Kocaman’dan Kartepeli gençlere müjde
Gündem, 06 Mayıs 2021 19:16Çocukların ve gençlerin gelişimini her zaman önemseyen Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman farkını ve vizyonunu ortaya koyarak Kartepeli gençlerin ayağına Planateryum getiriyor. Tam kapanma sürecinde de hızla devam eden çalışmalar neticesinde tamamlanan Planateryum, pandemi şartlarına ve tedbirlerine bağlı olarak hizmete hazır hale getirildi.
Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın seçim beyannamesindeki en önemli projeleri arasında yer alan ve yapımında son aşamaya gelinen Kartepe Genç Akademi (gençlik merkezi)’nin çatısı altında faaliyet göstermesi planlanan Planateryum Kartepeli çocuklarda heyecan yaratmaya başladı. Başkan Kocaman’ın talimatları ile tarihten gelen gök bilimciliği çalışmalarından yola çıkılarak hazırlanan Planateryum (gökev) ile Uzay ve Gözlem Sınıfı Kartepeli gençlere hizmet verecek.
PLANATERYUM(GÖKEV) KARTEPE’DE
Uzay ve Gözlem Sınıfı bünyesinde oluşturulan Planetaryum (Gökev)’da biten çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Kocaman, demo gökyüzü sunumunu da izledi. Kartepe’nin geleceği olan gençler için uzayın kapılarını aralayacak Planetaryum içerisinde amatör gözlemciler için kullanılan teleskop da bulunurken, Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman inceleme yaparak yetkililerden bilgi aldı. Planateryum güneş, ay, yıldızlar, uydular, gezegenler, bilinen diğer tüm gök cisimlerinin konumlarını, hareketlerini çeşitli özel aygıtlar sayesinde küresel bir kubbede izleyebilme imkanı sunan bir teknoloji.
ÇOCUKLAR GÖKYÜZÜYLE TANIŞACAK BİLİME ISINACAK
Kartepe Genç Akademi’de yapılan çalışmaları yakından takip ederek sık sık inceleme yapan Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman “Kartepe Genç Akademi çatısı altında Kartepeli gençlerimizi Uzay Gözlem Merkezi ile buluşturacağız. Uzayda merak edilen her şeyin görüntülenebildiği Planetaryum yani Türkçe ismiyle Gökev Kartepeli gençlerimize aktif olarak hizmet verecek. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle koordineli olarak öğrencilerimiz için eğitim sınıfları oluşturarak her çocuğumuzun faydalanabilmesini sağlayacağız. Uzay çağının içinde olduğumuz bir dönemde çocuklarımızı bilime teşvik etmek, motive etmek, farkındalıklarını arttırarak güçlü ve donanımlı bireyler olarak hayata karışmalarını sağlamak en büyük arzumuz” açıklamasında bulundu.
.gif)
Gündem, 06 Mayıs 2021 19:16
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Çocuğun anlayacağı basit bir şeyi Erdoğan'a yıllarca anlatamadılar
Eleştiren ve düşünenler, kendini akademide değil cezaevinde buluyor
Eski Başbakan Davutoğlu: Maddi sıkıntı yaşıyorum
Başkan Gökçe’den Ramazan’da dayanışma ve birlik, beraberlik çağrısı
Gürkan Karaçam yeni bir kavram ortaya attı! Zihinsel egemenlik
Mehmet Ali Kâğıtçı Dokümantasyon Merkezi hizmete girdi
Ramazan boyunca zam yapılmayacak!
Çayırova’da Ramazan coşkusu
Güneşi görenler soluğu Ormanya’da aldı
MHP Dilovası’nda en genç üye bayrağı el değiştirdi!
Gebze Ticaret Odası önce ihracatın liderlerini ödüllendirdi, sonra istişare için toplandı
İzmit’te Kent Lokantalarında ücretsiz iftar
Başkan Gökçe iş insanlarına DERTAŞ’ı anlattı
Kartepe’deki o cami ilk teravihle açılıyor
Gölcük’te çocukların yüzlerini güldüren gösteriler
Danışmanlık Sektörü KOTO’da buluştu
Tren bilet fiyatları çok yüksek! Yaparsa kim yapar?
Kocaeli’de iftar sofralarının adresi: Antikkapı!
Bahçeli yine Erdoğan gibi konuştu! Kelimeler birebir aynı
İstanbul'a meydan okuyoruz, Kocaeli sanatın da merkezi olacak
Erdoğan, Özel'e çık karşıma diyecek!
Sigaraya zam geldi!
Milletin yarısını zekata muhtaç hale getirdiniz
Çayırova’da Türk Halk Müziği korosu dinleyicilerden tam not aldı
Pazarcılar Odası Başkanı Kumsar’dan Büyükakın’a teşekkür
Derince’deki Basın Sitesi’nde öğrenciler her gün risk altında
Başkan Hürriyet: İzmit’te Ramazan boyunca sofralarımız herkese açık olacak
Özel Körfezim Eğitim Kurumları’nda anlamlı program
Zeytinoğlu bütçe gerçekleşmelerini değerlendirdi
MHP’nin yeni il başkanından, Vali Aktaş’a ziyaret
KOTO’dan Ticaret Bakanı Bolat’a kapsamlı dosya
Kocaeli’de Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Hatice Kaya artık kendi kliniğinde
Dağcılar Kandıra’da denize girdi
Yaşattıklarınız sahtedir ve sahteciliktir
Bunun adı eşkıyalık! Yaşlı adama saldırdılar
Ramazan öncesi Kocaeli genelindeki fırınlar tek tek denetleniyor
Başkan Söğüt, MHP’li vekili makamında ağırladı
Emeklilere kira desteği ve yakacak yardımı teklifi
Büyükakın, Gümüşhanelilerin kurtuluş coşkusuna ortak oldu
