Ersoy’dan İzmit Belediyesi’ne tepki!
Gündem, 17 Nisan 2021 01:37Türkiye Muhtarlar Federasyonu Kocaeli Şube Başkanı Mustafa Ersoy, İzmit Belediyesi’nin Kocatepe Mahalle Muhtarı Mustafa Kabak hakkında basına servis ettiği haberler sonrası “Muhtarlarımızın kamuoyu önünde temsil ettikleri makamlarını da küçülten ifadelerle linç edilmesini doğru bulmuyoruz” diyerek tepki gösterdi.
Türkiye Muhtarlar Federasyonu Kocaeli Şube Başkanı ve Kurtdere Mahalle Muhtarı Mustafa Ersoy, İzmit Belediyesi personeli olan ve çeşitli iddialarla iş akdi sonlandırılan Kocatepe Mahalle Muhtarı Mustafa Kabak hakkında İzmit Belediyesi tarafından basına servis edilen haberlerde Muhtarlık makamının küçük düşürülmesine karşı çıktıklarını belirterek kamuoyuna açıklama yayınladı.
İşte Başkan Mustafa Ersoy’un açıklaması
Muhtarlık müessesini küçük düşürdüler!
Türkiye Muhtarlar Federasyonu Kocaeli şubesi üyemiz olan İzmit Belediyesi çalışanı Kocatepe Mahalle Muhtarımız Mustafa Kabak’ın işten atılmasıyla ilgili süreçte, belediyenin kendi eliyle hazırladığı basın bültenlerinde “Kocatepe Mahalle Muhtarı” şeklindeki ifadelere özellikle yer vermesi dikkat çekicidir.Bununla kalınmayıp, İzmit Belediye Başkanı Sayın Fatma Kaplan Hürriyet’in kendi sosyal medya hesabında ‘Muhtar işten atıldı’ şeklindeki haberleri paylaşması da, muhtarlık müessesini küçük gösteren bu yaklaşımı desteklemesi bakımından hoş olmamıştır.
Eleştiriyor diye kamuoyunun önünde küçük düşürdüler
Mustafa Kabak’ın bugüne kadar belediye hizmetlerinden mahallesinin yeterince yararlanamadığını açıkça ifade etmesi ve eleştiri getirmesi üzerine bu gelişmelerin yaşanması, aslında sürecin tamamının bir hasmane yaklaşımdan kaynaklandığını da göstermektedir. Ayrıca yerel yönetimlerin bir parçası olan ve vatandaşlarımızın oylarıyla seçilen muhtarlarımızın, hem bu olayda hem de daha önce yaşadığımız benzer olaylarda, sırf eleştiriyor diye kamuoyu önünde küçük düşürülmeye çalışıldığını gördük.
Linç edilmesini doğru bulmuyoruz
Görünen o ki, halkımızın da tepkisine rağmen, İzmit Belediyesi’nin bu tavrında değişen bir şey olmadığı anlaşılmaktadır. Son olarak, muhtarlarımızın kamuoyu önünde temsil ettikleri makamlarını da küçülten ifadelerle linç edilmesini doğru bulmuyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle yaşanan gelişmeleri üzüntüyle karşıladığımızı belirtmek isteriz.
Gündem, 17 Nisan 2021 01:37
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
TBB seçimini YENİ Parti adayı kazandı
Yerli ve millî söylemi, borsa vurgunlarının üzerini örtme kalkanı olamaz!
Zeytinoğlu: Gelirlerdeki artışın harcamaların gerisinde kalması bütçe açığını artırıyor
Başiskele’de eski muhtar Gedikli sel sularına kapılarak hayatını kaybetti
Gebze Ticaret Odası üyeleri yabancı firma yöneticileri ile bir araya getirildi
Cadde üzerinde kasis var, uyarı tabelası yok!
Dilovası’nda iş insanı Yıldırım otizm sınıfına sponsor oldu
Kocaeli’de pazartesi gününe kadar okul yok!
Erdoğan kimsenin gözünün yaşına bakmayacak!
Gölcük’te yeni Kültür Merkezi için o tarihte ihale yapılacak
Çayırova’da da ekipler yağmur mesaisinde
284 eski vekilden Halk TV çağrısı
Kandıra’da Kapalı Pazara el atıldı
Kocaeli’de yağmur, sel ve su baskını alarmı
Sel ve su baskınlarının önüne geçmek için gayret ediyorlar
Kocaeli’de kriz merkezi kuruldu
Down Kafe’de Glutensiz Mutfak Atölyesi gerçekleştirildi
Başkan Özlü’den evleri alev alan aileye ziyaret
Şirket sahiplerine kritik uyarı!
Her noktada çalışma var
Kredi kartında taksit sürelerine sınırlama
Araç sahipleri dikkat! Acil haller dışında trafiğe çıkmayın
MHP’de şoke eden ölüm!
Kocaeli’de de okullar tatil edildi
Kocaeli Valiliği’nden dikkatli olalım uyarısı!
Bu kadarı da olmaz! Kira desteğini kestiler
Körfezli iş insanlarından Büyükakın’a TBB desteği
Çayırova’da kış spor okulları için kayıtlar başladı
Büyükakın'ın aday olduğu TBB seçiminde CHP kimi destekleyecek?
Derince’de öğrencinin seçim vaadi gerçek oldu!
AKP’li Dokuzlar’dan Rumeli Balkan Dernekleri yöneticilerine sürpriz!
Körfez'de Ralli heyecanı! 42 otomobil ve 84 sporcu katılacak
Diliskelesi’nin çehresi değişiyor
Ömer Uçar Dost Parti’nin Kocaeli İl Başkanı mı olacak?
Usta sanatçı Alpay hayatını kaybetti
Körfezli kadınlar kendi mumlarını hazırladı
Çayırova’da pilates kursları kadınları bekliyor
Darıca’da MHP’liler afet farkındalık seminerinde yerlerini aldılar
Umuttepe’de yürüyen merdivenler duracak!
