İzmit Akmeşe’ye acilen bir ambulans ve itfaiye aracı sağlanmalıdır
Siyaset, 08 Kasım 2021 04:09CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan İzmit ilçesindeki ambulans hizmetleri ve itfaiye hizmetlerinde yaşanan problemler nedeniyle ilgili Bakanlıklara soru önergesi verdi.
Kocaeli İzmit ilçesinde Akmeşe ve çevre mahallelerde ambulans ve itfaiye hizmetleri ile ilgili büyük sorunlar yaşanıyor. Konu ile ilgili Sağlık Bakanı’na soru önergesi sunan Tarhan: “İzmit ilçesinde Akmeşe ve çevresindeki mahallelerde yaklaşık 8000-9000 bin insan yaşıyor. Ancak bölgede ambulans bulunmadığı için vatandaşlar çok büyük sorun yaşıyorlar. Acil bir durum söz konusu olduğunda bir ambulansın Akmeşe Mahallesi’ne ulaşımı en iyi hava şartlarında 25 dakikayı buluyor. Ancak çevre mahallelere ulaşımda bu süre 35-45 dakikaya kadar çıkıyor. Bu süreler erken müdahale açısından çok uzundur. Son dönemde bu bölgelerde kazalar artmış durumda. Kazaların çoğu ölümlü kaza olarak kayda geçmiştir. Sağlık konusunda erken müdahalenin önemi çok büyük. İnsan hayatı göz ardı edilmektedir” dedi.
“Yangınlar zamanında söndürülemediği için tahribat büyük”
Tarhan bu bölgelerde yaşanan en büyük sorunlardan birinin de itfaiye hizmetlerinde olduğunu dile getirdi: “Gönüllü itfaiyeciliğin bulunduğu İzmit Akmeşe ve çevre mahallelerde son dönemde çıkan yangınların yarattığı tahribat giderek artmaktadır. Yangınları söndürmede geç kalınması nedeniyle, bu bölgelerde çıkan yangınlarda tahribat %80’lere kadar çıkmaktadır. Kartepe bölgesinden Akmeşe’ye itfaiyenin ulaşması geç olmaktadır. İnsan hayatını ve çevreyi tehdit eden bu durum karşısında acilen çözüm üretilmelidir. Söz konusu bölgeler için tam teşekküllü bir ambulansa ve personelli bir itfaiye aracına ihtiyaç bulunmaktadır. Yarın kötü bir durumla karşılaşmamak için bugünden önlem almak zorundayız.”
“Vatandaşın mağduriyeti büyük”
Konu ile ilgili Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’na soru önergesi verdiklerinin altını çizen Tarhan: “Ambulans ve itfaiye hizmetlerinde yaşanan bu sorunlar vatandaşları mağdur etmektedir. Bu konuların akıbeti ile ilgili kamuoyunun bilgilendirilmesi gerekiyor. Bu nedenle ilgili Bakanlıklara sorduk. Bu bölgelerde neden ambulans ve itfaiyenin bulunmadığını, ambulans ve itfaiyelerin dağılımının neye göre belirlendiğini ve bu sorunu çözmek adına ne yapıldığını açıklamalılar. Burada insan hayatından söz ediyoruz. Bu konularda daha hassas davranılması ve bu sorunların bir an önce çözülmesi gerekiyor” dedi.
Siyaset, 08 Kasım 2021 04:09
Yorumlar (0)
ÇAYKUR fiyatları güncelledi
Sepetçi TOKİ konutları arasındaki ulaşım sorununa çözüm!
AKP'nin 25'inci yıl kutlamasında bu mu olacak?
Erdoğan, Yavaş'ın gerisinde kalıyor
Dilovası’nda DEM Parti yöneticileri Enver Yıldırım’ın kapısını çaldı
Bakan Şimşek'e işsizlik tepkisi
Körfezli iş insanı Ceyhan hayata gözlerini yumdu
İşte en az yakan araçlar listesi!
Teğmenlerin komutanı emekli edildi
Altın alımı son 3 yılın en yüksek seviyesinde
5 yaşındaki Hazar Ali, aldığı eğitimle ilk kez anne dedi
Vali Aktaş Tepeköy Mahallesi'ne de gitti
İzmit’te Buray konseriyle unutulmaz bir akşam
Alikahya altgeçit ve yağmursuyu menfezleri yapımı TEM’de trafik kapattıracak
Belçika’dan gelen yaşlı çifti yolda bırakmadılar
Vatandaşı soyan bu düzene kim dur diyecek?
MHP ve İYİ Partili vekil arasında pislik gerginliği!
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
