Başiskele’yi tanıtan ilk turizm haritası basıldı
Gündem, 06 Mayıs 2021 06:532019 yılında Başiskele Kaymakamlığı Proje Koordinasyon Merkezi Direktörü Emin Öztürk tarafından hazırlanan ve Kültür ve Turizm Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen, Başiskele Kaymakamlığı’nın koordinatörlüğünde yürütülen ve Başiskele Belediyesi’nin de iştirakçilerden biri olarak yer aldığı “Gel Gez Gör Başiskele” Projesi faaliyetleri doğrultusunda Başiskele’nin ilk turizm haritası oluşturuldu. Basılan bu harita ilçedeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarına dağıtılmaya başlandı.
Uzun ve detaylı bir çalışmanın sonucunda ortaya çıkan bu haritada ilçedeki yürüyüş parkurları, yeme-içme ve konaklama alanları, kanyonlar, mağaralar, yaylalar, şelaleler, eski camiler, anıt ağaçlar, köprüler gibi tarihi ve doğal güzellikler ile turistik mekanlar yer aldı.
ANTİK ASTAKOS KENTİ VE İSKELESİ
Başiskele turizm haritasında, Başiskele’nin M.Ö. 7. yüzyıla uzanan köklü tarihini başlatan Astakoz medeniyetine ait Antik Astakoz kenti ve iskelesinin dönemindeki konumlarına ve günümüzdeki sınırlarına da yer verildi.
BAŞİSKELE TURİZM REHBERİ
Başiskele Turizm Haritasıyla senkronize bir şekilde hazırlanan Başiskele Turizm Rehberi, ilçeyi ziyaret edecek turistlerin aradıkları her şeyi bulabilecekleri kapsamlı bir yayın olarak ortaya çıkarıldı. Başiskele’ye ait önemli yerlerin açıklamaları ve Başiskele Turizm Haritası’nın bulunduğu rehber, ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarına dağıtıldı. Vatandaşlar bu rehbere, Başiskele Kaymakamlığı bahçesine kurulan Naila şeklindeki turist bilgilendirme bürosundan ulaşabilecekler.
.gif)
BİLGİLENDİRME TABELALARI
Gel Gez Gör Başiskele projesi ile ön plana çıkarılması hedeflenen önemli tarihi, kültürel ve doğal noktaların haritada konumları belirtilen yerlerine İngilizce ve Türkçe olmak üzere iki dilde tanıtıcı bilgilendirme tabelaları yerleştirildi. Bu faaliyet ile yerli ve yabancı ziyaretçilerin Başiskele’nin değerleri hakkında daha çok bilgi edinmeleri hedeflenmektedir.
WEB SİTESİ VE MOBİL UYGULAMA
İlçe ile ilgili yaklaşık 2 senedir yürütülen detaylı bir literatür çalışmasıyla elde edilen veriler www.basiskelegezi.com adlı web sitesi ve mobil uygulamada toplandı. Gel Gez Gör Başiskele projesinin en önemli çıktılarından olan web sitesi ve mobil uygulama, Türkçe, İngilizce ve Arapça olmak üzere üç dilde yayın yapmaktadır.
BELGESEL VE TANITICI KLİPLER
Proje kapsamında ilçedeki doğal, tarihi ve turistik yerler için çekilen tanıtıcı kliplerin yanı sıra, Başiskele’nin dört mevsimini yansıtan ”MARMARA’NIN YÜZÜK TAŞI“ isimli bir doğa belgeseli de çekildi. Klipler ve belgesel çalışmalarına Gel Gez Gör Başiskele Instagram, Facebook, Twitter hesaplarından ve Başiskele Kaymakamlığı Youtube kanalından ulaşılabilir.
Gündem, 06 Mayıs 2021 06:53
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Sakın terörist başını affetmeye kalkmayın!
Elektrik ve doğalgaza zam
Dilovası’na gelen bakanı AKP ve MHP’liler karşıladı
Uçkuruna düşkün başkan AKP'li olunca başka türlü davranılıyor!
Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü’nün başarılı oyuncusu Berk’e milli davet
Gebze’de Saadet partililerden anlamlı ziyaret
Zeytinoğlu: Sanayicimizi rahatlatacak adımların atılması oldukça önemli
Çayırova’da spor lisesi projesi Başkan Çiftçi’nin takibinde
Kadınlar için uygulamalı eğitim alanı Ana Kafe hizmette
Kamu araçları kişisel işlerde mi kullanılıyor?
Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Sarıdoğan’dan İran uyarısı
Göreve iade edilmeyen hâkim üzüntü nedeniyle kanserden öldü
Vatandaşın sofrasından her ay 468 ekmeği çaldılar
Gölcük’te denizaltı faciası böyle anılacak
Trollerin kimlikleri açığa çıkacak!
İzmitlileri sanat müziğine doyurdular!
Gökçe: Okuyan, araştıran ve düşünen nesillerle geleceğimiz çok daha aydınlık
İYİ Parti Kocaeli’den ziyaret atağı
AKP'lilere soruşturma izni yok! İşte adil düzen
Kartepe’deki bu dereye her an bir vatandaş düşebilir!
İzmit’te sahil kenarında yer alan karavanlar o parka gitmedi!
Sosyal medyada yer o görüntüler Dilovası Belediyesi yetkililerini harekete geçirdi
Sigaraya bir zam daha
İzmit Belediyesi’nde hedef 2027’de 400 araç
Çayırova’da dev adamlar özel çocuklarla buluştu
Gebze Ticaret Odası, iş insanları ile yerel yöneticileri bir araya getirdi
Türk Bayramı değil, bir PKK dayatmasıdır
Başkan Söğüt özel gereksinimli öğrencilerle bir araya geldi
Bir haftada 22 milyar dolar eridi!
Kandil'den talimat alanları reddediyorum
SEDAŞ ve TES-İŞ arasında toplu sözleşme görüşmeleri başladı
İzmit’te çift taraflı parka müdahale!
Bu yolda yayalar tehlikede!
Kandıra’da bir anlamlı etkinlik daha
Derince’deki Senin Yuvan’da çocuklara kitap sevgisi aşılanıyor
KSO Başkanı Zeytinoğlu dış ticaret verilerini değerlendirdi: İhracat geriledi
Kartepe Çevre ve Yaşam Platformu’ndan çağrı: Akbelen’deki tahribatı durdurun!
6 yaşındaki Muhammet tramvayın sürücü koltuğuna oturdu
Dilovası’nda MHP’liler yaşı küçük, yüreği büyük genci onurlandırdı
