Hizmet-İş’ten İzmit Belediyesi yöneticilerine sert sözler
Gündem, 21 Nisan 2021 16:51Hizmet-İş Sendikası adına İzmit Belediyesi yöneticilerinin sert sözlerle tenkit edildiği yazılı bir açıklama yapıldı.
İşte o açıklamanın içeriği: İzmit Belediyesi’nde yıllarca amirlik yapan, son olarak Fen İşleri Müdürlüğü’nde depo sorumlusu olarak çalışan, İzmit Bekirpaşa Sosyal Yardımlaşma Gönüllüler Derneği Başkanı, Yenişehir Mahallesi Ak Parti eski başkanı İsmail Ay Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne çöp toplama işine sürgün edilmiştir.
İzmit Belediyesi kadrolu çalışanı üyemiz İsmail Ay, Fen İşleri Müdürlüğünde depo görevlisi olarak çalışırken, İzmit Belediyesi Bekaş A.Ş’de çalışan işçiler sözleşme sonrası maaşlarının açıklanan ücretin altında kalması üzerine işveren ve sendikaya tepki göstermiş, bazı basın kuruluşlarında ismi karalanan bir işçinin bodrosunun servis edilmesinden sorumlu tutularak hakkında işlem yapılmış, önce 1 aylık maaş kesilmiş, ardından temizlik işleri çöp toplama işine sürgün edilmiştir.
Üyemiz kendisinin basına bodro servis edilmesi ile hiçbir alakasının olmadığını söylemesine rağmen, gerekirse basın kuruluşlarıyla yüzleşme isteğine aldırış edilmeden hiç bir belediyede bugüne kadar rastlanmayan 1 aylık ücret kesintisi ve sürgünle tabii tutulmuştur.
Kendilerine demokrat diyen, yıllarca meclis kürsüsünden iktidara diktatörlük suçlamasında bulunan zevatın, imkan ellerine geçince Hitler’in Almanya’sına bile rahmet okutan uygulamaları nasıl yaptıklarına 2 yıl boyunca şahit olduk.
Buradan Fatma Kaplan Hürriyet ve sözde sendika yetkilerine soruyorum; dünyanın neresinde ismi belli olmayan bir işçinin bodrosunun basında yayınlanması suç olmuştur. Bundan niye rahatsız oldunuz, yoksa asıl rahatsızlığınız en düşük işçi maaşı 4200 TL olacak demenize rağmen işçiler bordoları eline alıp 3600 TL ücreti görünce size tepki göstermesi ve bu olayın basına yansıması mı? Sizin yönettiğiniz belediyenin çıkardığı bodronun basına yansıması niye kurumun itibarını ve imajını sarssın, asıl yalan söylediğiniz için sizin ve yandaş sendikanızın işçiler nezdinde itibarı ve imajı sarsılması sizi rahatsız etmiş ve suçsuz bir işçiye sözde düzmece teftiş kurulu raporları ile İstiklal mahkemelerini aratmayan böylesi uygulamalarla haksız cezalar veriyorsunuz.
Gündem, 21 Nisan 2021 16:51
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
Maske takma zorunluluğu geri mi dönüyor?
Başkan Gökçe pazarda esnaflar ve vatandaşlarla bir araya geldi
Kocaeli’de 137 halk otobüsü şoförüne ceza
İmamın yaptığına bakın!
