Kapanan işletmelere ücretsiz izin desteği genişletildi
Siyaset, 15 Nisan 2021 01:32Torba kanun düzenlemesiyle ücretsiz izin desteği verilen sektör sayısı artırılacak. Faaliyetleri durdurulan, internet kafe, spor salonları, düğün salonları gibi iş yerlerinde çalışan personel için de 2021 yılı Nisan ve Mayıs aylarına ilişkin olarak, ücretsiz izne ayrıldıkları dönem için, günlük 50 lira ödeme yapılacak.
Dünya'dan Can Sakarya'nın haberine göre, bir süreden bu yana gündemde olan ücretsiz izin desteğinin genişletilmesiyle ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Şu sıralar TBMM’de görüşmeleri devam eden torba kanun düzenlemesinde, yiyecek ve içecek sektörüne, diğer sektörlerden farklı olarak getirilen ücretsiz izin desteğinin kapsamı artırılıyor.
GÜNLÜK 50 LİRA ÖDEME YAPILACAK
Verilen bir önerge ile son çıkarılan genelge ile faaliyetleri durdurulan, internet kafe, spor salonları, düğün salonları gibi iş yerlerinde çalışan personel için de 2021 yılı Nisan ve Mayıs aylarına ilişkin olarak, ücretsiz izne ayrıldıkları dönem için, günlük 50 lira ödeme yapılacak. Ayrıca halen nakdi ücret desteği alan kişiler için de destek tutarı 50 liraya çıkarılıyor.
TÜM PRİMLERDEN MAHSUP EDİLMESİ HÜKMÜNE BAĞLANDI
Teklifin ilk halinde yiyecek içecek sektöründe faaliyet gösterip; 2021 yılı Mart ayında hizmet akdi bulunan ve ücretsiz izne ayrılan ve nakdi ücret desteğinden faydalanmayanlara, 2021 yılı Nisan ve Mayıs aylarına ilişkin olarak, ücretsiz izne ayrıldıkları dönem için, günlük 50 lira ödeme yapılması öngörülüyordu.
Başka bir önerge ile yine bu kapsamda faaliyet gösteren, 2021 yılı Mart ayı itibarıyla iş akdi bulunan personel için Mart ve Nisan aylarında prime esas kazanç üzerinden hesaplanan işçi ve işveren hissesi primlerinin tamamı, SGK’ya ödenecek tüm primlerden mahsup edilmesi hükme bağlandı.
KAPSAMA ALINAN İŞYERLERİ
61.90.05 İnternet kafelerin faaliyetleri
85.51.03 Spor ve eğlence eğitim kursları (futbol dövüş sanatları jimnastik binicilik yüzme dalgıçlık paraşüt briç yoga vb. eğitimi ile profesyonel spor eğitimcilerinin faaliyetleri dahil temel orta ve yükseköğretim düzeyinde verilen eğitim hariç)
93.11.01 Spor tesislerinin işletilmesi (futbol hokey paten golf vb. sahaları yarış pistleri stadyumlar yüzme havuzları tenis kortları bovling alanları boks arenaları vb. tesisler)
93.12.07 Yüzme kulüplerinin faaliyetleri
93.13.01 Form tutma ve vücut geliştirme salonlarının faaliyetleri
93.13.01 Form tutma ve vücut geliştirme salonlarının faaliyetleri
93.21.01 Eğlence parkları ve lunaparkların faaliyetleri
93.19.05 Bilardo salonlarının faaliyetleri
93.29.02 Düğün, balo ve kokteyl salonlarının işletilmesi
93.29.03 Oyun makinelerinin işletilmesi
96.02.01 Güzellik salonlarının faaliyetleri (cilt bakımı, kaş alma, ağda, manikür, pedikür, makyaj, kalıcı makyaj vb.nin bir arada sunulduğu salonlar) (sağlık bakım hizmetleri hariç)
96.04.01 Hamam sauna vb. yerlerin faaliyetleri
96.04.02 Kaplıca ılıca içmeler spa merkezleri vb. yerlerin faaliyetleri (konaklama hizmetleri hariç)
96.04.03 Zayıflama salonu masaj salonu solaryum vb. yerlerin işletilmesi faaliyetleri (form tutma salonlarının ve diyetisyenlerin faaliyetleri hariç)
Siyaset, 15 Nisan 2021 01:32
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Korkutan tahmin! İnsanlık tarihinin en sıcak yılı
Kocaeli Şehir Hastanesi hemşiresi Filiz Öner Uyar’a anlamlı ödül
Burası buz pateni değil, Milli İrade Meydanı!
Yayaları ve sürücüleri düşünen yok!
IBAN'a para gönderirken bunu yapmayın!
Kocaeli polisine yangın eğitimi
Lahmacunu 1450 TL'ye satan işletmeye ceza yağdı
İzmit’te et bağışı kampanyasıyla dayanışma büyüyor
Karamürsel güreş ağası Tacettin Aslan vefat etti
Ağır tonajlı araçlarla ilgili trafiğe çıkma yasağı
Dolarda yeni rekor!
Gölcüklü Demet Akalın öyle şeyler söyledi ki!
Antidepresan satışları yüzde 60 arttı
Kılıçdaroğlu, CHP'li vekili AKP'ye gönderdi!
İçmeden önce bir kez daha düşünün!
Kocaeli İtfaiyesi, Besni itfaiye ekiplerine ders verdi!
İzmit’teki Hayvan Pazarı’nda kurbanlık satışları sürüyor
İzmit Mezbahası’nda bayramın ilk günü 145 hayvan kesildi
Hüseyin Baş: Türkiye’de aranılan şey huzur ve mutluluktur
Deprem uzmanının evliliğinde deprem!
Kumcağız sahil yolunda bozulan noktalara müdahale
Kaşık kaşık yiyin!
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ni üzen ölüm
Kılıçdaroğlu, kurultayı ne zaman toplayacak?
Kandıra’da köy yollarına el atıldı
Gölcük’te bayramlaşma heyecanı
AKP Gebze İlçe Başkanı Kaya’dan bayram mesajı: Hizmet yolunda durmadan çalışacağız
Büyükakın’dan yürek ısıtan ziyaretler
İş bulamayan gençler borçlu çıkmamak için bunu yapın!
Sağlıklı beslenmeye dikkat çekildi: Yeni kesilen et hemen tüketilmemeli
Kamil Şirin: Bayramınızı en kalbi duygularımla kutluyorum
Özgür Özel yeni parti mi kuracak?
Kritik kurban eti uyarısı! Kanser riski taşıyabilir
Telefonlara dev zam yolda!
Derince’de de bayram geldi, yüzler güldü!
Dilovası’nda birlik mesajı
KOTO’daki bayramlaşma iş insanlarını buluşturdu
YSK dışında bir mahkemenin karar vermesi görülmüş şey değil
