İzmit’te altyapı projesi başladı
Gündem, 24 Nisan 2021 21:13Büyükşehir Belediyesi (KBB) İSU Genel Müdürlüğü, İzmit ilçesinde altyapı projesine başladı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi (KBB) İSU Genel Müdürlüğü, İzmit ilçesinin muhtelif bölgelerinin altyapı hatlarını yenilemek, yeni yerleşim alanlarının altyapı eksiklerini gidermek için hazırladığı projede boru imalat çalışmalarına başladı. Alikahya Fatih Mahallesi’nde başlanılan çalışmalar kapsamında, ilçeye bağlı 13 mahallede toplam 39,2 km uzunluğunda içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu altyapı hattı ile dere ıslahı çalışmaları gerçekleştirilecek.
ALTYAPI ÇALIŞMALARI
İzmit ilçesinin muhtelif mahallelerinin altyapı eksikliklerini gidermek için hazırlanan ”İzmit İlçesi 2021 Yılı Muhtelif İçme suyu, Kanalizasyon, Yağmursuyu ve Dere Islahı İnşaatı” projesinin ihalesi geçtiğimiz ay gerçekleştirildi. İhale sürecinin onaylanmasının ardından çalışmaları gerçekleştirecek yüklenici firma ile sözleşme imzalandı ve yer teslimi yapıldı. Firmanın şantiye kurma sürecinin ardından içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hatlarının imalat çalışmaları Alikahya Fatih Mahallesi Kavanium - Brisa mevkiinde başladı. Ayrıca, Karabaş Mahallesi Cumhuriyet Caddesi ile Çubuklubala Mahallesinde içme suyu hattı boru döşeme çalışmaları yapılıyor.
.gif)
13 MAHALLE’DE ÇALIŞMA ALTYAPI
İSU Genel Müdürlüğü, proje kapsamında İzmit ilçesine bağlı Şirintepe, Alikahya Atatürk, Alikahya Fatih, Veliahmet, Serdar, Yeşilova, Sanayi, Cumhuriyet, Kadıköy, Çayırköy, Kulmahmut, Çubuklu Bala ve Karabaş mahallelerine bağlı bazı cadde ve sokaklarda içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu altyapı imalatları gerçekleştirilecek.
4 MAHALLEDE DERE ISLAHI
Ayrıca, Alikahya Atatürk ve Fatih Mahalleleri ile Veliahmet ve Serdar Mahallelerinde dere ıslahı çalışması gerçekleştirilecek. Derelerin düzenli akışlarının sağlanması ve yerleşim alanları ile insan sağlığını tehdit oluşturmaması için 4 ayrı yerde toplam 1.4 km uzunluğunda ıslah yapılacak.
24 MİLYON LİRA YATIRIM
2022 yılı Eylül ayında tamamlanması hedeflenen proje kapsamında yapılacak çalışmalarda 13 mahallede toplam 30,5 km uzunluğunda içmesuyu hattı, 2,1 km uzunluğunda kanalizasyon hattı, 5,2 km uzunluğunda yağmursuyu hattı ve 1,4 km uzunluğunda dere ıslahı olmak üzere toplam 39,2 km uzunluğunda altyapı çalışmaları yapılacak. Projede kullanılacak içmesuyu boruları İSU Genel Müdürlüğü tarafından karşılanacak. Altyapı nedeniyle bozulan yolların üstyapı çalışmalarının da yapılacağı projenin, kurum tarafından karşılanan içmesuyu boruları ile birlikte, yatırım maliyeti 24 milyon lira olacak.
.gif)
Gündem, 24 Nisan 2021 21:13
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
Maske takma zorunluluğu geri mi dönüyor?
