Başiskele’de esnaf dertli
Siyaset, 25 Eylul 2021 12:05Başiskele’de kurulan semt pazarlarından biri olan Yuvacık cuma pazarında esnaf dertli.
Başsikele’de belediyenin yaptırdığı yeni pazar alanına bir umutla taşınarak soğuktan, yağmurdan ve çamurdan bir nebze olsun kurtulmayı umut eden esnaf için, şartları belediye zorlamaya başladı.
CHP Başiskele İlçe Başkanı Av. Anıl Acurman ve İlçe Başkan Yardımcısı Av. Aysun Kılınç Pazar esnafını ziyarette bulunarak sohbet etti. Taşınmayı planlayan esnaflarla yapılan sohbetler neticesinde taşınacak esnafların mevcut tezgah alanlarının metrekare kaybına uğrayacağını öğrenen Av. Anıl Acurman konunun detaylarını esnaftan dinledi.
Pazar esnaflarından Recep Karadaş ve Adem Yıldız ile görüşen Acurman 22 metrekare olan bir Pazar yerinin 16 metrekareye düşürüleceği bilgisini aldı. Pazar esnafını dinlediğimizde, pazar yerinde fazla fazla alan mevcut. Bu fazla alanlar birilerine peşkeş çekilerek tahsis edilmeye çalışılıyor. Mevcutta tezgah açan Pazar esnafının yerleri metre kare kaybına uğratılırken nasıl oluyor da başkalarına parsel parsel yer veriliyor.
Üstelik verilen bu yerler belirli mevkilere gelmiş tanıdıkları sayesinde hiç olacak fiyatlara bu insanlara tahsis edilmeye çalışılıyor. Esnaf; ‘biz burada yağmurda, karda pazar açtığımızda ayaklarımızın altından sular akıyor diye dertliydik’ diyor. Şimdi ise dert bambaşka boyuta taşınmış durumda. Eşinin bileziklerini satarak aldığı Pazar yerini taşındığında hiç edecek bir durumun içine düşen esnaf destek ve yardım bekliyor.
Bugünün şartlarında, zorla, emek harcayarak geçinmeye çalışan esnafların sıkıntılarını belediye meclis toplantılarında ve diğer tüm alanlarda dile getireceğini belirten Acurman bundan sonraki süreçte de konunun takipçisi olacağını belirtti.
Siyaset, 25 Eylul 2021 12:05
Yorumlar (0)
Altın alımı son 3 yılın en yüksek seviyesinde
5 yaşındaki Hazar Ali, aldığı eğitimle ilk kez anne dedi
Vali Aktaş Tepeköy Mahallesi'ne de gitti
İzmit’te Buray konseriyle unutulmaz bir akşam
Alikahya altgeçit ve yağmursuyu menfezleri yapımı TEM’de trafik kapattıracak
Belçika’dan gelen yaşlı çifti yolda bırakmadılar
Vatandaşı soyan bu düzene kim dur diyecek?
MHP ve İYİ Partili vekil arasında pislik gerginliği!
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
En ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu?
TEM Otoyolu’nda o nokta da trafiğe kapatılacak!
Saadet Partisi Gebze'den servis esnafına destek çağrısı
Kartepe’de 15 ilden 50 sporcu ile enduro heyecanı nefes kesecek
