AKP'den İYİ Parti'ye teklif mi gidecek?
Siyaset, 10 Mayıs 2021 10:17Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir süre önce gündeme getirdiği yeni anayasa çağrısı, MHP Genel Devlet Bahçeli ‘nin 100 maddelik teklifiyle yeni bir boyut kazandı. Kendi anayasa çalışmasına son şeklini vermeye çalışan iktidar partisinde ise, “muhalefet olmadan yeni anayasa imkânsız” görüşü hâkim. Saray’ın yeni anayasayı en azından referandum götürebilmek için İYİ Parti’nin nabzını yoklayacağı aktarıldı.
Cumhur İttifakı’nı genişletmek isteyen ve bu yönde bir süredir Saadet Partisi üzerinde hesaplar yapan Saray’da ibre İYİ Parti’ye çevrildi. AKP kulislerden aktarılana göre, Saray’da İYİ Parti ile “anayasa ittifakı” yapılması için formüller aranıyor.
Yeni anayasa ile ilgili tartışmalar MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin partisinin 100 maddelik taslağı kamuoyu ile paylaşmasıyla yeni bir boyut kazanırken, AKP’nin de yeni anayasa hazırlıklarını tamamlamak üzere olduğu öğrenildi.
İYİ PARTİ’YE YAPILACAK TEKLİF
İktidarda, “muhalefet olmadan yeni anayasa imkânsız” görüşünün hâkim olduğu ve bu sebeple Saray’da tıkanıklığı İYİ Parti ile açma düşüncesinin ağırlık kazandığı belirtildi.
Edinilen bilgilere göre, Oğuzhan Asiltürk üzerinden Saadet Partisi’ni Cumhur İttifakı’na dâhil etme çalışmalarını sürdüren AKP, İYİ Parti’ye ise “Anayasa ittifakı yapalım” şeklinde teklif götürecek.
Saray’ın İYİ Parti’nin desteği ile yeni anayasayı en azından referanduma götürebilmeyi hedeflediği belirtildi. İktidar çevrelerinde, İYİ Parti ile yapılacak anayasa görüşmesinin MHP açısından sıkıntı oluşturmayacağı düşünülüyor.
AKP’Lİ YETKİLİ: İYİ PARTİ’DEN DESTEK İSTEMEK BOŞ BİR ÇABA
Konu ile ilgili değerlendirmelere bulunan AKP’li bir yetkili ise; “Aslında bu tablo AK Parti olarak siyaseten nasıl sıkıştığımızın bir göstergesi. Tek başımıza anayasa değişikliğini referanduma taşıyabilecek bir konumdan üçüncü partilere muhtaçlara hale geldik. İYİ Parti’den referandum için destek istemek boş bir çaba olacaktır. Her fırsatta parlamenter sistemi vurgulayan İYİ Parti’nin bizim MHP ile yapacağımız ortak çalışmaya referandum desteği vermesini beklemek çok gerçekçi değil” dedi.
MHP’nin açıkladığı yeni anayasa taslağıyla ilgili, Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Bizim hazırlıklarımız bitmek üzere. Biz de onlara aynı şekilde takdim edeceğiz. Sonra ortak bir çalışma yapacağız.” demişti.
Cumhur İttifakı’nın Meclis’te BBP ile birlikte 337 sandalyesi var. Değişiklik için 400 oy, referandum içinse en az 360 oy gerekiyor.
Siyaset, 10 Mayıs 2021 10:17
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Kocaeli’nin önünü açacak bir politika setine ihtiyaç var
Büyükşehir bu konuda sınıfta kaldı!
Başkan Büyükakın başarılı öğrenci ve sporcuları kutladı
Altında yeni rekorlar kapıda mı?
Kocaeli Büyükşehir Ahlat’ta çadır kurdu
Okullar açılmadan bunlar yapılacak mı?
Terör örgütü liderinden müzakere eden bir siyasetçi çıkardılar
Asgari ücrete yüzde 50 zam mı yapılacak?
Av. Görkem Bora Taner, Kocaeli Barosu Yönetim Kurulu üyeliğine adayım dedi
Yemek kartından o ücreti almak yasak!
Erdoğan'ın övdüğü marketin 30 şubesi kapandı!
Gölcük’te intihar şoku! 19 yaşındaki genç canına kıydı
Başiskele Kavşağı Projesi’nde sona gelindi
Başkan Hürriyet’e iftira mı atıldı?
Kocaeli İl Sağlık Müdürü Pehlevan şimşekleri üzerine çekiyor!
TBMM’nin artık hiçbir kıymeti harbiyesi kalmadı
Körfez’de doğalgazlı mangal ünitelerinin sayısı artacak
Seçim barajı yüzde 5'e mi inecek?
Akaryakıtta 4 liralık indirim
OYAK Çimento’da kadın çalışanlara yönelik o programın ilk dönemi tamamlandı
Büyükakın’a dengeli yatırım çağrısı
Türkiye’nin serveti yüzde 1’in elinde
Elden ödeme yapanlara ceza
Gürcistan heyeti Gölcük’te ağırlandı
Büyükakın’dan Kocaelispor’a tam destek
Sahillerde 3 haftada 201 hayat kurtardılar
Şikayetler bir ayda yüzde 168 arttı
Kadın Elim İzmit Kooperatifi anlamlı bir iş birliği protokolüne daha imza attı
Kocaeli İl Sağlık Müdürü Pehlevan yapımı devam eden projeleri yerinde inceledi
Darıcalı aileye Muğla’da ölüm şoku
İzmit’te dolu mağduru çiftçilere destek
Dilovası’nda iş insanı Enver Yıldırım’dan iki ayrı spor kulübüne moral ziyareti
AİHM'den Kavala derhal serbest bırakılsın kararı
Kandıra sahillerinde bugünde yasak var
Başiskele’de ulaşım güvenliği artırıldı
O sektörlerde güven azaldı
Kandıra sahillerde izinsiz su sporları faaliyetlerine sıkı denetim
Tarım arazilerinden Aşevi’ne un desteği
İktidara yakın yazar erken seçim için tarih verdi
