Tarihi köprüde restorasyon çalışmaları başladı
Gündem, 09 Mayıs 2021 10:32Dilovası’nda ki tarihi Sultan Süleyman Köprüsü’nün restore çalışmalarını inceleyen Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Tarihi Köprünün yeniden Dilovası’na kazandırılacağını söyledi.
Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Dilderesi üzerinde bulunan ve yıllardır atıl durumda bulunan, Dilovası’nın önemli simgelerinden tarihi Sultan Süleyman Köprüsü’nün yeniden restore edilerek ilçeye kazandırılması için çalışmaların başladığını açıkladı.
TARİHİ KÖPRÜYÜ İNCELEDİLER
Başkan Şayir’in girişimleri ile Kültür Varlıkları Koruma Bölge Müdürülüğü tarafından projelendirilen ve Karayolları Genel Müdürülüğü tarafından yaptırılmaya başlanan tarihi Sultan Süleyman Köprüsü’nde çalışmalar start aldı. Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir tarihi köprüdeki çalışmaları, AK Parti Dilovası İlçe Başkanı İlhan Yıldırım, ilçe yöneticileri ve belediye teknik personeli ile yerinde inceledi.
600 YILLIK KÖPRÜ
Çalışmalar hakkında teknik ekipten bilgi alan Başkan Şayir, “Tarihi Sultan Süleyman Köprüsü, Dilovası için çok önemli bir yere sahiptir. Sanayinin arasında sıkışıp kalan Tarihi Köprümüzün 600 yıllık bir geçmişe var. Kanuni Sultan Süleyman tarafından Mimar Sinan’a yaptırılan eser adeta Dilovası’nın simgesidir. 65 metre uzunluğundaki taş köprü, üç kemerlidir. Ayaklarının ortasında boşaltma gözleri vardır. Köprünün herhangi bir bakım ve onarım görmeden zamanımıza intikal etmesi, ne kadar sağlam ve büyük bir yapıt olduğunu ortaya koymaktadır. Bizde atalarımızın emaneti bu büyük eserin yeniden canlandırılması için üzerimize düşeni yapmak için çalışıyoruz. İnşallah kısa sürede tamamlandıktan sonra tarihi Sultan Süleyman Köprümüz eski ihtişamına kavuşmuş olacaktır” dedi.
.gif)
Gündem, 09 Mayıs 2021 10:32
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Altın Kiraz Festivali’nde Emre Fel konseriyle muhteşem bir final
Haluk Levent hayırsever mi, dolandırıcı mı?
Gölcük’te nefes kesen at yarışı
Son anketten çıkan sonuçlar şaşırttı!
Savcılıktan Haluk Levent kararı! Gözaltına alındı
Çık karşıma, ikinci kez yarışalım, ikinci kez seni yenelim!
İzmit Gündoğdu’ya yeni beton kaldırım
Gölcük'te köy takımları yeşil sahada kapıştı! Hasaneynspor şampiyon oldu
Ümit Özdağ'dan DEM'li Sakık'a sert sözler
Bilal Erdoğan nereye koşuyor?
İzmit’teki o şehitlikte Türk bayrağı yeniden dalgalanmaya başladı
İnsanların mahkemede savunmalarını özgürce yapmaları lazım
Kocaeli’nde bu sistemle ağır vasıta trafiği 7/24 izlenecek
Dondurulmuş meyve yerken hastalanmayın!
Bu yolu kullanan sürücüler dikkat!
Tarım Kredi Marketlerinde işçi kıyımı
Ömer Çeker’in amcası vefat etti
Beklenen büyük depremle ilgili dikkat çeken sözler
Zincir marketteki o ürünler toplatıldı
Kadın kadına konak buluşmalarında bu hafta ne konuşuldu?
Kandıra’da meydan mesaisi
Esnafın buna dayanma gücü yok
Dilovası’nda MHP’lilerden kongre daveti
Gram altın için yeni rakam verildi!
Başiskele sahilinde ulaşımı rahatlatacak düzenleme
Altın Kiraz, kadın emeğinin ve üretimin en renkli adreslerinden biri oldu
Kocaelili gazeteciden Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun köy okullarına destek
Körfez ilçede o cadde trafiğe kapatılacak
Mustafa Kandıralı Cebeci sahilinde anıldı
LGS'de Türkiye birincisi yine Bilgi Köprüsü’nden çıktı
Siyasi amaçla CHP'li belediyelere operasyon yapılıyor!
Gölcük’te bir tarih daha ayağa kaldırılıyor!
Gıda, tarım ve hayvancılık sektörü bir kez daha KOTO’da toplandı
Şehir hastanelerine para dayanmıyor! Öde öde bitmiyor
Karamürsel’de feci ölüm: Elektrik akımına kapıldılar
Recep Barış İzmit Belediye Başkan Yardımcısı oldu
Körfezim Eğitim Kurumları, LGS Türkiye Şampiyonu ile bir kez daha gururlandı
Asıl mesele, milyonlarca çocuğun geleceğinin tek bir sınava bağlanmış olması
Elektrik, doğal gaz ve su sayaçlarında plan değişti
