Bugün 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü. Biz doğaya, hayvana, insana mesleği ne olursa olsun tüm meslek gruplarına, çocuklara velhasılı her canlıya, yapılan her türlü şiddetin karşısındayız. Hele ki bizim kültürümüzde ve inancımızda hiç yeri olmayan “kadına şiddete” kesinlikle karşıyız. Bugün burada her yıl tüm kurumlarda olduğu gibi biz de elimizden geldiğince, bu konuya dikkat çekmek kamuoyunda bir farkındalık oluşturmak istedik. Ancak bu konu sadece bir günde etkinlik yaptık bitti mantığıyla olmaz. Her işimizde olduğu gibi bu bilincinde kalıcı ve sürdürülebilir olması için kadınlarımızın güçlenmesine yönelik çok önemli hizmetleri artırarak devam ettireceğiz.”
“2022 YILI BAŞİSKELE’DE KADIN VE AİLE YILI OLACAK”
Toplumun temel taşının aile olduğunu vurgulayan Başkan Özlü, konuşmasında Başiskeleli kadınlara 2022 yılının “Kadın ve Aile Yılı” olacağı müjdesini de verdi.
Başkan Özlü konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Her türlü şiddetin temelinde, düzgün yetiştirilememiş, sevgisiz büyümüş çocuklar, öfke kontrolü olmayan bireyler, öğrenilmiş çaresizlikler yatmakta olduğunu biliyoruz. Bu yüzden kadın ve ailenin huzurlu bir toplum için her şey olduğunun farkındayız. 2021 yılını, gençlik yılı ilan ettik ve “Genc-i Âlâ” dediğimiz kompleks bir gençlik hareketi başlattık belediyemizde ilgili müdürlüğümüzü kurduk ve çalışmaları hızlandırdık ve bir de bu çalışmaları Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldığımız ödülle taçlandırmış olduk. Önümüzdeki 2022 yılını da “Kadın ve Aile Yılı” ilan ediyoruz ve 2022 yılında aileye dair her konuyu ilgili tüm kurumlarla iş birliği içerisinde işlemeyi planlıyoruz.”
“AİLE DANIŞMA VE YAŞAM MERKEZİMİZ VATANDAŞLARIMIZIN HİZMETİNDE”
“Şiddete temel oluşturabilecek her şeyi engellemek adına çocukların sorun çözme becerisi kazanmasından tutun, öfke kontrol eğitimlerine ailedeki çocuk - genç- ergen ebeveyn herkesin yararlanabileceği bireysel terapilere kadar her alanda çalışmalarımız olacak. Bu bağlamda Aile Danışma ve Yaşam Merkezimiz Barbaros Mahallesi’nde tüm vatandaşlarımıza bu konuların temelinde danışmanlık hizmetleri sunmaya devam ediyor. Gençliğe, kadına ve çocuklara değer veren hizmetleri kente kazandırma noktasında büyük bir farkındalık oluşturduğumuzu düşünüyorum. Kadının özellikle toplumumuzun ana mimarı olması hasebiyle bu çalışmaların önemini biliyoruz.”
ELLER TURUNCUYA BOYANDI
Başkan Özlü’nün konuşmasının ardından “Kadına Şiddete Hayır Diyoruz Tarihe Not Düşüyoruz” yazan panoya katılımcılar ellerini turuncu boyaya boyayarak el izlerini bıraktılar.
.gif)
Gündem, 26 Kasım 2021 06:11
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
