Memur maaşları erken ödenecek
Polis & Adliye, 29 Nisan 2021 02:29Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Memur maaşlarını 10 Mayıs itibariyle hesaplarına yatırıyoruz" dedi. Erdoğan, işten çıkartma yasağının 30 Haziran'a kadar uzatıldığını söyledi.
MKEK Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda Enerjitik Malzemeler Üretim Tesisi Açılış Etkinliği ve Ürün Lansmanı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur ve esnaflarla ilgili yeni gelişmeleri aktardı.
MAAŞLAR 10 MAYIS’TA YATACAK
Emekliler için 2018 yılında başlatılan bayram ikramiyesi ödemesinin tutarını bin liradan bin 100 liraya yükseltme kararı aldıklarını hatırlatan ve bu düzenlemenin Meclis'te varılan uzlaşma ile gerçekleştirildiğini açıklayan Erdoğan, memur maaşlarının da 10 Mayıs itibariyle hesaplara yatırılacağını açıkladı.
‘İŞTEN ÇIKARMA YASAĞI’ SÜRESİ UZADI
Salgının faaliyetlerini olumsuz etkilediği esnaflara yapılan aylık bin lira gelir desteği ile 750 lira ve 500 lira arasındaki kira desteğinin süresinin 1 ay daha uzatıldığını belirten Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:
*TESKOMB ve Halkbank aracılığı ile esnafa kullandırdığımız kredilerin taksit ödemelerini 1 Temmuz 2021 tarihine kadar erteliyoruz.
*Ayrıca TESKOMB kefaleti ile kredi kullanan esnaflarımızdan taksit ödemesi yapamayan 240 bin kişinin 1 milyar lira tutarındaki borcu daha sonra tahsil edilmek üzere TESKOMB tarafından bankaya ödenmiştir. Çek ve senetlerle ilgili bir başka önemli düzenleme de yine Meclis'te uzlaşma ile görüşülüyor.
*İş sözleşmelerinin fesih yasağı 30 Haziran'a kadar uzatılmıştır. Kısa çalışma ödeneğinin süresinin Nisan başından Haziran sonuna kadar uzatıldığını bir süre önce açıklamıştım. KOSGEB vasıtasıyla toplamda 5 milyar lira bütçeli yeni bir destek programı başlatıyoruz.
*Bu destek öncelikle Covid salgını sebebiyle gelir kaybına uğramış veya nakit akışı bozulmuş ama istihdamını koruyan imalat sektörlerinde faaliyet gösteren mikro ve küçük ölçekli işletmelere yöneliktir. *Teknoloji alanında faaliyet gösteren filiz şirketler de bu desteğe başvurabilecektir.
KREDİ AÇIKLAMASI
Mikro işletmeler 30 bin liraya kadar, küçük işletmeler 75 bin liraya kadar olmak üzere 3 yıl geri ödemesiz, tamamı faizsiz olmak üzere bu destekten faydalanacaklardır.
*Bu sektörlerde şartları taşıyan mikro ve küçük işletmeler 3 Mayıs Pazartesi gününden itibaren elektronik devlet üzerinden KOSGEB aracılığı ile başvurularını yapabilirler.
AİLELERE YARDIM YENİDEN BAŞLIYOR
İhtiyaç sahibi ailelere hane başı verilen bin liralık nakdi yardımın bin 100 liraya çıkartarak yeniden başlatıldığını ifade eden Erdoğan, “Bunun için 2 milyar 540 milyon liralık bir kaynak tahsis ettik. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına ihtiyaç sahibi ailelere destek olmak için 183 milyon lira ilave kaynak gönderdik. Belediyelerimiz başta olmak üzere çeşitli kurumlarımız da bu süreçte milletimizi pek çok proje ile desteklemeyi sürdürüyor” dedi.
Polis & Adliye, 29 Nisan 2021 02:29
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Türk Ocakları Kocaeli Şubesi, ölümünün 29’uncu yılında Türkeş’i andı
İlber Ortaylı hayatta olsa buna ne derdi?
Eğitimci yazar Cemil Mor okurlarıyla buluştu
İtalya’yı salladı, attığını vurdu!
İşte yeni Türkiye! Terörist başının doğum günü kutlandı
Erbakan o görüşmeye sert çıktı
Cezalar arttı ama kazalar azalmadı!
Stadyum Yolu’nda bu önlem yeterli mi?
Dilovası’nda MHP’lilerden Vanlı çocuklara anlamlı destek
Cumhuriyet düşmanlarına kötü haber!
Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü torpil yuvası mı?
İYİ Parti Kocaeli’den ziyaretlere devam
Dövizi tutmak için kaç milyar dolar harcandı?
Başkan Sezer iki altın madalya kazanan yüzücüyü kutladı
Kocaelili çiftçilere sebze fidesi desteği
Buna milli iradeye saldırı denir! Bir başkan daha tutuklandı
Dikkat! Başiskele Kavşağı’nda geceleri trafik güzergahı değişecek
Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi?
O noktada kaza geliyorum diyor
Ara seçim formülü gerçekçi değil
Sakın terörist başını affetmeye kalkmayın!
Elektrik ve doğalgaza zam
Dilovası’na gelen bakanı AKP ve MHP’liler karşıladı
Uçkuruna düşkün başkan AKP'li olunca başka türlü davranılıyor!
Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü’nün başarılı oyuncusu Berk’e milli davet
Gebze’de Saadet partililerden anlamlı ziyaret
Zeytinoğlu: Sanayicimizi rahatlatacak adımların atılması oldukça önemli
Çayırova’da spor lisesi projesi Başkan Çiftçi’nin takibinde
Kadınlar için uygulamalı eğitim alanı Ana Kafe hizmette
Kamu araçları kişisel işlerde mi kullanılıyor?
Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Sarıdoğan’dan İran uyarısı
Göreve iade edilmeyen hâkim üzüntü nedeniyle kanserden öldü
Vatandaşın sofrasından her ay 468 ekmeği çaldılar
Gölcük’te denizaltı faciası böyle anılacak
Trollerin kimlikleri açığa çıkacak!
İzmitlileri sanat müziğine doyurdular!
Gökçe: Okuyan, araştıran ve düşünen nesillerle geleceğimiz çok daha aydınlık
İYİ Parti Kocaeli’den ziyaret atağı
AKP'lilere soruşturma izni yok! İşte adil düzen
