Kartepe Genç Akademi de yok yok
Gündem, 11 Mayıs 2021 04:59Gençlere verdiği değeri ve önemi her zaman hissettiren Kartepe Belediye Başkanı Av. M.Mustafa Kocaman, Kartepe Genç Akademi Merkezi'ni hizmete açmak için çalışmaları hızlandırdı. Toplamda 4 bin metre karelik alanda hizmet verecek olan merkez; eğitim, kişisel gelişim ve sanat faaliyetleri ile Kartepeli tüm gençlere hizmet edecek,
Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman'ın seçim beyannamesinde de yer alan Kartepe Gençlik Merkezi çalışmalarında sona gelindi. Kartepe Genç Akademi adıyla hizmet verecek olan merkezdeki çalışmaları hızlandıran ve yerinde inceleyen Başkan Kocaman, Gençlik Merkezi projemizi fonksiyonel bir yapıya dönüştürerek hizmet alanlarını zenginleştiriyoruz ve böylece hem gençlerimize hem de daha geniş yaş skalasındaki hemşehrilerimize hizmet verebileceğiz.
.gif)
KADİM DE ÜCRETSİZ YABANCI DİL EĞİTİMİ
Kartepe Genç Akademi çatısı altında, uzman ve güçlü eğitimci kadrosu ile Kartepe Dil Merkezi (KADİM), Kartepeli orta ve lise öğrencilerine ücretsiz yabancı dil eğitimi verecek. KADİM 'de başarılarıyla örnek olan gençler yetiştireceğiz diyen Başkan Kocaman, “Yabancı dil bilmek artık eskisinden çok daha önemli. Her geçen gün daha da dijitalleşen dünyadaki değişim hızına ayak uydurmanın en önemli anahtarlarından biri yabancı dil bilmek. Gençlerimiz bu vizyona ve kapasiteye sahipler. Bizden de Elon Musklar, Mark Zuckerbergler gibi vizyoner, girişimci gençler çıkabilir. Bizim genç kardeşlerimizde küçük yaşlarda dijital dünyanın nimetlerinden faydalanabilir. Bunun için yabancı dil çok önemli, KADİM 'in gençlerimize büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Öncelikli lise öğrencilerine yönelik eğitim vermesini planladığımız KADİM de, talebe göre diğer grupları da değerlendireceğiz. Kartepeli Gençlerimiz her şeyin en iyisine ve en güzeline layık. Onlar bunu biliyorlar. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
MUTLU ÇOCUKLAR, GÜÇLÜ NESİLLER
Kartepe Genç Akademi içerisinde yer alacak “Çocuk Oyun Evi” ile 3 - 12 yaş grubu çocuklara ücretsiz oyun ve masal terapisi verilecek. 500 metre kare alanda hizmet verecek olan Çocuk Oyun Evi Covid-19 tedbirlerine uygun olarak dizayn ediliyor. Kartepe Genç Akademi çatısı altında hobi ve kişisel gelişim kursları olarak; gitar, keman, tezhip, minyatür, resim, dekoratif ahşap süsleme, filografi, drama, kaligrafi, ebru, cam süs eşyası yapımı, inovasyon kurslarından Kartepeliler ücretsiz olarak faydalanabilecek. Merkezde kütüphane, spor alanları, masa tenisi, langırt gibi zihinsel ve bedensel gelişimi destekleyen, motivasyonu arttıran fonksiyonlar da hizmet verecek. Planetaryum sınıfının da yer alacağı Kartepe Genç Akademi'de çocuklar gök bilimi ile tanışıp, ufuklarını zenginleştirebilecekler.
Gündem, 11 Mayıs 2021 04:59
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Zeray GYO, halka arz ile büyüme hedefini yeni bir safhaya taşıyor
İzmit’te Kumla Deresi’nden çıkan toprak yol kenarında bırakıldı
İmralı sürecinde masayı ABD kurdurdu
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
