Daha yeşil bir kent için durmadan çalışıyoruz
Gündem, 03 Mayıs 2021 11:47“Tam kapanma döneminde Park ve Bahçelere bağlı çalışanlarımız 12 ilçede 164 noktada 597 ekiple çalışma yapıyor” diyen Başkan Büyükakın, “14 Millet Bahçesi ile 5 milyon metrekare daha yeni yeşil alana kavuşacağız” açıklamasını yaptı.
8.5 Milyon fidanın toprakla buluştuğu Kocaeli, son dönemlerde yeşil alan miktarını arttırmasıyla gri kent algısını yıkarken, Büyükşehir Belediyesi iklim değişikliğinin etkilerini azaltmak amacıyla da yoğun çaba harcamaya devam ediyor. Kocaeli’nde toplam yeşil alan miktarını 23 Milyon 569 bin metrekare ulaşmasında Büyükşehir Belediyesi’nin yoğun çabası da dikkatlerden kaçmıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin birlikte yürüttüğü 14 Millet Bahçesi ile 5 milyon metrekare yeni yeşil alana kavuşacak Kocaeli’nin daha yaşanabilir bir kent olacağını dile getiren Başkan Büyükakın, “Bu amaçla çalışmalara ara vermeden devam ediyoruz. Tam kapanma döneminde Park ve Bahçelere bağlı çalışanlarımız 12 ilçede 164 noktada 597 ekiple çalışma yapıyor” dedi.
“20,8 MİLYON HEKTARDAN 23 MİLYON HEKTARA ÇIKTI”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye’nin orman alanını ve ağaç servetini çoğaltmak, biyolojik çeşitliliği geliştirmek, çevreyi korumak için ciddi yatırımlar yapıldığını dile getiren Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr Tahir Büyükakın, “Son 18 yılda ülkemizde toplam 5,1 milyar fidan toprakla buluştu, orman varlığı 20,8 milyon hektardan 23 milyon hektara çıktı. Bu çalışmalar muazzam işlerdir. İlham kaynağı olan bu çalışmalar bizlere şehrimizin daha yeşil nasıl yaparız sorusuna her fırsata cevap vermek için gayret ediyoruz. Kocaeli’nin her köşesinde irili ufaklı yüzlerce çalışmamız var. Geleceğe daha yeşil bir kent bırakmak için durmadan çalışıyoruz.” açıklamasını yaptı.
“14 MİLYON TL’LİK BİR BÜTÇEYİ KULLANDIK”
Kocaeli genelinde 13 proje ile 162 çevre düzenlemesine yaklaşık 18 Milyon TL’lik bir yatırım tutarı ayırdıklarını da açıklamasında dile getiren Başkan Büyükakın, “Halkımızın mutlu olması, çocuklarımızın temiz ve bakımlı parklarda oynaması, bunun yanında gençlerimizin kendilerini özgür hissettikleri yeşil alanları korumak için de bakım ve onarımlara yaklaşık 14 Milyon TL’lik bir bütçeyi kullandık. 12 Proje ve 52 ayrı bakım ile birlikte onarımla vatandaşlarımızın beklentilerine cevap veriyoruz. Yeşil alanlarımızı asla bakımsız bırakmıyor, sahip çıkıyoruz. Yeni yeşil alanlarını kentimize kazandırırken, geleceğe daha güzel bir kent bırakmak için tüm çalışanlarımızla büyük çaba sarf ediyoruz” diye konuştu.
.gif)
Gündem, 03 Mayıs 2021 11:47
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Erdoğan o görevde kalmak için yine sistemi değiştirecek!
Esnafın vergi ve SGK borcu engeli kaldırıldı
Çenesuyu’nun yeni binasını Özgür Özel açacak
Kocaeli’nin önünü açacak bir politika setine ihtiyaç var
Büyükşehir bu konuda sınıfta kaldı!
Başkan Büyükakın başarılı öğrenci ve sporcuları kutladı
Altında yeni rekorlar kapıda mı?
Kocaeli Büyükşehir Ahlat’ta çadır kurdu
Okullar açılmadan bunlar yapılacak mı?
Terör örgütü liderinden müzakere eden bir siyasetçi çıkardılar
Asgari ücrete yüzde 50 zam mı yapılacak?
Av. Görkem Bora Taner, Kocaeli Barosu Yönetim Kurulu üyeliğine adayım dedi
Yemek kartından o ücreti almak yasak!
Erdoğan'ın övdüğü marketin 30 şubesi kapandı!
Gölcük’te intihar şoku! 19 yaşındaki genç canına kıydı
Başiskele Kavşağı Projesi’nde sona gelindi
Başkan Hürriyet’e iftira mı atıldı?
Kocaeli İl Sağlık Müdürü Pehlevan şimşekleri üzerine çekiyor!
TBMM’nin artık hiçbir kıymeti harbiyesi kalmadı
Körfez’de doğalgazlı mangal ünitelerinin sayısı artacak
Seçim barajı yüzde 5'e mi inecek?
Akaryakıtta 4 liralık indirim
OYAK Çimento’da kadın çalışanlara yönelik o programın ilk dönemi tamamlandı
Büyükakın’a dengeli yatırım çağrısı
Türkiye’nin serveti yüzde 1’in elinde
Elden ödeme yapanlara ceza
Gürcistan heyeti Gölcük’te ağırlandı
Büyükakın’dan Kocaelispor’a tam destek
Sahillerde 3 haftada 201 hayat kurtardılar
Şikayetler bir ayda yüzde 168 arttı
Kadın Elim İzmit Kooperatifi anlamlı bir iş birliği protokolüne daha imza attı
Kocaeli İl Sağlık Müdürü Pehlevan yapımı devam eden projeleri yerinde inceledi
Darıcalı aileye Muğla’da ölüm şoku
İzmit’te dolu mağduru çiftçilere destek
Dilovası’nda iş insanı Enver Yıldırım’dan iki ayrı spor kulübüne moral ziyareti
AİHM'den Kavala derhal serbest bırakılsın kararı
Kandıra sahillerinde bugünde yasak var
Başiskele’de ulaşım güvenliği artırıldı
O sektörlerde güven azaldı
