Daha yeşil bir kent için durmadan çalışıyoruz
Gündem, 03 Mayıs 2021 08:21“Tam kapanma döneminde Park ve Bahçelere bağlı çalışanlarımız 12 ilçede 164 noktada 597 ekiple çalışma yapıyor” diyen Başkan Büyükakın, “14 Millet Bahçesi ile 5 milyon metrekare daha yeni yeşil alana kavuşacağız” açıklamasını yaptı.
8.5 Milyon fidanın toprakla buluştuğu Kocaeli, son dönemlerde yeşil alan miktarını arttırmasıyla gri kent algısını yıkarken, Büyükşehir Belediyesi iklim değişikliğinin etkilerini azaltmak amacıyla da yoğun çaba harcamaya devam ediyor. Kocaeli’nde toplam yeşil alan miktarını 23 Milyon 569 bin metrekare ulaşmasında Büyükşehir Belediyesi’nin yoğun çabası da dikkatlerden kaçmıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin birlikte yürüttüğü 14 Millet Bahçesi ile 5 milyon metrekare yeni yeşil alana kavuşacak Kocaeli’nin daha yaşanabilir bir kent olacağını dile getiren Başkan Büyükakın, “Bu amaçla çalışmalara ara vermeden devam ediyoruz. Tam kapanma döneminde Park ve Bahçelere bağlı çalışanlarımız 12 ilçede 164 noktada 597 ekiple çalışma yapıyor” dedi.
“20,8 MİLYON HEKTARDAN 23 MİLYON HEKTARA ÇIKTI”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye’nin orman alanını ve ağaç servetini çoğaltmak, biyolojik çeşitliliği geliştirmek, çevreyi korumak için ciddi yatırımlar yapıldığını dile getiren Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr Tahir Büyükakın, “Son 18 yılda ülkemizde toplam 5,1 milyar fidan toprakla buluştu, orman varlığı 20,8 milyon hektardan 23 milyon hektara çıktı. Bu çalışmalar muazzam işlerdir. İlham kaynağı olan bu çalışmalar bizlere şehrimizin daha yeşil nasıl yaparız sorusuna her fırsata cevap vermek için gayret ediyoruz. Kocaeli’nin her köşesinde irili ufaklı yüzlerce çalışmamız var. Geleceğe daha yeşil bir kent bırakmak için durmadan çalışıyoruz.” açıklamasını yaptı.
“14 MİLYON TL’LİK BİR BÜTÇEYİ KULLANDIK”
Kocaeli genelinde 13 proje ile 162 çevre düzenlemesine yaklaşık 18 Milyon TL’lik bir yatırım tutarı ayırdıklarını da açıklamasında dile getiren Başkan Büyükakın, “Halkımızın mutlu olması, çocuklarımızın temiz ve bakımlı parklarda oynaması, bunun yanında gençlerimizin kendilerini özgür hissettikleri yeşil alanları korumak için de bakım ve onarımlara yaklaşık 14 Milyon TL’lik bir bütçeyi kullandık. 12 Proje ve 52 ayrı bakım ile birlikte onarımla vatandaşlarımızın beklentilerine cevap veriyoruz. Yeşil alanlarımızı asla bakımsız bırakmıyor, sahip çıkıyoruz. Yeni yeşil alanlarını kentimize kazandırırken, geleceğe daha güzel bir kent bırakmak için tüm çalışanlarımızla büyük çaba sarf ediyoruz” diye konuştu.
.gif)
Gündem, 03 Mayıs 2021 08:21
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Gölcük’te nefes kesen at yarışı
Son anketten çıkan sonuçlar şaşırttı!
Savcılıktan Haluk Levent kararı! Gözaltına alındı
Çık karşıma, ikinci kez yarışalım, ikinci kez seni yenelim!
İzmit Gündoğdu’ya yeni beton kaldırım
Gölcük'te köy takımları yeşil sahada kapıştı! Hasaneynspor şampiyon oldu
Ümit Özdağ'dan DEM'li Sakık'a sert sözler
Bilal Erdoğan nereye koşuyor?
İzmit’teki o şehitlikte Türk bayrağı yeniden dalgalanmaya başladı
İnsanların mahkemede savunmalarını özgürce yapmaları lazım
Kocaeli’nde bu sistemle ağır vasıta trafiği 7/24 izlenecek
Dondurulmuş meyve yerken hastalanmayın!
Bu yolu kullanan sürücüler dikkat!
Tarım Kredi Marketlerinde işçi kıyımı
Ömer Çeker’in amcası vefat etti
Beklenen büyük depremle ilgili dikkat çeken sözler
Zincir marketteki o ürünler toplatıldı
Kadın kadına konak buluşmalarında bu hafta ne konuşuldu?
Kandıra’da meydan mesaisi
Esnafın buna dayanma gücü yok
Dilovası’nda MHP’lilerden kongre daveti
Gram altın için yeni rakam verildi!
Başiskele sahilinde ulaşımı rahatlatacak düzenleme
Altın Kiraz, kadın emeğinin ve üretimin en renkli adreslerinden biri oldu
Kocaelili gazeteciden Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun köy okullarına destek
Körfez ilçede o cadde trafiğe kapatılacak
Mustafa Kandıralı Cebeci sahilinde anıldı
LGS'de Türkiye birincisi yine Bilgi Köprüsü’nden çıktı
Siyasi amaçla CHP'li belediyelere operasyon yapılıyor!
Gölcük’te bir tarih daha ayağa kaldırılıyor!
Gıda, tarım ve hayvancılık sektörü bir kez daha KOTO’da toplandı
Şehir hastanelerine para dayanmıyor! Öde öde bitmiyor
Karamürsel’de feci ölüm: Elektrik akımına kapıldılar
Recep Barış İzmit Belediye Başkan Yardımcısı oldu
Körfezim Eğitim Kurumları, LGS Türkiye Şampiyonu ile bir kez daha gururlandı
Asıl mesele, milyonlarca çocuğun geleceğinin tek bir sınava bağlanmış olması
Elektrik, doğal gaz ve su sayaçlarında plan değişti
Kocaeli vekilinden Avrupa Parlamentosu’nun Kıbrıs raporuna sert tepki
Başkan Özlü, kendi elleriyle aşure dağıttı
