Kapanacaksanız bunu düzgün yapın
Gündem, 06 Mayıs 2021 16:02Türkiye'de uygulanan tam kapanma dünya medyası tarafından da yakından takip ediliyor. Reuters, konuya ilişkin analizinde turistlerin yasaklara takılmadan dolaşmasına Türk vatandaşlarının sosyal medyada seslerini yükselttiğine dikkat çekti. Ajansa konuşan ve İngiltere'ye dönmeden önce Türkiye'ye gelen Faisal Cheema isimli turistin, "Eğer kapanacaksanız, düzgün şekilde kapanmalısınız" sözleri dikkat çekti.
Türkiye’de 29 Nisan’da ülke genelinde başlayan tam kapanma devam ederken, milyonlarca insan 17 Mayıs’a kadar evde kalmayı sürdürüyor. Vatandaşlar evde kalırken, yasaklardan muaf tutulan turistlerin durumu dünya medyasının gündeminden de düşmüyor.
İngiliz haber ajansı Reuters, turistlerin Türk vatandaşları olmadan Türkiye’nin tadını çıkarmasını mercek altına aldı. Turistlerin sessiz sokaklarda gezindiği belirtilen makelede, bu durumu eleştiren “Türkiye sınırsız. Şimdi Türkler olmadan mümkün” gibi turizm reklamlarının sosyal medyada yayıldığı vurgulandı.
Turistlerin negatif test sonucu göstererek ülkeye giriş yaptığını yazan Reuters, Akdeniz sahillerinde dilediği gibi eğlenen turistlerin görüntülerinin, Türk vatandaşlarının sosyal medyada sesini yükseltmesine yol açtığını vurguladı.
Ajansa konuşan 34 yaşındaki Kadir isimli bir turist rehberi, “Şu an turistler için mükemmel bir zaman, çünkü Türkler dışarı çıkamıyor. Olması gereken bu. Turistlerin ödemelerini yaptığı rezervasyonları var. Turizm, Türkiye’de ekonominin çarklarının dönmesi için çok önemli” dedi.
GELİRLER YÜZDE 65 DÜŞTÜ
Türkiye’nin turizm gelirlerinin geçtiğimiz yıl yüzde 65 düşerek 12 milyar dolara gerilediğini aktaran makale, hükümetin bu kısıtlamalarla yaz sezonunu kurtarmayı umduğunu ifade etti.
Ancak rehber Kadir için de imkanlar sınırlı. Normalde Topkapı Sarayı’nı günde 15 bin kişinin ziyaret ettiğini söyleyen Kadir, şimdilerde bu rakamın 1000 civarında olduğunu anlattı. Sarayın ziyaretçileri ağırlıklı olarak Ukrayna, Rusya ve Latin Amerika ülkelerinden gelen turistler.
‘TURİSTLERE DE UYGULANMALIYDI’
Pakistan ziyareti dönüşü ülkesinde karantinaya takılmamak için Türkiye’ye gelen Faisal Cheema, İngiltere’nin Manchester kentinde yaşıyor.
Bu durumun turistler için de iyi olmadığını öne süren 46 yaşında Cheema, “Gerçek şu ki turistler para harcıyor. Buradaki yerlerin tamamı turistlere bağlı. Eğer turistler olmasaydı, hepsi kapanırdı. Ancak bu turistler için de iyi değil. Covid yasakları turistlere de uygulanmalıydı. Eğer kapanacaksanız, düzgün şekilde kapanmalısınız” ifadelerini kullandı.
Gündem, 06 Mayıs 2021 16:02
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Çocuğun anlayacağı basit bir şeyi Erdoğan'a yıllarca anlatamadılar
Eleştiren ve düşünenler, kendini akademide değil cezaevinde buluyor
Eski Başbakan Davutoğlu: Maddi sıkıntı yaşıyorum
Başkan Gökçe’den Ramazan’da dayanışma ve birlik, beraberlik çağrısı
Gürkan Karaçam yeni bir kavram ortaya attı! Zihinsel egemenlik
Mehmet Ali Kâğıtçı Dokümantasyon Merkezi hizmete girdi
Ramazan boyunca zam yapılmayacak!
Çayırova’da Ramazan coşkusu
Güneşi görenler soluğu Ormanya’da aldı
MHP Dilovası’nda en genç üye bayrağı el değiştirdi!
Gebze Ticaret Odası önce ihracatın liderlerini ödüllendirdi, sonra istişare için toplandı
İzmit’te Kent Lokantalarında ücretsiz iftar
Başkan Gökçe iş insanlarına DERTAŞ’ı anlattı
Kartepe’deki o cami ilk teravihle açılıyor
Gölcük’te çocukların yüzlerini güldüren gösteriler
Danışmanlık Sektörü KOTO’da buluştu
Tren bilet fiyatları çok yüksek! Yaparsa kim yapar?
Kocaeli’de iftar sofralarının adresi: Antikkapı!
Bahçeli yine Erdoğan gibi konuştu! Kelimeler birebir aynı
İstanbul'a meydan okuyoruz, Kocaeli sanatın da merkezi olacak
Erdoğan, Özel'e çık karşıma diyecek!
Sigaraya zam geldi!
Milletin yarısını zekata muhtaç hale getirdiniz
Çayırova’da Türk Halk Müziği korosu dinleyicilerden tam not aldı
Pazarcılar Odası Başkanı Kumsar’dan Büyükakın’a teşekkür
Derince’deki Basın Sitesi’nde öğrenciler her gün risk altında
Başkan Hürriyet: İzmit’te Ramazan boyunca sofralarımız herkese açık olacak
Özel Körfezim Eğitim Kurumları’nda anlamlı program
Zeytinoğlu bütçe gerçekleşmelerini değerlendirdi
MHP’nin yeni il başkanından, Vali Aktaş’a ziyaret
KOTO’dan Ticaret Bakanı Bolat’a kapsamlı dosya
Kocaeli’de Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Hatice Kaya artık kendi kliniğinde
Dağcılar Kandıra’da denize girdi
Yaşattıklarınız sahtedir ve sahteciliktir
Bunun adı eşkıyalık! Yaşlı adama saldırdılar
Ramazan öncesi Kocaeli genelindeki fırınlar tek tek denetleniyor
Başkan Söğüt, MHP’li vekili makamında ağırladı
Emeklilere kira desteği ve yakacak yardımı teklifi
Büyükakın, Gümüşhanelilerin kurtuluş coşkusuna ortak oldu
