İzmit Belediyesi çocuklara o kitapları dağıttı
Gündem, 02 Mayıs 2021 06:42İzmit Belediyesi, Atatürk’ün yakın tarihimize ışık tutan büyük eseri Nutuk ve herkese tavsiye ettiği eğitimle toplumsal kalkınmayı destansı dille kaleme alan Beyaz Zambaklar Ülkesinde adlı kitabı her fırsatta çocuklarla buluşturuyor
Eğitim, kültür ve edebiyat alanında yaptığı çalışmalarla halkın gelişimine katkıda bulunan İzmit Belediyesi okullara ve öğrencilere sunduğu desteklerle de üzerine düşen sorumlulukları yerine getiriyor. Özellikle yeni neslin ihtiyaçları doğrultusunda planlamalar yapan ve projeler geliştiren İzmit Belediyesi organizasyonlarında hediye ettiği baş ucu kitapları; Nutuk ve Beyaz Zambaklar Ülkesinde ile çocuklar başta olmak üzere vatandaşların hayatlarına dokunmaya devam ediyor. İsteyen okullara ve çocuklara ücretsiz olarak iki önemli eseri gönderen İzmit Belediyesi şehir dışından gelen talepleri de geri çevirmiyor.
ATATÜRK MÜFREDATA KOYDURDU
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yakın tarihimize ışık tutan, 1919’dan 1927’ye kadar kendisinin ve silah arkadaşlarının milli mücadelede faaliyetlerini anlattığı konuşmasından oluşan Nutuk’u her vatandaşın mutlaka okumasını isteyen İzmit Belediyesi, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün, uzun yıllar farklı ülkelerin egemenliğinde yaşamış bir toplumun kendi ayakları üzerinde kalkınmasını konu edindiği için değer verdiği ve Türkçe’ye çevirterek milli eğitim müfredatına koydurduğu Rus yazar Grigory Petrov’un kaleme aldığı Beyaz Zambaklar Ülkesinde kitabını da isteyen herkese ulaştırıyor.
.jpeg)
HER SATIRINDA DERSLER VERİYOR
Zamanının önemli bir bölümünü Finlandiya’da geçiren ve seyahatleri sırasında edindiği izlenimlerini 1923 yılında destansı bir anlatımla romanlaştıran Petrov, 20’nci yüzyılın başında Finlandiya’nın Rusya’ya karşı verdiği bağımsızlık mücadelesini ve sonrasında ekonomiden eğitime, sağlıktan tarıma birçok alandaki gelişimini tüm yönleriyle ele alıyor. Dünya klasikleri arasında yer alan Beyaz Zambaklar Ülkesinde, her satırında önemli dersler veriyor ve medeniyete tuttuğu ışıkla her millet ve kültürden insanın okuması gereken eserler arasında yer alıyor.
VATAN BİLİNCİ NASIL OLUŞUR?
Vatan bilincinin oluşması ve toplumsal gelişim için önemli bir kılavuz niteliği taşıyan ve geleceğe ışık tutan Nutuk ise Atatürk’ün tarihçi kimliğini ortaya koyuyor. Bizzat Atatürk ve etrafındaki ekibin çalışmasıyla hazırlanan Nutuk, 19 Mayıs 1919'dan 1926 yılı sonlarına kadar geçen sürede Ulu Önder’imizin olaylara ve şahıslara bakışı ile değerlendirmelerini yansıtıyor. Ayrıca Nutuk’ta yeni rejimin durumu, inkılabın metodu, başlangıç ve gelişme safhaları, geçirdiği aşamalar, maruz kaldığı tehlikeler ve sonuçları üzerinde de durulmuştur.
Gündem, 02 Mayıs 2021 06:42
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
TBB seçimini YENİ Parti adayı kazandı
Yerli ve millî söylemi, borsa vurgunlarının üzerini örtme kalkanı olamaz!
Zeytinoğlu: Gelirlerdeki artışın harcamaların gerisinde kalması bütçe açığını artırıyor
Başiskele’de eski muhtar Gedikli sel sularına kapılarak hayatını kaybetti
Gebze Ticaret Odası üyeleri yabancı firma yöneticileri ile bir araya getirildi
Cadde üzerinde kasis var, uyarı tabelası yok!
Dilovası’nda iş insanı Yıldırım otizm sınıfına sponsor oldu
Kocaeli’de pazartesi gününe kadar okul yok!
Erdoğan kimsenin gözünün yaşına bakmayacak!
Gölcük’te yeni Kültür Merkezi için o tarihte ihale yapılacak
Çayırova’da da ekipler yağmur mesaisinde
284 eski vekilden Halk TV çağrısı
Kandıra’da Kapalı Pazara el atıldı
Kocaeli’de yağmur, sel ve su baskını alarmı
Sel ve su baskınlarının önüne geçmek için gayret ediyorlar
Kocaeli’de kriz merkezi kuruldu
Down Kafe’de Glutensiz Mutfak Atölyesi gerçekleştirildi
Başkan Özlü’den evleri alev alan aileye ziyaret
Şirket sahiplerine kritik uyarı!
Her noktada çalışma var
Kredi kartında taksit sürelerine sınırlama
Araç sahipleri dikkat! Acil haller dışında trafiğe çıkmayın
MHP’de şoke eden ölüm!
Kocaeli’de de okullar tatil edildi
Kocaeli Valiliği’nden dikkatli olalım uyarısı!
Bu kadarı da olmaz! Kira desteğini kestiler
Körfezli iş insanlarından Büyükakın’a TBB desteği
Çayırova’da kış spor okulları için kayıtlar başladı
Büyükakın'ın aday olduğu TBB seçiminde CHP kimi destekleyecek?
Derince’de öğrencinin seçim vaadi gerçek oldu!
AKP’li Dokuzlar’dan Rumeli Balkan Dernekleri yöneticilerine sürpriz!
Körfez'de Ralli heyecanı! 42 otomobil ve 84 sporcu katılacak
Diliskelesi’nin çehresi değişiyor
Ömer Uçar Dost Parti’nin Kocaeli İl Başkanı mı olacak?
Usta sanatçı Alpay hayatını kaybetti
Körfezli kadınlar kendi mumlarını hazırladı
Çayırova’da pilates kursları kadınları bekliyor
Darıca’da MHP’liler afet farkındalık seminerinde yerlerini aldılar
Umuttepe’de yürüyen merdivenler duracak!
