Başkan Yıldızlı’dan anlamlı basın bayramı mesajı
Siyaset, 23 Temmuz 2021 00:08Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayınladı.
Başkan Yıldızlı yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi; “Osmanlı Devleti‘nin sansür memurları tarafından basında çıkacak olan haberlerin denetlenmesi ve onay verilmesi halinde yayınlanması şeklindeki uygulama 24 Temmuz 1908 tarihinde kaldırıldı. Bu önemli gün Basın ve Gazeteciler Bayramı olarak adlandırıldı. Ancak ‘Bayram’ adı verilen bu önemli günün ne yazık ki iktidar sahiplerinin medyayı kontrol altına tutma çabasıyla içi boşaltılmıştır. Gazeteciler gerçek bilgi akışını kamuoyuna sağlamak yerine, iktidarın halka göstermek istediği bilgiyi haber olarak iletmeye mecbur bırakılmaktadır.
Tek derdi halkı doğru bilgilendirmek, vatanın ve milletin çıkarları doğrultusunda edindiği bilgileri iletmek olan birçok aydın gazetecimiz, mesleğini icra ederken katledilmiş ve bu cinayetlerin birçoğu hala aydınlatılamamıştır. İktidar sahiplerinin kişisel ve ticari çıkarlarına ters düşen haberlere imza atan birçok gazetecimiz ise haksız gerekçelerle tutuklanmış ve bugün hala cezaevinde adaletin yerini bulmasını beklemektedir. İşçinin, emekçinin, vatandaşın, çalışanın toplumdaki her kesimin uğradığı haksızlıkları manşetlere taşıyan, halkın müşterek sesi olan basın mensuplarımız iktidar sahiplerinin baskı ve sansürleri ile yıllardır mücadele etmektedir. Cumhuriyet tarihindeki belki de gazetecilerin en çok baskı altında tutulduğu dönemden geçmekteyiz.
Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Basının önemi inkâr edilemez. Memleketin medeniyet derecesi ve kamuoyunun durumu nedir? Bunu içe ve dışa anlatacak basındır. Basın mensuplarını korumak lazımdır. Gazeteciler Türkiye dahilinde milletin fikrini aydınlatma ve kamuoyunu açık bir şekilde oluşturma çalışmalarında tamamen serbest olmalıdırlar’ sözlerini hatırlatarak, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nın özgürce kutlanacağı günlere ülkemizin bir an önce kavuşmasını diliyorum.”
Siyaset, 23 Temmuz 2021 00:08
Yorumlar (0)
Emekli ve memurun maaş zammı hesaplandı
Günlerdir kayıp olan genç ölü bulundu
AKP’ye geçmek yargıdan kaçış kapısı, siyasi dokunulmazlık ve suçtan arınma merkezi olamaz
İzmit’te 800 kilo nohut sıcak yemek olarak vatandaşın sofrasına ulaştırılacak
Başkan Sezer’e TEKNOFEST Mavi Vatan anı plaketi
SEDAŞ’ın çalışmasında bozulan yollar yenilendi
KOTO üyeleri için bir indirim protokolü daha imzaladı
Bir ömür iktidarda kalmak için parlamenter sisteme dönelim!
Mobil bankacılıkta yeni dönem! Limitler yükseltildi
Büyükakın rekor kıran Teknofest ile ilgili konuştu: Büyük gurur yaşadık
Körfezli genç karateci Elif gururlandırdı
Zehirli diyerek ürünleri kapıdan geri çeviriyorlar
Gebzeli iş insanları Suriye’nin yeniden inşasına katkı sunacak
Derincelileri konserli 30 Ağustos coşkusu bekliyor
TCDD'nin borcu katlanarak artıyor
CHP'deki figüran iddiasında yalan söyledim itirafı
Elektrikli araçlara olan talep her geçen gün artıyor
Erdoğan'ın danışmanı Uçum tehdit etti!
Rektör Cantürk’ün annesi vefat etti
Akşener o vekil için Erdoğan'ı mı aradı?
Gece bu saatlere dikkat!
Asgari ücret her ilde farklı mı olacak?
Gebze’de orman yangını alarmı! Kontrol altına alındı
Son anketten dikkat çeken sonuçlar çıktı
AKP'liler bu sefer üyeleri Yeniden Refah'a kaptırdı!
TEKNOFEST Mavi Vatan’a Gölcük Belediyesi’nden kesintisiz destek
İzmit’in tanınan ismi Adil Kaya vefat etti
Genel af mı geliyor?
İğneci İsmail hayatını kaybetti
Kışın zamlar cep yakacak!
Muhalefetin ortak liste çıkarması zorlaştırılacak!
Dilovası’na dev yatırım
Başkan Büyükakın Mevlid Kandili’ni kutladı
Benzine dev zam
Dilovası faciası davasında yeni karar
Ahmet Davutoğlu siyasete noktayı koydu!
Özgür Özel, Tayyip Erdoğan'a bakın nasıl seslendi!
Çayırköy Göleti’nde çalışmalar sürüyor
Dilovası’nda iş insanı Yıldırım Karslıların da kapısını çaldı
