GTÜ TEKNOFEST'i 1’inci tamamladı
Eğitim, 28 Eylul 2021 14:51GTÜ' nün akademik paydaş olarak yer aldığı dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST' te, GTÜ Öğrencileri geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 1’incilik ödülünü Cumhurbaşkanımızın elinden aldı.
TEKNOFEST 2021, Milli Teknoloji Hamlesi sloganıyla Atatürk Havalimanı'nda 21-26 Eylül 2021 tarihleri arasında büyük bir coşku ve heyecanla gerçekleşti. Toplumun tamamında teknoloji ve bilim konusunda farkındalık oluşturmayı, Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST, gençlerin geleceğin teknolojileri üzerinde çalışmalarını desteklemek için roketten otonom sistemlere, yapay zekadan sualtı sistemlerine kadar 35 farklı kategoride Türkiye tarihinin en büyük ödüllü Teknoloji Yarışması olma özelliğini de taşıyor. Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) akademisyen ve öğrencileri de bu kapsamda katıldıkları yarışmayı üstün bir performans sergileyerek 1’incilik ödülü ile tamamladı. TÜBİTAK Uluslararası İHA Yarışmasında akademik danışmanlığını GTÜ Uçak Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İlyas KANDEMİR' in yaptığı GTÜ Havacılık ve Uzay Kulübü takımlarından olan GTÜ-AQUA 1’inci oldu. Döner kanat kategorisinde birinci olan GTÜ-AQUA Takımı üyeleri ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN ve Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz SANCAR' ın elinden aldı.
Ayrıca, GTÜ Havacılık ve Uzay Kulübü takımlarından olan GTÜ-AVES, aynı kategoride 3’üncü olarak yarışmayı dereceyle tamamladı. Yine kulüp üyelerinin oluşturduğu GTÜ-KUZGUN Takımı Uluslararası İnsansız Hava Aracı (İHA) yarışmalarında Sabit Kanat Kategorisinde 6. oldu. GTÜ Bilişim Teknoloji Enstitüsü araştırma görevlilerinden Başak Buluz KÖMEÇOĞLU’ nun da üyesi olduğu HÜMA Takımı, TEKNOFEST kapsamında yer alan Ulaşımda Yapay Zeka Yarışması’nı birincilikle tamamlama başarısını gösterdi.
.gif)
Eğitim, 28 Eylul 2021 14:51
Yorumlar (0)
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
Yol üzerinde dev çukurlar var!
Başkan Hürriyet duyurdu: Az para çok iş
Enflasyonda yükseliş trendi yeniden başlıyor!
17 yaşındaki Derinceli yazardan imza günü ve resim sergisi
Otelde 20 yaşındaki genç kızla basılan başkan CHP'den şutlandı!
Avrupa Günü Kocaeli Sanayi Odası Konseri ile kutladı
Müsilajın nedeni kanalizasyon suları mı?
Kurban kesmeyi öğrendiler
