Her evde, kapıcısında araba var, araç yetişmiyor
Siyaset, 25 Ekim 2021 16:26Muhalefetin ekonomi eleştirilerine tepki gösteren Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Her evde araba var, kapıcısında araba var. İkinci elde araç yetişmiyor. Hepsinin istatistiklerini tutuyoruz. Nerede ne oluyor, ne satılıyor bunların hepsini gayet iyi biliyoruz" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Muhalefetin ekonomi eleştirilerine tepki gösteren Erdoğan, şu ifadeleri kullandı;
*Ülkemizin güvenliği ve hedefleri için yedi düvelle mücadele ederken insanımızın ekmeği, aşı, elektrik, doğalgazın, suyunun, aracının, yakıtının, kazancının, kendisi ve ailesinin kurduğu hayalleriyle, derdiyle dertleniyoruz.
*Utanmadan sıkılmadan aşı yok, evine götürecek ekmeği yok diyor. Böyle bir yalan olabilir mi? Kim bunu diyen CHP’lisi İP’lisi. Bu da korkulması gereken yüceler yücesinden korkmuyor ki. Bunlar da edep haya yok.
“HER EVDE, KAPICISINDA ARAÇ VAR”
*Şu anda her evde araba var, kapıcısında araba var, şu anda ikinci el araba yetişmiyor. Bunları nasıl görmemezlikten geliyorsun. Bunu televizyon ekranlarından vatandaşa anlatır, vatandaşı kandırabilirsiniz ama bizi kandıramazsınız. Hepsinin istatistiklerini tutuyoruz. Nerede ne oluyor, ne satılıyor bunların hepsini gayet iyi biliyoruz.
“ÇOK CİDDİ FİYAT ARTIŞLARININ YAŞANMASINA YOL AÇTI”
*Küresel krizlerin üstesinden gelmekte içerdeki pahalılığı, yoksulluğun, haksızlığın, adaletsizliğin önüne geçmek bizim için aynı derecede mühimdir, esasen bunların hepsi de aynı makinenin farklı parçaları gibi birbiriyle yakından ilgilidir.
*Hepsini birden hal yoluna koymazsak yolumuza devam edemeyiz. Bu dönemdeki talihsizliğimiz küresel kriz ile ülkemize yönelik saldırıların aynı dönemde zirve yapmış olmasıdır.
*Salgınla birlikte bozulan küresel ekonomik dengeler yaygın kullanımı olan pek çok ürünün hammaddesinde üretiminde dağıtımında çok ciddi fiyat artışlarının yaşanmasına yol açtı.
“GEREKEN TEDBİRLERİ ALIYORUZ”
*Türkiye olarak artan üretim ve lojistik gücümüzle yaşanan sıkıntıları kendimiz için bir fırsata dönüştürme yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Tabi bu arada yaşanan fiyat artışları ve diğer sıkıntıların insanlarımızı bunaltmaması için gereken tedbirleri alıyoruz.
*Sosyal yardım sistemimizi etkin şekilde geliri olmayan ve çok düşük gelirli vatandaşlarımızı yalnız bırakmıyoruz, önümüzdeki dönemde bu doğrultuda atacağımız ilave adımlarımız olacak salgın döneminde zaten fedakarlık yapan vatandaşlarımızın üzerlerine daha fazla yük bilmemesi için gereken tedbirleri almakta kararlıyız.
“FIRSATÇILIK YAPANLAR KUSURA BAKMASIN”
*Maliyetlerdeki yükselişin ötesinde fırsatçılık yapanlara da kusura bakmasınlar göz açtırmayacağız. bu konudaki denetimleri ve müeyyideleri sıkılaştırıyor geçtiğimiz hafta Meclis'e sunduğumuz yarın plan bütçe Komisyonu'ndaki müzakereleri başlayacak 2022 bütçemizi de bu anlayışı hazırladık.
*Nice krizleri nice sıkıntıları nice saldırıları başarıyla geride bırakan ülkemizin bu küresel türbülansın da üstesinden geleceğine inanıyoruz, bunun için Cumhurbaşkanı olarak, Kabine olarak, yönetim olarak üzerimize düşenleri yapıyoruz yapmayı sürdüreceğiz.
