İşte bugünden itibaren satışı yasak olan ürünler
Gündem, 07 Mayıs 2021 16:15Art arda gelen genelgeler nedeniyle 29 Nisan'da başlayan tam kapanma sürecinin 9. gününde kısıtlamalara dair vatandaşların kafa karışıklığı sürüyor. İşte bugün uygulamaya konan market yasakları...
Koronavirüs vakalarının artmasıyla 29 Nisan'da başlayan ve 17 Mayıs'ta sona erecek olan 'tam kapanma' sürecinde art arda gelen genelgeler kafaları karıştırdı.
Türkiye genelinde kısıtlamalara dair yetkililerin dahi tam bilgiye sahip olmaması nedeniyle vatandaşlar
81 il valiliğine gönderilen 'market tedbirleri’ konulu genelge bugünden itibaren uygulamaya girdi.
Genelgede yer alan maddelere göre, marketlerde zorunlu temel ihtiyaçlar kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürün satışına izin verilmeyecek.
BU ÜRÜNLER SATILMAYACAK!
Bugünden itibaren marketlerde temel gıda ve temizlik ürünlerinin yanı sıra sadece hayvan yemi, mamaları ile kozmetik ürünleri satılabilecek. Parfüm ve kozmetik ürünleri ise satılamayacak.
Daha önce getirilen alkollü ürün satışı kısıtlamasının yanı sıra marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim ve aksesuar, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat, zücaciye vb. ürünlerin satışına izin verilmeyecek.
SÜPERMARKET VE ZİNCİR MARKETLER DE UYACAK
Başta zabıta görevlileri ve kolluk kuvvetleri olmak üzere denetim ekiplerince bu hususa ilişkin tebliğler ve kontroller eksiksiz yerine getirilecek. Yeni alınan tüm kararlara, süpermarket ve zincir marketlerin de uymak zorunda olduğu vurgulandı.
Bu esaslar doğrultusunda Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 27'nci ve 72'nci maddeleri uyarınca İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulları kararları ivedilikle alınacak. Uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmeyecek ve mağduriyete neden olunmayacak.
81 İL VALİLİĞİNE GENELGE
İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, hangi ürünlerin alınıp satılabileceği ile ilgili yeni bir genelge yayınlandığını açıkladı.
İçişleri, 81 il valiliğine, ‘market tedbirleri’ konulu genelgeyi gönderdi. İçişleri Bakanlığı, marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçları kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürün satışına izin verilmeyeceğini bildirdi.
Bu kapsamda daha önce illere gönderilen sokağa çıkma kısıtlaması sırasında temel gıda, ilaç ve temizlik ürünlerinin satıldığı yerler ile üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması amacıyla muafiyet kapsamında bulunan iş yerleri dışında tüm ticari işletme, iş yeri ve/veya ofislerin kapalı olacağı belirtilmiş, vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçlarını karşılamakla sınırlı olacak şekilde bakkal, market, fırın, kasap, manav, kuru yemişçi ve tatlıcıların tam kapanma döneminde 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebileceği, zincir ve süpermarketlerin pazar günleri kapalı kalacağı bildirilmişti.
Gündem, 07 Mayıs 2021 16:15
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Bu karar ifade ve sanat özgürlüğüne ağır bir müdahaledir
185 izci Kocaeli’yi keşfetti!
Müşteri olmayana tuvalet 500 TL!
Ulaşlı’da çocukların yeni buluşma noktası
Veliaht sistemine dayalı cumhuriyet istememeliyiz
Halkevi Gençlik Merkezi’nde kulakların pasını silen yıl sonu konseri
Çocuk parkları güvenli değil
Fatura emekli ve asgari ücretliye kesildi
Kartepe tramvay hattındaki tehlike!
Büyükşehir’in Derince’de yaptırdığı cemevinde buluştular
Anketten Erdoğan'ı üzecek sonuç çıktı!
Son anketten hangi parti 1'inci çıktı?
Anahtar Parti Kocaeli’de şok! Feshedildi
BTP’liler Atatürk’ün Büyük Taarruzu yönettiği Kocatepe’de buluştu
Akaryakıta bir zam daha
Çocuklar parklarda oynayamıyor!
Kandıra’da bugün ve yarın da denize girmek yasak
Kuvvetli yağış trafiğe çıkma yasağı getirdi
Gölcük’te Kadın Gün Evi 3 ay içinde tamamlanacak
Kocaeli Bilim Merkezi’nde Yaz Akademisi başlıyor
Hızlı trenle 4 saatlik yol 1,5 saate düşecek
Saadet Partisi ile Yenden Refah birleşir mi?
Altın kırıp geçirecek!
Otomobil ile tırın altına giren baba ile oğul kaza kurbanı oldu
Çenesuyu'nda şişe başına 1 TL’lik artış
Başkan Hürriyet, Halk Günü’nde İzmitlileri dinledi
Her şey dahil sistemi esnafı vuruyor
Belediye aşevinde hazırlanan aşureler vatandaşlara ikram edildi
Derinceliler, Çınarlıdere’deki bu yürüyüşe davetli
KSO Başkanı Zeytinoğlu dış ticaret ve enflasyon verilerini yorumladı
Espri yaptı diye tutukladılar! Buna memlekete kötülük yapmak denir
Dr. Serdar Kaman’dan Deniz Göktaş tepkisi
Gölcüklü öğrencilerden gururlandıran başarı!
Başkan Hürriyet: İsrafı önledik, belediyenin öz gücünü büyüttük
BTP, kirli düzenin ve kokuşmuş siyasetin bir parçası olmayı reddediyor!
Kocaeli’nin filosu büyüdü, çevreci kimliği korundu
En düşük emekli maaşı 23 bin 552 TL oluyor
KOTO, Almanya’da stant açtı
Bu zam değil enflasyon farkı
