Yoğun bakımlardan kötü haber
Sağlık, 27 Temmuz 2021 12:13Yoğun bakımlardaki durumu bildirerek aşı olmanın önemine vurgu yapan Prof. Dr. İsmail Cinel, "20 hastanız var yoğun bakımda diyelim. Aşılı olmayanların sayısı 19" diyerek çarpıcı bir bilgi de paylaştı.
Korona virüs nedeniyle dünya genelinde can kayıpları yaşanmaya devam ediyor. Uzmanlar tedbirlerin önemine vurgu yaparken salgınla mücadelede en önemli silahın ise aşı olduğunu belirtiyor. Bununla birlikte korona virüs aşısına karşı olanlar da azımsanmayacak kadar yüksek sayıda. Türkiye'de de aşı sırası geldiği halde hiç aşı olmayanların sayısı 23 milyon olarak açıklandı.
VAKALAR ARTIYOR
Sağlık Bakanlığı sürekli aşı olmanın önemine vurgu yaparak, vatandaşları aşı olmaya ikna etmeye çalışıyor. Ancak daha bulaşıcı bir koronavirüs varyantı olan Delta'nın yayılmasıyla birlikte vakalar da hızla artıyor. Bilim insanları bu noktada dikkat çeken bir uyarı yapıyor: Vakalar en fazla aşısızların arasından çıkıyor.
"KİMSENİN AŞIDAN UZAK DURMA LÜKSÜ YOK"
NTV'deki haber programına katılan Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Cinel, yoğun bakımlarda artış yaşandığını ve kişilerin 20'sinden 19'unun aşısız kişiler olduğunu belirtti. Aşının önemine vurgu yapan Prof. Dr. Cinel, tüm toplumun aynı gemide yaşadığını ve kimsenin aşıdan uzak durma lüksünün olmadığını belirtti.
Prof. Dr. Cinel konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
"20 hastanız var yoğun bakımda diyelim. Aşılı olmayanların sayısı 19. Şu anda yoğun bakımlarımızda yavaş yavaş artışı görme dönemine giriyoruz. Elimizdeki hastaların aşılı olmadığını görüyoruz. Bir tanesi aşılı çıktı diyelim, o da ikinci doz aşısını olmuş fakat 2 gün sonra hastalığa yakalanmış. Toplumsal bağışıklığı sağlamak zorundayız. İki aşıyı olacaksınız, 2. aşının üzerinden de 15 gün geçmesi gerekiyor ki sizin bağışıklığınız olsun."
"AŞI OLANLAR ORGAN FONKSİYON BOZUKLUĞU GELİŞTİRMİYOR"
"Aşı karşıtlığı, aşıya uzak durma ya da 'ben sonra olurum' deme. Böyle bir lüksünüz yok. Aynı geminin içinde yaşıyoruz. Aşı olanların organ fonksiyon bozukluğu geliştirmediğini görüyoruz. Yoğun bakımlarda şu anda hali hazırda yatan mRNA aşılarının iki doz olduktan sonra ve 15 gün geçtikten sonra yoğun bakımlara düşen neredeyse yok. Ölmek istemiyoruz, yoğun bakımlara düşmek istemiyoruz, hastanelerde yatacak kadar ağır geçirmek istemiyoruz bu hastalığı. Bunun tek çözümü aşı."
Sağlık, 27 Temmuz 2021 12:13
Yorumlar (0)
OYAK Çimento’nun o raporunda ne var?
Çayırova’da Spor Lisesi inşaatında tempo yüksek
Körfez Petkim Orta Okulu’nun kızlarından büyük proje
Büyükşehir, Fuar Park ile gurur duyuyor!
Bahçeli yine esti gürledi!
Binlerce kişinin emekli maaşları iptal edildi
Bir haftada 33 kişi boğulmaktan kurtarıldı!
Dev temizlik şirketi de iflas etti
AKP'nin elinde topluma söyleyecek bir öyküsü kalmadı
Bir başkan daha tutuklandı
Anaokulunda çocukları sopayla dövdü!
Dağ başında gençleri keyiflendiren etkinlik
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
Durmak yok taşınmazların satışına devam
Yeni mezunlar ve iş arayanlar Kılavuz Kariyer ile yine sertifikalandırıldı
Lunaparkta çarpışan araba kapma yarışı!
Gölcük’te özensiz iş! Mazgal konulmadı