“GEREKEN HER ADIMI ATTIK”
*Mesela bu hafta sonu Roma'da yapılacak G 20 liderler Zirvesi‘nde ve ardından Glasgow da katılacağımız Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi‘nde hem gündemdeki konularla ilgili ülkemizin görüşlerini dile getirecek hem de önümüzdeki fırsatları değerlendirmeye yönelik adımlar atacağız.
*Salgın krizinden değişikliğine kadar ülkemizin küresel sistemdeki söz hakkını ve itibarlı konumunu güçlendirmek için gereken her adımı attık, atıyoruz.
CEMEVİ AÇIKLAMASI
*Talimatımızla ülkemizin 58 ilindeki bin 585 cemevi ziyaret edilerek hazırlanan kapsamlı çalışmayı görüştük.
*İnsan hakları eylem planında yer alan azınlık vakıfların seçim usulüyle yönelik hususu değerlendirdik.
*Hangi inanca, hangi mezhebe sahip olursa olsun Türkiye’nin 84 milyon vatandaşımızın her birinin meselesi bizim meselemizdir.
Siyaset, 25 Ekim 2021 16:26
Yorumlar (0)
Şiddetli fırtına uyarısı!
İzmit’ten uluslararası alana uzanan kadın dayanışması projelere dönüşecek
Meme kanseri taramasının yapılacağı mobil araç devrede
Eski bakan Fatma Betül Sayan Kaya bu iddialara cevap verir mi?
Karamürselli esnaf intihar etti
MHP’den talimat geliyor, Türk Sağlık-Sen başkanları görevden alınıyor
İzmit’teki o mahalleye yeni sosyal yaşam alanı
Mehmet Sönmezoğlu veda etti
İSU’nun Çayırova’daki altyapı çalışmaları sürüyor
Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’ne 12 yataklı yoğun bakım ünitesi
Polisler neden intihar ediyor?
Bu hafta da binlerce öğrenciye ücretsiz yiyecek dağıtıldı
Millet Bahçesi’nde Şehit Yakınları ve Gazi Evi açıldı
Vali Aktaş, Kocaeli’nin eski ve yeni Emniyet müdürlerini ağırladı
Santral rampası yenilendi
Başkan adam mı öldürdü dedirten hapis talebi!
KOÜ Teknopark A.Ş. Yönetim Kurulu KOTO’da toplandı
Bu genç futbolcunun ismini bir kenara not edin!
Hayatının 87 yılında 3 kitap yazdı, resimlerini de sergiye çıkaracak
İstanbul'da simit 30 TL oldu
Erbakan seçimde yine adaylıktan çekilecek mi?
Gölcük’te ticareti canlandıran festival
Başiskele Kavşağı’nda trafik kontrollü sağlanacak
Ford Otosan ve Vehbi Koç Vakfı’ndan Gölcük’e kalıcı eğitim yatırımı
Belediyenin yetiştirdiği aronyalar vatandaşa ücretsiz dağıtıldı
Sigara yasakla değil irade gücüyle bırakılır!
İzmit Belediye Tiyatrosu kursiyer seçmeleri için başvuru süresi uzatıldı
Hüseyin Baş: Kötü günler geride kaldı, daha kötü günler geliyor
Merkez Bankası'nın eski başkan yardımcısı hapse atıldı
Kocaeli’nde afet risklerine karşı ortak mücadele
MHP Dilovası KAÇEP Başkanlığı yeni dönemi planlıyor
Başkan Ömeroğlu muhtarları dinledi
Çayırova’da okul kantinlerine denetim
Kocaeli vekili Gergerlioğlu açıkladı: 15 Temmuz’la ilgili çarpıcı veri
Kandıra’nın büyükleri Saygınlar Kahvaltısı’nda bir araya geliyor
Kaçak hafriyata 9,3 milyon liralık ceza
Emekliye ayrılan Gebzeli eğitimci Tonyalı böyle uğurlandı
Benzine de okkalı zam yolda!
Başiskele’deki o cadde 4 gün trafiğe kapalı
