Erdoğan yalan söylüyorsunuz demişti, ama doğruymuş
Siyaset, 01 Ekim 2021 09:18Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir milyona yakın yurt kapasitesi olduğunu ve "Barınamıyoruz" eylemi yapan öğrencilerin yalan söylediklerini ileri sürmüştü. Ancak çeşitli illerdeki valilik ve AKP'li belediyeler kente gelen öğrencilerin barınma sorunu yaşamamaları için çalışmalar başlattı.
Üniversitelerde yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte öğrenim gördükleri kentlere giden öğrencilerin bir kısmı KYK yurtlarında yer bulamamaları, özel yurt ve ev kiralarının yüksek olması nedeniyle barınamadıklarını belirterek tepki gösterdi.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, sokakta kaldıklarını ve banklarda uyuduklarını söyleyen öğrencilerin yalan söylediklerini hatta öğrenci dahi olmadıklarını söyleyerek, “Son günlerde üniversite öğrencileriyle alakalı maalesef çok çirkin bir kampanya sürdürülüyor. Neredeyse 1 milyona yakın yurt kapasitesine sahip olan bir iktidarız. Ve bunu görmeden maalesef yalan, yanlış, hiç ilgisi alakası olmayan kişileri güya bankların üzerine yatırarak Türkiye’de şu anda yurt yokmuş diye, bu tür yalan yanlış kampanyalar sürdürülüyor. Yalan söylüyorsunuz, hayatınız yalan. Bizim yurtlarımız ortada. Ve bütün bu yurtlarla birlikte kapasite ortada. Bu yurtlarımızda 2 bilemedin 3 kişilik kapasiteyle öğrencilerimizi ağırlıyoruz” diye konuştu.
KENDİ TESİSLERİNİ TAHSİS ETTİLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının aksine bazı illerde valilikler ve AKP’li belediyeler, kentlerine gelen ve barınma sorunu yaşayan öğrenciler için çözüm yolları aramaya başladı. Bazı valilikler kamu misafirhanelerini öğrencilerin kullanımına açarken, belediyeler de kendi tesislerini öğrencilere tahsis etti. Ordu Valiliği ise öğrenciler için otel kiraladı.
ORDU’DA OTEL, BAYBURT’TA TATİL KÖYÜ
Ordu Üniversitesini kazanıp kayıt yaptıran öğrencilerin, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı KYK Yurtlarına yerleştirmeleri yapılıncaya veya kiralık bir ev buluncaya kadar kalacak yeri olmayan öğrenciler, Vali Tuncay Sonel'in girişimleriyle kiralanan otellerde misafir edilmeye başlandı. Bayburt Valiliği kamu misafirhanelerini öğrencilerin hizmetine verirken, Bayburt Belediyesi barınma sorunu yaşayan üniversite öğrencileri, göl kenarındaki Saklı Cennet Tatil Köyündeki konutlara yerleştirmeye başladı.
VALİ AÇIKLADI
İki üniversite ve yaklaşık 60 bin öğrenci bulunan Samsun’da Vali Zülkif Dağlı yaptığı açıklamada ilçeler dahil mevcut yurtların kapasitelerini arttırıldığını ve kamu kurumlarına ait misafirhanelerinde öğrencilerin hizmetine açıldığını söyledi. AKP’li Samsun Büyükşehir Belediyesi de bünyesinde bulunan otel ve misafirhaneden barınma sorunu yaşayan üniversitelilerin faydalanabileceğini açıkladı.
TOPLANTI YAPTILAR
Trabzon’da da barınma ihtiyacı olan üniversite öğrencileri için Valilik ve Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışma yapıldı. Vali İsmail Ustaoğlu başkanlığında ilgili kurumların temsilcilerinin katılımıyla Yüksek Öğretim Kurumları Yurt Kapasite Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.
Valilikten yapılan açıklamada, yükseköğrenim için kente gelen ve barınma ihtiyacı olan gençlerin, Valilik ile kaymakamlıklarda bulunan Açık Kapı birimine müracaat etmeleri halinde kendilerine yardımcı olunacağı anlatıldı. AKP’li Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da sosyal medya hesabından, “KYK başvurularında yedek olan öğrenci kardeşlerimiz için geçici olarak barınma imkanı sağlıyoruz. İnternetten veya Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’ndeki standımızdan başvurmanız yeterli” ifadelerini kullandı.
15 KASIM’A KADAR KULLANABİLİRLER
Barınma sorunu yaşayan öğrencilerin sorunlarını çözmek için Giresun Valiliği, uygulama oteli ve tüm kamu misafirhanelerinin, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nün ücret tarifesi üzerinden yükseköğrenim öğrencilerinin kullanımına sundu. Bolu Valisi Ahmet Ümit ise öğrencilerin barınma konusunda sıkıntı yaşamamaları için kamu kurumlarının misafirhanelerini 15 Kasım’a kadar kullanabileceklerini açıkladı.
Siyaset, 01 Ekim 2021 09:18
Yorumlar (0)
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
Bahçeli, PKK liderine saygı duyuyor!
Kartepe Belediyesi ne işe yarar?
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti ne olacak?
Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı
Kocaeli’de Taksiciler Esnaf Odası’nı kurmak için Bakanlıktan yetki alındı
Başkan Ölmez’den Berat Kandili mesajı: Dua etmenin tam zamanı
Çayırova’daki çocuk kulüplerinde ikinci yarıyıl böyle başladı
Altın yatırımcılarına uyarı: Peşinden koşmayın!
Fındık fiyatı üç beş alıcının insafına bırakılamaz
Kartepeli esnaf evinde ölü bulundu
Kocaeli’de Ramazan denetimi
Sigaraya büyük zam yolda
Otogaza da zam geliyor
Eleştiriden dolayı dava açması şık durmadı
Başkan Söğüt’ten Berat Kandili mesajı
Depremzedelere kışın ortasında çıkın dediler
Büyükakın: Halay da bizim horon da bizim
İzmit’te ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda kolisi ve sıcak yemek desteği başvuruları sürüyor
KOTO Başkanı Bulut, Mısır’da iş birliği protokolüne imza attı
