Yoğun bakımlardan kötü haber
Sağlık, 27 Temmuz 2021 03:19Yoğun bakımlardaki durumu bildirerek aşı olmanın önemine vurgu yapan Prof. Dr. İsmail Cinel, "20 hastanız var yoğun bakımda diyelim. Aşılı olmayanların sayısı 19" diyerek çarpıcı bir bilgi de paylaştı.
Korona virüs nedeniyle dünya genelinde can kayıpları yaşanmaya devam ediyor. Uzmanlar tedbirlerin önemine vurgu yaparken salgınla mücadelede en önemli silahın ise aşı olduğunu belirtiyor. Bununla birlikte korona virüs aşısına karşı olanlar da azımsanmayacak kadar yüksek sayıda. Türkiye'de de aşı sırası geldiği halde hiç aşı olmayanların sayısı 23 milyon olarak açıklandı.
VAKALAR ARTIYOR
Sağlık Bakanlığı sürekli aşı olmanın önemine vurgu yaparak, vatandaşları aşı olmaya ikna etmeye çalışıyor. Ancak daha bulaşıcı bir koronavirüs varyantı olan Delta'nın yayılmasıyla birlikte vakalar da hızla artıyor. Bilim insanları bu noktada dikkat çeken bir uyarı yapıyor: Vakalar en fazla aşısızların arasından çıkıyor.
"KİMSENİN AŞIDAN UZAK DURMA LÜKSÜ YOK"
NTV'deki haber programına katılan Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Cinel, yoğun bakımlarda artış yaşandığını ve kişilerin 20'sinden 19'unun aşısız kişiler olduğunu belirtti. Aşının önemine vurgu yapan Prof. Dr. Cinel, tüm toplumun aynı gemide yaşadığını ve kimsenin aşıdan uzak durma lüksünün olmadığını belirtti.
Prof. Dr. Cinel konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
"20 hastanız var yoğun bakımda diyelim. Aşılı olmayanların sayısı 19. Şu anda yoğun bakımlarımızda yavaş yavaş artışı görme dönemine giriyoruz. Elimizdeki hastaların aşılı olmadığını görüyoruz. Bir tanesi aşılı çıktı diyelim, o da ikinci doz aşısını olmuş fakat 2 gün sonra hastalığa yakalanmış. Toplumsal bağışıklığı sağlamak zorundayız. İki aşıyı olacaksınız, 2. aşının üzerinden de 15 gün geçmesi gerekiyor ki sizin bağışıklığınız olsun."
"AŞI OLANLAR ORGAN FONKSİYON BOZUKLUĞU GELİŞTİRMİYOR"
"Aşı karşıtlığı, aşıya uzak durma ya da 'ben sonra olurum' deme. Böyle bir lüksünüz yok. Aynı geminin içinde yaşıyoruz. Aşı olanların organ fonksiyon bozukluğu geliştirmediğini görüyoruz. Yoğun bakımlarda şu anda hali hazırda yatan mRNA aşılarının iki doz olduktan sonra ve 15 gün geçtikten sonra yoğun bakımlara düşen neredeyse yok. Ölmek istemiyoruz, yoğun bakımlara düşmek istemiyoruz, hastanelerde yatacak kadar ağır geçirmek istemiyoruz bu hastalığı. Bunun tek çözümü aşı."
Sağlık, 27 Temmuz 2021 03:19
Yorumlar (0)
Emekliye bir dokun bin ah işit
Obezite sadece fazla yemek yemekten kaynaklanmaz
Körfezli özel çocuklardan keyifli ve eğitici ziyaretler
Kocaeli’nin ulaşım vizyonu Berlin’de vitrine çıktı
Ders saatleri 40 dakikadan 30 dakikaya düşürülecek
İSU’dan baraj çevrelerine yakın koruma çiti
İzmit Belediyesinden öğrencilere pizza
Kocaeli’yi Kitap Fuarı heyecanı sardı
Mansur Yavaş istifa ettiğini açıkladı
Kartepe Kent Meydanı’nda tehlike geliyorum diyor!
Motorine indirim geliyor
Yeni nesil ATM'lerde kart yok!
Körfez Gençlerbirliği potoda lige galibiyetle başladı
Gölcük’te alışveriş festivali kapılarını açıyor
O ilçede okul kantinlerine sıkı denetim
Bu belirsizlik ve mağduriyet bitsin artık!
Annesi vahşice öldürülen kızı linç ettiler!
Derince’deki 120 yataklı sağlık tesisinde çalışmalar hız kesmiyor
Kocaeli Valiliği’nden uyarı: Fırtınaya dikkat!
Altın yatırımcılarını neler bekliyor?
Yeni vergi mi geliyor?
Kocaeli İtfaiyesi, Fransız meslektaşlarına ders verdi
Ulaşlı sahili her yağmurda göle dönüyor!
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
